in

Jurassic World’ün Yönetmeni: “Jurassic Dünyası Doğası Gereği Seri Hâline Getirilemez, Tek Bir Film Yapılmalıydı”

Jurassic World filminin yönetmeni Colin Trevorrow, Jurassic Park’ın neden tek bir filmle sınırlı kalması gerektiğini açıkladı.

Jurassic World yönetmeni açıklama
- Reklam -
- Reklam -

Jurassic World filmlerinde yönetmen ve yapımcı olarak görev alan Colin Trevorrow, Jurassic Park hakkında dikkat çekici bir açıklamaya yer verdi. Trevorrow, dev aksiyon markasının birden çok yapımla devam ettirilmesini ilk filmin doğasına aykırı buluyor.

İlk Jurassic Park filmi 1993 yılında Steven Spielberg imzasıyla çıkış yaptı ve büyük bir ses getirdi. Jurassic Park filmleri 2001’de ilk üçlemesini tamamladı ve 2015’te Jurassic World adıyla yeni bir seri başladı.

İlk ve üçüncü Jurassic World filmlerinde yönetmen koltuğuna geçen ve üçlemenin tüm yapımlarında yapımcı olarak yer alan Colin Trevorrow, seri hakkındaki samimi fikirlerini dile getirdi.

- Reklam -

Serinin son filmi Jurassic World: Dominion, dünya çapında 1 milyar dolardan fazla gişe hasılatı elde etmesine rağmen yapım birçok eleştirmen tarafından ağır şekilde eleştirildi.

Colin Trevorrow: “Jurassic World Filminde Serinin DNA’sını Değiştirdim”

Empire dergisine konuşan Trevorrow, seriye olan bakış açısını ve neyi farklı yaptığını anlattı.

Serinin DNA’sını değiştirmek için, diğer filmlerden farklı bir şeyi özellikle yaptığını kaydeden Trevvorow şunları aktardı:

“Diğer 5 film dinozorlar hakkındaki olaylardan oluşuyordu. Son film ise karakterlerin dinozorlarla nasıl bir arada yaşadığını anlatan bir dünyada geçiyor.”

Jurassic World yönetmeni Colin Trevorrow

Trevorrow ardından Jurassic evreninin “doğası gereği seri hâline getirilemez” olduğunu açıkladı ve şöyle konuştu:

“Büyük olasılıkla yalnızca bir Jurassic Park filmi çekilmeliydi. Ama eğer ki bu işe girişiyorsak dinozorların var olduğu bir dünyada başka hikâyeler anlatılmasını nasıl sağlayabilirdim? Diğer ihtimal, adaya gitmek için başka bir neden daha bulmaktı.”

Deneyimli yönetmen, ardından Jurassic World’ün para kazanmakla ilgili olduğunu da sözlerine ekledi.

- Reklam -

“Jurassic Park Kendi Kendisine Yeten Bir Anlatıydı”

Daha önce The Independent’ta yayımlanan bir incelemede Louis Chilton, yönetmenin bu görüşlerini onaylayan ifadeler kullanmıştı.

Chilton yazısında şu sözlere yer vermişti:

“Jurassic Park filmi özünde mükemmel bir derecede kendine kendisine yeten bir anlatıydı: Tanrı’yı oynamanın aptallığını gösteren bir ahlak masalı.

“Fakat filmin senaryosunda başka anlatılar da bulunuyordu: Kapitalizm eleştirisi; baba figürünün uyanışı; felaket karşısında insan davranışlarının gözler önüne serilmesi.

“Sonradan çekilen 5 filmde bu temalar ne genişletildi ne de yenileriyle değiştirildi. Gördüğümüz tek şey, körü körüne yapılan tekrarlardan ibaretti.”

Jurassic Park eski kadro

Son gelen bilgilere göre, seri Dominion filmi sonrasında yeni bir döneme geçerek devam edecek.

Siz serinin yönetmeninin son açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Cidden ilk Jurassic World filmini beğenmiştim ve sonu da vardı hani ama 2.film aşırı kötüydü bence.Oradan şu hikaye buradan şu karakter diye diye ortaya kötü ve garip bir şey çıkmıştı .3.filmi izlemedim ki izlemeye gerek duymuyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bruce Willis dijital ikiz iddiaları yalanlandı

Bruce Willis’in Temsilcisi, Oyunculuk Kariyerini Sonlandıran Aktörle İlgili Çıkan “Dijital İkiz” İddialarını Yalanladı

Interview with the Vampire 2. sezon onay

AMC’nin Vampirle Görüşme Dizisi Henüz Yolun Başındayken 2. Sezon Onayı Aldı