in

Joker’in Çekimleri Tamamlandı

Joaquin Phoenix’in başrolünü oynadığı ve Joker’in köken hikâyesine odaklanacak filmin çekimleri tamamlandı. İşte filmle ilgili son detaylar.

the joker joaquin phoenix ust
- Reklam -
- Reklam -

Duyurulduğu ilk günlerde önce kafa karışıklığıyla, ardından endişeyle, son olarak da merakla karşılanan Joker filminin çekimleri dün itibariyle tamamlandı.

Hatırlayabileceğiniz gibi, ilk kez 2017’de duyurulan film, Batman’in baş düşmanı Joker’in köken hikâyesini konu alıyor. Tabii bu noktada insanın aklına hemen “Hangi köken hikâyesi?” sorusu geliyor. Ne de olsa hem çizgi romanlarda hem de filmlerde bugüne dek Joker’in geçmişine dair birden fazla hikâye okuduk. Hatta şöyle meşhur bir lafı da vardır kendisinin: “Eğer bir geçmişim olacaksa çoktan seçmeli olmasını tercih ederim!” Bununla birlikte elimizde hiç bilgi yok da değil.

Yapımcılığı gangster filmleriyle nam salmış, ünlü yönetmen Martin Scorsese (Taxi Driver,  Goodfellas) tarafından üstlenilen ve Hangover‘ın yönetmeni Todd Phillips tarafından çekilen filmde Joker rolünü ünlü oyuncu Joaquin Phoenix canlandırıyor. Phoenix’in oynayacağı karakterse çizgi romanlardan, bilhassa da Öldüren Şaka‘dan alışık olduğumuz Joker profiline oldukça yakın: Başarısız bir komedyen… Ancak alışık olduğumuz isimler yerine bu kez kendisini Arthur Fleck adıyla izleyeceğiz.

- Reklam -

Phoenix’in hem set fotoğrafları hem de filmden paylaşılan kesitler sayesinde ünlü oyuncunun Joker rolüne çok yakıştığını rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Ayrıca filmin eski tekniklere göre, gerçek sokaklarda çekilmesi ve CGI’dan mümkün olduğunca kaçınılması filmin diğer artılarından.

- Reklam -
YouTube video

Buraya kadar her şey güzel. Ama bazı dedikodular da insanın tadını kaçırmıyor değil. Bazı kaynaklara göre Thomas Wayne filminde oldukça önemli bir yer tutacak ve Joker’in gayrimeşru babası rolünü üstlenecek. Bir seriye gönülden bağlı olan insanların bu tür değişikliklere sıcak bakmadığı bilinen bir gerçek. O nedenle sadece “söylenti” olarak kalmasını ümit ediyoruz. Öte yandan filmin DC Sinematik Evreni’nde geçmediği ve Elseworlds ya da DC Dark başlıklı paralel evrenlere ait olduğu da söyleniyor. O yüzden ne çıkacağı belli olmaz…

Joker’in 4 Ekim 2019‘da vizyona girmesi bekleniyor.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

13 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Sapphique Sapphique dedi ki:

    Heath Ledger’ın üstüne asla çıkılamayacak galiba.

  2. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    Bence DC Christopher Nolan’ın üzerine çıkamayacak.

  3. Avatar for HowardTheDuck HowardTheDuck dedi ki:

    DC’nin bir yere çıkmaya çalıştığı yok hocam film dizi vb. ìşler tamamen WB’ye ait ve söyleyeyim dedim ben de WB’nin Dark Knight üçlemesinin üzerine çıkabileceğini düşünmüyorum.

  4. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    DC filmlerini demek istedim zaten. DC zaten yerinde. :+1:t6:

  5. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Ben bu film için heyecanlıyım. Farklı bir şeyler denendiği belli. Bu mutlu ediyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

8 cevap daha var.

guzel ve esrarengiz ust

Kenan Hulusi Koray’ın Korku Öyküleri Yeniden Raflarda: Güzel ve Esrarengiz

crusader kings holy fury ust

Crusader Kings II: Holy Fury – Kutsal Ateş Bacayı Sardı