in

Jon Favreau: “Iron Man Yerine Captain America’yı Yönetmek İsterdim”

Jon Favreau, Iron Man yerine Captain America’yı yönetmek istiyordu. Ünlü yönetmen ve oyuncu, seçim şansı olsaydı MCU’ya farklı bir filmle giriş yapabilirdi.

Jon Favreau Iron Man Captain America Marvel
- Reklam -
- Reklam -

Jon Favreau, Iron Man yerine Captain America filmini yöneterek Marvel Sinematik Evreni’ne giriş yapmak istiyordu.

2008 yılında çektiği Iron Man filmiyle Marvel Sinematik Evreni’ni de başlatan Jon Favreau, aynı filmide Happy Hogan rolünü üstlenmişti. Sonrasında pek çok farklı MCU kahramanı beyaz perdeye taşınmış ve bugünkü koca evren meydana gelmişti. Yine de birçok izleyici için bütün yapımlar arasında Tony Stark’ın çok farklı bir yeri var. Fakat Jon Favreau’nun aklındaki ilk süper kahraman filminin Iron Man’den daha farklı olduğu anlaşıldı.

Demir Adam filmi birçok Marvel hayranı için oldukça önemli bir yapım. Sinematik evrenin ilk süper kahramanının hikâyesi Marvel için yeni bir başlangıç olmuştu. Jon Favreau filmi yönetmiş ve aynı zamanda Happy rolünü üstlenmişti. Fakat Tara Bennett ve Paul Terry’nin kaleme aldığı The Story of Marvel Studios kitabında ünlü yönetmenin aslında Iron Man’in değil Captain America’nın hikâyesini anlatmak istediği söyleniyor. Favreau’nun aktardığına göre, yönetmen Marvel ile görüşmelere başladığında hangi kahramanın macerasını yöneteceği net değildi. Buna rağmen Favreau, eğer söz konusu yapım Captain America hakkındaysa bunu en başta bilmesi gerektiğini yapımcılara aktarmıştı.

- Reklam -

“Eğlenceli ve keyifli bir yapım olabilirdi,” diyen Favreau, Captain America’nın kendisi tarafından yönetilseydi farklı olacağı cevabını veriyor. Yönetmenin farklı bir yorumla ele alacağı Steve Rogers kesinlikle Marvel evrenini farklı bir yöne götürebilirdi. Ancak Steve Rogers’ın Marvel evrenine katılması için 2011 yılını ve yönetmen Joe Johnston’ı beklemesi gerekmişti.

Jon Favreau, Marvel Sinematik Evreni’nin Önemli Bir Parçası

Jon Favreau Iron Man Captain America Marvel

Favreau, Marvel evreninde sadece yönetmen olarak değil oyuncu olarak da çok farklı yapımda yer alıyor. Robert Downey Jr. ile birlikte yer aldığı Iron Man filmlerinin yanı sıra Spider-Man: Homecoming, Spider-Man: Far From Home ve Avengers: Endgame gibi yapımlarda rol aldı. Ayrıca Tony Stark’ın koruması ve arkadaşını canlandırdığı Happy Hogan karakteri sayesinde Marvel ilk faz yapımlarını Spider-Man ve Marvel’ın diğer faz yapımlarına bağlıyor. Kendisini, aralık ayında yayınlanacak No Way Home filminde de izleyeceğiz.

- Reklam -

Ünlü yönetmenin Steve Rogers için düşündüğü süper-kahraman hikâyesi hakkında bir bilgi verilmese bile, yönetmenin yorumunun daha komik ve eğlenceli olacağı düşünülüyor. Süper kahraman serumunu alan Rogers’ın Favreau yorumu karakteri daha farklı noktalara götürebilirdi.

Siz Favreau’nun Captain America filmini yönetmesi halinde nasıl bir sonuç ortaya çıkar diye düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Freaks and Geeks testi

Freaks and Geeks Testi: Diziye Ne Kadar Hakimsin?

Yıldızları Hesaplamak - Mary Robinette Kowal

Ödüllü Bilimkurgu Serisi Astronot Kadın’ın İlk Kitabı “Yıldızları Hesaplamak” Türkçede