in

Jurassic World: Dominion Gişede Zirveye Oturdu

Jurassic World: Dominion filmi gişe rakamları ile ses getirmeye devam ediyor. Ünlü marka yeni yapımında ilk 10 günde 600 milyon dolar hasılata ulaştı.

Jurassic World Dominion gişe hasilatı
- Reklam -
- Reklam -

Jurassic World: Dominion filmi gişe rakamları ile gövde gösterisi yaptı. Jurassic Park serisinin devamı niteliğindeki üçlemede, yeni yapım vizyona girdikten 10 gün sonra dünya çapında zirveye oturdu.

Dünya genelinde 10 Haziran 2022 tarihinde vizyona giren Jurassic World serisinin üçüncü, Jurassic Park evreninin altıncı filmi Dominion’ın istatistikleri yayınlandı. Film, ilk 10 gününde dünya çapında 622 milyon dolar hasılat elde etmeyi başardı. Yapımın bütçesi 185 milyon dolar olarak açıklanmıştı.

Yönetmenliğini Colin Trevorrow’un üstlendiği filmin başrollerinde Chris Pratt ve Bryce Dallas Howard yer alıyor.

- Reklam -

90’lı yılların ünlü korku ve macera klasiği Jurassic Park, ilk çıkışını 1993 senesinde Steven Spielberg imzasıyla gerçekleştirmişti. Seri 1997’de The Lost World, 2001’de Jurassic Park III ile yoluna devam etmişti.

2015’te ünlü marka Jurassic World adı altında yeni bir serüvene doğru adım atmış, 2018’de Fallen Kingdom ile yoluna devam etmişti. Serinin ikinci filmi, 165 milyon dolarlık bütçesiyle 1,3 milyar dolarlık gişe hasılatı elde ederek markanın gücünü ortaya koymayı başarmıştı. Açıklanan ilk rakamlar, yeni serinin üçüncü adımı olan Dominion’ın da benzer bir yoldan gideceğini gösteriyor.

Jurassic World: Dominion İddialı Bir Gişe Hasılatı ile Açılış Yaptı

Film vizyona girdiği ilk hafta sonunda 145 milyon doları bularak neredeyse maliyetini üç günde çıkartırken, ABD’de bugüne dek 249 milyon dolar; ABD dışında ise 372 milyon dolar hasılat topladı.

Jurassic World: Hâkimiyet filmi, Türkiye’de 861 salonda vizyona girdi ve ilk haftasının sonunda 7,3 milyon Türk lirası hasılat topladı ve 190 bin kişiyi salonlara çekmeyi başardı. En yakın rakibi Top Gun: Maverick, üçüncü haftasında yalnızca 75 bin kişiyi sinema salonlarına getirebilmişti.

Jurassic World: Dominion vizyon tarihi tanıtım

- Reklam -

Yeni üçlemenin son ayağı olan Dominion için beklentiler gişede dünya çapında 1 milyar dolar hasılatı geçmesi yönünde.

Yeni filmin oyuncu kadrosunda Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, DeWanda Wise, Mamoudou Athie, Dichen Lachman, Scott Haze, Campbell Scott, B.D. Wong, Justice Smith, Daniella Pineda ve Omar Sy yer alıyor. Ayrıca hayranların favori karakterleri Ellie Sattler (Laura Dern), Ian Malcolm (Jeff Goldblum) ve Alan Grant (Sam Neill) da Dominion ile geri dönen isimler arasında.

Jurassic Park macerasının ilerleyen dönemlerde yeni serilerle devam edeceği de öne sürülüyor.

Filme dair Kayıp Rıhtım’da yayınlanan inceleme yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

İzlenme oranları hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Korku Haftası - Aleksey Tolstoy

Aleksey Tolstoy Bilimkurguyla Mizahı, Gotik Kurmacayla Polisiyeyi Buluşturan “Korku Haftası” ile Raflarda

Maisie Williams Arya Stark Kuir Game of Thrones,

Maisie Williams: “Arya Stark’ın Kuir Olduğunu Sanıyordum”