in

Josh Malerman’ın Romanından Uyarlanan Netflix Filmi “Bird Box”tan Son Detaylar

Josh Malerman’ın “Kafes” adlı romanından uyarlanan Bird Box’tan yeni fragman geldi. Oscar ve Emmy ödüllü yönetmen Susanne Brier’in filmi Netflix’te gösterilecek. Yapımdan son detayları sizler için derledik!

Josh Malerman Uyarlaması Bird Box Hakkında
- Reklam -
- Reklam -

Netflix bir başka korku-gerilim türünde film olan Bird Box ile birlikte izleyicilerin karşısına çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde ilk resmi tanıtım fragmanının yayınlandığı film, oldukça heyecan verici görüntüler barındırıyor.

Josh Malerman’ın Türkçeye İthaki Yayınları tarafından kazandırılan “Kafes” adlı romanından uyarlanan Bird Box, canavarların istilasına uğrayan bir dünyada, Malerie ve kızının hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. Kişinin canavarlarla göz teması kurduğu anda aklını kaybettiği ve kendisini öldürmeye çalıştığı filmde, insanlar çareyi göz bandında buluyorlar. Film, Malerman’ın eserine kıyasla olayların başlangıç aşamasında gelişiyor. Dolayısıyla romanda bahsi geçen; yaşamın olmadığı, boş bir gezegene kıyasla etrafta insanlar görmek mümkün.

Melanie karakterini tecrübeli isim Sandra Bullock’un canlandırdığı filmin oyuncu kadrosunda John Malkovich, Sarah Paulson, BD Wong, Jacki Weaver, Rosa Salazar gibi isimler mevcut. Yönetmen koltuğunda oturan Susanne Brier ise In A Better World filmiyle 2011’de kazandığı Yabancı Dilde En iyi Film Oscar ödülüyle biliniyor. Brier’in ayrıca Night Manager’la Emmy ödülü de var.

- Reklam -
YouTube video

Bird Box’ın, konusu itibarıyla John Krasinski’nin A Quiet Place filmine benzediği söylenebilir. Krasinski’nin nisan ayında vizyona giren filminde, bu sefer sese duyarlı canavarların olduğu dünyada bir ailenin hayatta kalma mücadelesi işleniyordu. İki filmin de insanın beş duyu organından birini hedef alması gözden kaçmazken, işin gerilim kısmının bir bakıma bu beş duyu organından birini kullanamamanın verdiği rahatsızlıkla sağlandığı söylenebilir. A Quiet Place’in Oscar’a aday gösterilebileceği söylentilerini, benzer bir senaryoya sahip olan Bird Box için de duyabiliriz.

- Reklam -

Bird Box’ın yayınlanış tarihinin 21 Aralık olduğunu hatırlatalım. Film Netflix üzerinden izlenebilecekken sayılı sinema salonlarında da ayrıca sahne alacak. Türkiye’de vizyon bulacak mı, bunu henüz bilmiyoruz.

Kaynak: The Verge

Ensar Çırak

İzmir'de doğdu. İlkokulda dramayla uğraştı, futbol oynadı. Sonra basketbola sardı ve daha çok sevdiğini anladı. Küçüklüğünden beri oyunlara hasta. Fantastik edebiyat sever. Ortaokulda arkadaşıyla başarısız bir bilim kurgu denemesi oldu. Zamanında bir sürü balığı vardı ama şimdi hiçbiri yok. Şu sıralar İstanbul'da, üniversiteyle uğraşıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İskandinav Mitolojisi İnceleme - Neil Gaiman

İskandinav Mitolojisi: Neil Gaiman ile Her Şeyin Sonuna Gümbür Gümbür Bir Yolculuk

stephen king elevation

Stephen King Durmak Bilmiyor: Kral’ın Homofobi Karşıtı Novellası “Elevation” Çıktı!