in

Jungle Cruise Yapımcısı Devam Filminin Geliştirme Aşamasında Olduğunu Duyurdu

Jungle Cruise 2 filmi için çalışmalar başladı. Yapımcı Hiram Garcia, başarılı çıkış yapan Disney macerasının devamının geliştirme aşamasında olduğunu duyurdu.

Jungle Cruise 2
- Reklam -
- Reklam -

Jungle Cruise 2 filmi çalışmaları başladı. Başrollerinde Dwayne Johnson ve Emily Blunt’ın yer aldığı Disney filmi, maceralarına devam etmeye hazırlanıyor.

Aynı adı taşıyan çok Disney tema parkı cazibesinden ilham alan Jungle Cruise, efsanevi Hayat Ağacı’nı aramak için Amazon ormanlarında bir bilim insanına isteksizce rehberlik eden bir nehir teknesi kaptanının maceralarını anlatıyor. Jaume Collet-Serra tarafından yönetilen ve geçen temmuz ayında vizyona giren film aslında 2004 yılından bu yana geliştirilmekte olan yapım. Sonunda birden fazla revizyon ve oyuncu değişikliği sonrası nihayet 17 yıl gecikmeyle de olsa beyaz perdedeki yerini aldı. Başlangıçta 2019’da sinemalara gelmesi planlanan yapımın 2020’ye ertelenmesi, ardından Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir kez daha erteleme almasıyla sonunda 30 Temmuz 2021’de sinemalarda ve Disney+’da aynı anda gösterime girdi.

Film 200 milyon dolarlık yapım bütçesine karşılık dünya çapında 220 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Covid-19 döneminde yakaladığı bu başarı, ister istemez devam filmlerinin zeminini hazırladı. Böylece Johnson ve Blunt’ın rollerini yeniden canlandıracağı bir Jungle Cruise devam filmi şimdiden onaylandı.

- Reklam -

Jungle Cruise 2 Filminin Altyapısı Hazır

Jungle Cruise 2

Filmin yapımcısı Hiram Garcia, Collider’a verdiği bir demeçte Jungle Cruise 2’nun şu anda geliştirme aşamasında olduğunu açıkladı. Yapımcı ilk filmde, filmin Disney ile ortak yapımcılığını yapan ve Dwayne Johnson’ın kurucuları arasında yer aldığı Seven Bucks Productions aracılığıyla çalıştı. Devam filmi için bir yazar ekibiyle çalıştıklarını doğrulayan Garcia, zaten hikâye için bir fikirlerinin olduğunu ve sadece prodüksiyona başlama sinyallerini beklediklerini söyledi. Ayrıca yönetmen Collet-Serra’nın da heyecan verici projeyi yönetmek için geri döneceğini sözlerine ekledi.

“Devam hikâyesi için ne istediğimize dair bir fikrimiz var ve bunu ilerletme ve bileme sürecindeyiz. Ama evet, bu devam eden bir süreç ve onunla yemek yapmaya devam ediyoruz. Yapımcılar olarak işimizin birkaç kayayı hareket ettirmek olduğu biliyoruz. Her gün bir seferde her birini biraz yukarı iterek, tepenin üzerinden gitmeye hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Sonuçta bu iş oyununun bir parçası. Jungle Cruise 2, öncelikli olanlardan biri ve her gün bu kayayı itmek için çok zaman harcıyoruz.”

- Reklam -

İlk film izleyicilerden ve özellikle eleştirmenlerden karışık eleştiriler aldı. Öncülü birçok filmin yaptıklarını tekrar beyaz perdeye yansıtmanın kimseye bir şey kazandırmadığını belirten yazarların olması ve filmin başarısına rağmen beklentilerin altında bir ilgiyle karşılanması, ikinci film ihtimalini de zora sokmuştu. Ancak öyle olmadı. Yeni filmin en erken 2024 yılında vizyonda olması bekleniyor.

Jungle Cruise’un ilk filmini nasıl bulmuştunuz? Devam edecek olması sizleri sevindirdi mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Arı Nehrinin Ağzında - Kij Johnson

Ödüllü Fantazi Yazarı Kij Johnson “Arı Nehrinin Ağzında” Kitabı ile Türkçede

Kayıp Rıhtım 14 Yaşında

Kayıp Rıhtım 14 Yaşında