in

Joker Filmi Oyuncaklar Yüzünden Neredeyse Yapılmayacaktı

Todd Phillips, Joker filminin Warner Bros.’un yapıma dair ürünler üzerindeki ısrarı yüzünden neredeyse iptal edilmenin eşiğine geldiğini açıkladı.

joker film 2019
- Reklam -
- Reklam -

Joker filmi geçtiğimiz ekim ayında gösterime girdiğinden itibaren yapımcısını oldukça mutlu eden bir gişe hasılatı elde etti. 18 yaş üzeri için hazırlanmış olmasına rağmen dünya çapında 1 milyar dolar barajını aşan ve daha vizyona girmeden önce bile birçok önemli ödülü kucaklayan bir film oldu. Yönetmen Todd Phillips’in yeni bir açıklamasıyla bu yıl fırtınalar estiren ve genel anlamda olumlu eleştiriler alan film asla yapılmayabilirmiş. Üstelik bu anlaşmazlığın sebebi oyuncaklar ve pijamalar…

The Hollywood Reporter’ın Hollywood Filmmakers Roundtable Discussion (Hollywood Film Yapımcıları Yuvarlak Masa Toplantısı) sırasında Phillips, Joker hakkında yapım şirketiyle yaşadıkları tartışmadan bahsetti.

Joker 2 Todd Phillips ve Joaquin Phoenix
Todd Phillips ve Joaquin Phoenix

Phillips, Warner Bros.’un filmin uğursuz tonlarının Joker ürünlerinin pazarlanabilirliğine müdahale edeceğinden korktuğunu itiraf etti. Çünkü birçok yönetmenin Hollywood’u bir filmin arkasındaki sanat ve hikâye üzerine ticaret ve ticarileşmeyi tercih ettiğini ifade etti.

- Reklam -

Yapımcı Şirkete Göre Hedef Joker Pijaması Satmak

Phillips konu hakkında şunları söyledi:
Martin Scorsese söyledikleri yüzünden çok fazla eleştiriyi üzerine çekti ama onu kesinlikle anlayabiliyorum. Joker’ı yapmak için uğraşıyorduk. Kulağa süper kahraman dünyasında olduğu için komik bir karakter olması gerekiyor gibi geliyor ama bu yapım o filmlerden biri değil.

Warner Bros.’ta bir yıl geçirdim ve yazılan tüm mailleri gördüm. Kelimenin tam anlamıyla garipti. Bir mailde, ‘Target dükkânında Joker pijamaları sattığımızın farkında mı?’ yazıyordu. Ben de, ‘Filmin öncelikli olması ve pijamanın ikinci sırada gelmesi gerekmez mi?’ diye cevap veriyordum. ‘Pijamalar filmleri dikte ediyor mu? (…) Tema parkı gezintileri. Pijama. Slurpee bardaklar. Filmlerin ardından satış yaptığınız ne olursa olsun, kararlarınızı buna dayanarak veremezsiniz.’
Yönetmen ayrıca filmin çok şiddetli olduğu için yöneltilen eleştirilerden etkilenmediğini de belirtti. Joker tartışmalarına rağmen filmi izleyen seyircilerin, insanları vuran akıl hastası bir adamdan çok daha fazla olduğunu fark edeceklerine inanıyor.

Joker 2019

Todd Phillips’in konu hakkındaki düşüncelerine siz ne söylemek istersiniz? Yapım şirketleri artık filmlerin vermek istedikleri mesajlardan ziyade ardından satacakları ve çok daha fazlasını kazanacakları türden işlerle mi ilgileniyorlar? Martin Scorsese’nin de bulunduğu toplantıda bir bakıma Marvel ve Disney filmlerine de gönderme yapılıyor olabilir mi?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

- Reklam -

* Joker ve The King of Comedy: İki Film Tek Konu

* Joker Filmini Çevrimiçi İzlemek İsteyenlere: Tarih Belli Oldu

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    Bence bu filmin böyle yapılması oldukça iyiye işaret. Umarım bu filmle birlikte endüstri bu fikirlerden bir nebze kurtulur. Elbette bu filmle ilgili ürünlerin çocuklara satılması neredeyse imkansız fakat bana göre yetişkinler almak isteyeceklerdir. Kendilerini geliştirip yetişkinlere göre oyuncaklar yapsınlar o zaman. Mesela bu tonlarda harika bir Joker oyunu yapabilirler.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu film Oscar alırsa, Dc ve Marvel’da +18 filmler tırmanışa geçecektir. Bu da, Spawn için çok güzel bir zemin hazırlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dinozor Olsaydın, Sevgilim | Rachel Swirsky

Dinozor Olsaydın, Sevgilim | Rachel Swirsky

Zaman Çarkı

Zaman Çarkı Dizisine 3 Yeni İsim Katıldı