in ,

Jujutsu Kaisen 0 Gişe Rakamları ile Japonya Tarihinin En Büyük İkinci Açılış Filmi Unvanını Elde Etti

Jujutsu Kaisen 0, Japonya’da şimdiye kadar en iyi açılış yapan ikinci film unvanını kazandı. Anime uyarlaması, Demon Slayer’ın ardından ikinci sıradaki yerini aldı.

Jujutsu Kaisen 0 gişe rakamları anime film
- Reklam -
- Reklam -

Jujutsu Kaisen 0, Japonya gişe tarihinin en büyük açılışını yapan ikinci film oldu. Sevilen manga ve anime serisinin ilk beyaz perde uyarlaması, Demon Slayer sonrası yeni bir rekora imza attı.

Jujutsu Kaisen serisi, çok satan mangası ve dünya çapında ses getiren animesi ile oldukça başarılı bir yılı ardında bıraktı. Uzun süredir beklenen filmi için gelen ilk gişe rakamları da, bu beklentinin beyaz perdede de devam ettiğini doğruladı.

Japonya merkezli haber ajansı Kyodo’nun haberine göre, Jujutsu Kaisen 0 filmi ilk haftasında 2.69 milyar yen (yaklaşık 23.5 milyon dolar) hasılat yaptı. Bu gişe başarısı ile “Japonya’nın tüm zamanlar en çok izlenen filmleri” listesinde en iyi açılış yapan ikinci film olarak yer aldı.

- Reklam -

Büyük beklentilerle hayranlara sunulan film için konulan 10 milyar yenlik hedefin kısa sürede tamamlanması öngörülüyor. Diğer yandan birincilik unvanını hâlâ elinde tutan film ise anime severlerin bildiği üzere Kimetsu No Yaiba’nın beyaz perdeye gelen macerası olan: Demon Slayer – The Movie: Mugen Train.

Gege Akutami imzalı Jujutsu Kaisen büyük bir fiziksel güce sahip olan sıradan bir lise öğrencisi Yuji İtadori’nin Jujutsu büyücülerine katılması ve içinde yaşayan büyük lanet Ryomen Sukuna ve diğer lanetlerle olan mücadelesini anlatıyor.

Manga, Akutami’nin yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle yaz mevsiminde iki ay ara vermesine rağmen Jujutsu Kaisen 30 milyon kopya satarak 2021’de en çok satan mangalar arasında yerini aldı.

Jujutsu Kaisen 0 Filmi Yeni Bir Karakterin Hikâyesini Anlatıyor

Jujutsu Kaisen 0 gişe rakamları

Serinin ilgiyle takip edilen 1. sezonun ardından, ana hikâyeyle bağlantılı olan “Jujutsu Kaisen 0” filminin fragmanı geçen temmuz ayında yayınlanmıştı. Jujutsu Kaisen 0’nun birçok yerde tanıtımı yapılmış, çeşitli kampanyalarla Japonya’dan ve tüm dünyadan anime severlerin bekleyişlerine daha fazla heyecan katılmıştı.

- Reklam -

Film, ana karakter Yuji Itadori’den ziyade Yuta Okkotsu karakterinin hikâyesini anlatıyor. Büyürken zorbalığa maruz kalmış ve yalnız bir çocuk olan Yuta’nın çocukluk arkadaşı Rika Orimoto bir gün kaza geçirir ve lanetlenmiş ruhu Yuta’yı korumak istediği için onu bırakmaz. Bu yüzden Yuta’nın insanlarla iletişimi ve kendine olan güveni oldukça zayıftır.

Rika normal bir lanet olmadığı için, Yuta’nın durumu Satoru Gojo tarafından fark edilir. Bu yüzden Gojo, Yuta’yı Jujutsu Lisesi’ne kaydolması için ikna eder. Yuta bu süreçte diğerleriyle iletişim kurmaya ve Rika’ya yardım etmek için yollar aramaya çalışır.

24 Aralık 2021’de Japonya’da gösterime giren Jujutsu Kaisen 0 filminin diğer ülkelerde ve Türkiye’de ne zaman vizyona gireceği ise şu an için belli değil.

Jujutsu Kaisen serisini takip ediyor musunuz? Filmden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşın.

Kaynak: CBR

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Starman DC Comics çizgi roman süper kahraman

DC Evreninin Değeri Bilinmemiş Süper Kahramanı: “Starman”

Şeytanın Müridi - Ölüler Cinayet İşler mi? - Glenn Meade

Şeytanın Müridi: Glenn Meade Kitabı Yıllar Sonra Yeniden Raflarda