in

Justice League: Zack Snyder Cut HBO Max’e Geliyor

Yıllardır beklenen olay nihayet gerçekleşiyor. Justice League, Zack Snyder versiyonuyla HBO Max’e gelmeye hazırlanıyor!

Zack Snyder’s Justice League
- Reklam -
- Reklam -

Vizyona girmesinden bu yana yaklaşık 3 yıl geçen Justice League filminin Snyder Cut versiyonu HBO Max’e geliyor.

Hayranların hatırlayacağı üzere filmin yönetmeni Zack Snyder, 20 yaşındaki kızının intiharı sonrası neredeyse tamamladığı Justice League projesinden ayrıldı. Bu sırada yönetmensiz kalan film de, Buffy the Vampire Slayer ve ilk iki Avengers filmiyle tanınan deneyimli bir isme, Joss Whedon’a emanet edildi. Whedon yapımın başına geçtikten sonra kendine göre bazı düzenlemeler yaptı ve Justice League bu şekilde beyaz perdeye geldi.

Film çıktı çıkmasına ancak aldığı olumsuz eleştirilerin ardı arkası kesilmedi. Gerek sinema eleştirmenleri gerekse hayranlar filmi bir türlü beğenmediler. İşte daha bu sıralarda ortada bir söylenti dolanmaya başladı: İddialara göre Snyder aslında ayrılmadan önce filmi tamamladığı ve hazır hale getirdiği yönündeydi.

- Reklam -

zack snyder justice league hbo max

O günden bu yana yönetmen ve oyuncuların da halka açık şekilde doğruladığı bu durum sonrası söz konusu versiyonun da yayınlanması için yayıncı şirket Warner Bros.’a olan baskı giderek arttı. Stüdyo bu söylentileri ne doğruladı ne de yalanladı. Ancak içeriden sızan bilgiler, DC Sinematik Evreni’ni yeniden şekillendirmek isteyen Warner Bros.’un bu filmle olan işinin bittiği ve bu nedenle sessiz kalmayı tercih ettiği yönündeydi. Fakat nihayet aradan geçen bunca süreden sonra defalarca kez sorulan soru cevap buldu: Böyle bir versiyon var ve evet, geliyor.

Justice League, 6 Bölümlük Mini Dizi Formatında Yayınlanabilir

HBO Max platformunda 2021 yılı içerisinde yayınlanacak filmle ilgili ilk resmi duyuru Twitter hesabında paylaşıldı:

- Reklam -

Hemen ardından filmin yönetmeni Zack Snyder da “Bu gerçek,” diyerek bir paylaşım yaptı:

Yönetmen ayrıca HBO Max basın bülteninde hayranlara yürekten teşekkür etti:
HBO Max ve Warner Bros’a sanatçıları destekleme ve gerçek vizyonlarının gerçekleştirilmesine izin verdikleri bu cesur jest için teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bunun gerçeğe dönüşmesini sağladıkları için SnyderCut kampanyasına katılan herkese özel bir teşekkür borçluyuz.
The Hollywood Reporter’a göre Justice League toplamda 6 bölümden oluşan bir mini dizi formatında veya dört saatlik uzun bir versiyonla gelebilir. Üstelik tamamlanmasının da 20 milyon dolara mal olacağı iddia ediliyor. Orijinal oyuncu ve ekibin bazı ek çekimler de dahil olmak üzere post prodüksiyon çalışmalarını tamamlaması bekleniyor.

hbo max zack snyder justice league

Yani aslında ortada tamamlanmış bir film olduğu iddia edilse de, yayın tarihinin 2021’e kayması ve bununla birlikte bazı düzenlemeler yapılacağı bilgisi bir bakıma Warner Bros.’un DC evrenine yeniden geri dönmeye çalıştığının göstergesi olabilir. Sonuçta geçen günlerde gelen bir haberle Supergirl projesinin rafa kaldırılıp yerine yeni bir Superman filmi çalışmalarına odaklanması da bu iddiaları güçlendiriyor.

Snyder Cut versiyonunun yayınlanacak olmasını sizler nasıl karşıladınız? Sizce ortaya daha iyi bir şey çıkacak mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Andy Serkis: “The Batman Filmi Daha Karanlık Olacak”

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Bu bana Hollywood’un yeni inek sağma yönteminin ilk adımları gibi geliyor.

    BvS’de gördük o yere göğe sığdırılamayan Snyder’in vizyonunu… Oradan bir mucize geleceği gibi bir beklentinin yaratılmasının gereği yok. Fakat aradan bunca yıl geçtikten, seyircilerin beklentisi iyice analiz edildikten ve gereken ek sahneler çekildikten sonra, Synder’in kurgusunun Joss Whedon’un kurgusundan iyi olacağını bekleyebiliriz. Bir de iade-i itibar durumu olacak sanırım.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu mutlaka ölçülüp tartılmıştır ve üstelik sinema sektörünün şu döneminde ilaç gibi gelecek inancındayım. Ki sırf meraka kalsa yine büyük bir seyirci kitlesi olacak. Tek seferde izlemek isterdim ama süresinin uzun olması da mutluluk verici. Kesilmiş sahneleri tekrar ekleyecek sanırım Synder. Ben çok ümitliyim bu durumdan. DC daha önce aldığı kararı değiştirmek zorunda kalabilir. Hatta Affleck’in Batmani belki Flashpoint ile tekrar evrene dahil edilebilir.

  3. Avatar for HowardTheDuck HowardTheDuck dedi ki:

    Sonunda filmin gerçek versiyonu çıkmış olacak. Çok uzun süredir bekliyordum bunun için.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Vahşi Şeyler - Dave Eggers | Haftanın Kitabı #138

Vahşi Şeyler – Dave Eggers | Haftanın Kitabı #138

Game of Thrones Good Bad & Undead

Game of Thrones Yıldızları Good Bad & Undead Adlı Vampir Filminde Rol Alacak