in

Kadın Hayalet Avcısı, Yeni Çekilecek Filmi Yerden Yere Vurdu

2016 yapımı Hayalet Avcıları’nın kadın başrollerinden Leslie Jones, eski ekibin çekeceği yeni film için çok sert sözler sarf etti.

leslie jones ghostbusters
- Reklam -
- Reklam -

Hayalet Avcıları 3’ün duyurusu geniş yankılar bulmaya devam ediyor sevgili Rıhtımperverler. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta ilk iki filmin yönetmeninin oğlu Jason Reitman, aynı evrende geçen bir devam filmi çekeceğini duyurmuştu. Çok geçmeden eski filmin hayatta olan başrol oyuncuları da kadroya katıldıklarını açıkladılar. Bu durum ilk iki filmin hayranlarının büyük bir bölümünü mutlu etse de anlaşılan herkes bu projeye sıcak bakmıyor. Özellikle de 2016’da gösterime giren All Female Ghostbusters (Tamamı Kadın Hayalet Avcıları) filminin başrol oyuncularından Leslie Jones‘u…

Saturday Night Live ekibinin yazarlarından ve aktrislerinden olan Jones konuyla ilgili şu tweet’i attı:

Bu çok küçük düşürücü. Resmen bize s.ktir çektiler. Bizi yok saydılar. Bu tam da Trump’ın yapacağı türden bir şey. (Trump sesiyle) “Hayalet Avcıları’nı geri alacağııııız, erkeklerle daha güzel, harika olacak. O kadınlar Hayalet Avcısı değiiiiil.” Öf, çok can sıkıcı. Y.rak gibi iş. 

- Reklam -

2016’da vizyona giren Hayalet Avcıları bütün başrol oyuncuları kadın olduğu için zamanında bazı kesimler tarafından çok tepki almış, hatta iş bir noktada anti-feminizm hareketine bile dönüşmüştü. Bense küçüklüğümden beri sıkı bir Hayalet Avcıları hayranı olmama rağmen (ikincisini 1990’da sinemada izlemiştim) filme son ana kadar olumlu yaklaşmış, oyuncuların kadın veya erkek olmasının bir önemi olmadığını savunmuştum. Ancak 2016’daki Hayalet Avcıları kesinlikle ama kesinlikle hayatımda izlediğim en berbat, en korkunç filmlerden biriydi. Melissa McCarthy, Kristen Wiig ve Chris Hemsworth’ün oyunculukları dikkat çekse de geri kalan her şey… bilhassa da espriler inanılmaz kötü ve çok zorlamaydı. Leslie Jones‘un oyunculuğu da öyle…

- Reklam -

Hayalet Avcıları 3, 2020’nin yaz aylarında gösterime girecek. Ve anlaşılan o zamana dek pek çok tartışmanın odak noktası olacak.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Asıl şey gibi olan sizin filmdi abla. Çöp filmini al da git.

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Kadının atladığı (ya da anlamadığı, anlamak istemediği) nokta, 2016’daki filmin yok sayılmasının sebebinin kadın başrol oyuncular olmaması… Gerçekten de kötü olması. Ve hiç kimsenin istemediği bir film çekmeleri.

    Serinin hayranları 30 yıldır bir devam filmi bekliyorlardı. Ama bize sunulan şey “daha önceki filmlerde izledikleriniz aslında hiç olmadı, sevdiğiniz o karakterler hiç yaşamadı” muamelesiydi. Leslie Jones’un tabiriyle, asıl hayranlara “s.ktir çekildi.”

    Bu arada her kötü giden ve eleştiri alan şeye “Bu tam da Trump’ın yapacağı türden bir şey” demek Amerika’da moda oldu.

  3. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Başıma bir şey gelmeyecekse, oyuncunun yaptığı şey bildiğimiz provakatörlük. Seriyi de 2016’da çıkmış filmi de izleme fırsatı bulamadım ve konuya tamamen dışarıdan bakıyorum bu arada.
    Mesele ortaya farklı şeyler koymak ya da hak savunuculuğu yapmaksa etiket yapıştırmanın yanlış olduğu kanısındayım. İkisini bir arada görüyor olmak büyük bir ironi gerçekten…

  4. Avatar for MustafaYildiz MustafaYildiz dedi ki:

    2016 filmi asıl ilk iki filmi yok sayıp kadının tabiyle siktiri orijinal seriye çekmiyor muydu? Reklamın iyisi kötüsü olmaz evrenler de birleşir hatta bir sonraki filmde paralel evrene düşüp birleştirirler de.

  5. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Keşke o filmi izlediğim zamanı yok sayabilsem. Konuyu da hemen feminizme bağlamış bak :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

korku filmleri ust

Korku Sinemasının 100 Yıl Boyunca Değişen Sıklığı ve Eleştiri Puanları

Kurtlarla Koşan Kadınlar Alıntıları - Clarissa P. Estes

Kurtlarla Koşan Kadınlar Kitabından İlham Verici 20 Alıntı