in

Clive Barker’ın Kan Kitapları Sinemaya Uyarlanıyor

Meşhur korku yazarlarından Clive Barker’ın kaleme aldığı Kan Kitapları serisi, sinema filmi oluyor.

Clive Barker Kan Kitapları
Clive Barker
- Reklam -
- Reklam -

Clive Barker’in ünlü korku serisi Kan Kitapları (Books of Blood), Hulu aracılığıyla sinemalara geliyor.

Variety’nin bildirdiğine göre Hulu, yazar Clive Barker’ın korku antolojisi Kan Kitapları’nı uzun metrajlı bir filme uyarlamak için Orville yapımcısı Brannon Braga ile anlaştı. Braga daha çok Star Trek ve FlashForward dizilerindeki çalışmaları ile tanınıyor. Halen Hulu’da devam eden The Orville dizisinin yürütücü yapımcılığını üstlenenen yönetmen, Kan Kitapları’yla birlikte ilk uzun metrajlı filmi olacak. Aynı zamanda filmin yürütücü yapımcılığını üstlenecek ve senaryosunu hazırlayacak. Braga’ya senaryo yazımında Salem dizisinde de birlikte çalıştıkları Adam Simon yardım edecek.

Film, uzay ve zamanda birbirine geçmiş üç hikayeden ortaya çıkan bir yolculuk olarak tanımlanıyor. Filmde oynayacak bazı isimler de belli olmuş durumda. Anna Friel, Britt Robertson, Rafi Gavron ve Yul Vazquez gibi isimler, Kan Kitapları uyarlamasında yer alacaklar.

- Reklam -

Kan Kitapları Çıktığı Yıllarda Olumlu Eleştiriler Almıştı

1984 ila 1985 arasında yayınlanan ve toplamda 6 ciltten oluşan kitap serisinde yer alan öyküler, çoğunlukla korku türüyle fantastik unsurları bir araya getiriyordu. Döneminde hem eleştirmenler hem de okurlardan oldukça olumlu yorumlar ve geri dönüşler almıştı. Korku edebiyatının yaşayan en büyük isimlerinden Stephen King de, seriyi okuduktan sonra Clive Barker’ı korkunun geleceği olarak tanımlamıştı.

- Reklam -

Kitap serisi tamamen olmasa da, içerisinde bulunan The Forbidden gibi bazı öyküler bireysel olarak sinemaya uyarlanmıştı.

Şimdilik hakkında henüz net bir bilgi bulunmayan filmin 2020’nin sonunda gösterime girmesi bekleniyor.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Dvne Dvne dedi ki:

    Uyarlamadan ilk poster geldi. 7 Ekimde hulu mecralarında.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

NASA, Plüton

NASA, Plüton’a Yeni Keşif Aracı Gönderecek

Doğan Kitap

Doğan Kitap’ın 20 Yaşıma Mektup’u Çıktı