in

Jurassic World: Dominion Filminin Çekimleri Başladı

Jurassic World 3 filminin çekimleri başladı. Çekimlerle birlikte filmin resmi adı da Jurassic World: Dominion olarak açıklandı.

Jurassic World: Dominion
- Reklam -
- Reklam -

Şimdiye kadar Jurassic World 3 olarak andığımız filmin çekimleri başladı. Yönetmen Colin Trevorrow da, çekim başlangıcıyla birlikte üçüncü maceranın adını Jurassic World: Dominion olarak duyurdu.

Trevorrow, Jurassic Park serisini Jurassic World ile tekrar hayata döndürdükten beş yıl sonra üçlemenin son ve final filmi için yönetmenlik koltuğuna geri döndü. Önceki iki filmde başroller olan Chris Pratt ve Bryce Dallas Howard, son yapımda yine yer alacaklar. Kendilerine bu filmde Jurassic Park serisinin yıldızları Sam Neill, Laura Dern ve Jeff Goldblum eşlik edecekler ve o bilindik karakterleri canlandıracaklar. Ayrıca Netflix’in Altered Carbon dizisinden tanıdığımız Dichen Lachman da kadroya dahil olmuştu.

jurassic world

- Reklam -

Colin Trevorrow, Jurassic World 3’ün Jurassic World: Dominion olarak adlandırıldığını ve çekimlere resmi olarak başladığını Twitter sayfası üzerinden duyurdu. Hemen aşağıda yönetmenin “Birinci gün #JurassicWorld” olarak yaptığı paylaşıma göz atabilirsiniz.

İlginç bir şekilde Dominion logosu ve yazıları, önceki Jurassic World filmlerinin mavi-gri şemasında değil, ilk Jurassic Park logosu tarzında yapıldığını görüyoruz. Bu da yönetmenin özellikle filmi Jurassic Park ruhuna uygun bir şekilde hazırlama isteğini kanıtlar nitelikte. Eski oyuncuların da filme dahil olduğu düşünüldüğünde gelen bu ilk fotoğraf karesi bile hayranları şimdiden heyecanlandırmış durumda.

- Reklam -

Yapılan bazı yorumlar logonun sadece devam üçlemesinin değil, daha büyük Jurassic destanının bir sonuncusu olduğu fikrini vurguladığını söylüyor.

Jurassic World: Dominion Çekimleri Yaklaşık 3 Ay Sürecek

Filmin başrolünde yer alan Chris Pratt’in de ilk gün çekimleriyle alakalı anlamı bir Instagram gönderisi paylaştığını görüyoruz.

https://www.instagram.com/p/B9AM3J-gYhz/
1. Gün

JURASSIC WORLD
do·min·ion /dəˈminyən/

1. egemenlik veya kontrol.
“insanın doğa üzerinde hakimiyet kurma girişimi”

#JurassicWorldDominion
Hold onto your butts. (ilk üçlemeden bir replik)

Üçüncü filmin adında bulunan Dominion başlığı, filmin hikâyesine oldukça basit bir referans gibi görünüyor. Türkçede “egemenlik, üstünlük” anlamlarına gelen kelime, filmde insanların yeryüzünde hakimiyet için dinozorlarla savaşmasını anlatıyor. Tabii tam bir savaş olacağı söylenemez. Isla Nublar’daki volkanik püskürmeden kurtulan ve Fallen Kingdom filminin sonunda serbest bırakılan pek çok dinozor yoktu. Bu yüzden insanlığın çok daha şanslı olduğunu varsayabiliriz. Buna rağmen üçüncü film, son iki filmde yapılanın aksine, ilk defa küreselleştirme potansiyeline sahip. Bu ayrıca Dr. Alan Grant ve Ellie Sattler gibi karakterlerin, 2001’deki Jurassic Park III’ten beri dinozor nüfuslu bir adaya ayak basmadıklarını düşünerek maceraya nasıl geri döndüklerini açıklayabilir.

Jurassic World

Jurassic World: Dominion filmi 11 Haziran 2021 tarihinde beyaz perdede olacak.

Yeni isim konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Tanıdık yüzlerin seriye geri dönüyor olmasını nasıl karşıluyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* H.G. Wells Uyarlaması The Invisible Man Öncekilerden Daha Karanlık

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    JW 1 de 2 de JP 1’ in verdiği duyguları veremedi muhtemelen 3’ te de aynı şey olacak. Güzel efektleri olan kötü devam filmleri olmanın ötesine geçemeyecek. Şimdiden 10 üzerinden 5 veriyorum.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Umarım bu sefer ada macerası olmaz. Sıktı artık. Yine, kötü bir dinozor baş rolde olacak gibi duruyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Romeo ve Juliet Alıntıları - William Shakespeare

Romeo ve Juliet Kitabından Ölümsüz Aşk Kavramına Dair 10 Alıntı

Dan Brown - Hayvanlar Senfonisi - Çocuk

Dan Brown Çocuk Kitabı “Hayvanlar Senfonisi” ile Geliyor