in

Kara Şimşek Film ile Geri Dönüyor: Knight Rider Zamanı!

Kara Şimşek film olarak geri dönüyor. 80’lerin ikonik dizisi Knight Rider, James Wan yönetmenliğinde sinemaya geliyor.

Kara Şimşek Film - Knight Rider
- Reklam -
- Reklam -

1980’li yılların efsane dizisi Kara Şimşek, James Wan imzası ile film olmaya hazırlanıyor. Bir döneme damgasını vuran Knight Rider dizisi şimdi beyaz perdeye geliyor.

İlk olarak 1982 yılında NBC kanalında yayınlanmaya başlayan ve 1986’ya kadar toplamda 90 bölüm ve 4 sezon yayın yapan dizi, Glen A. Larson imzası ile yayınlanmıştı.

Yalnız bir suçlunun, süper zeki otomobili ile kötülüğün güçlerine karşı verdiği mücadeleyi konu alan yapım Türkiye televizyonlarında da tekrar tekrar ekrana gelerek ülkemizde de bir klasik haline gelmişti.

- Reklam -

KITT adlı yapay zekalı otomobilin (Pontiac Transam) ve onun sahibi olan Michael Knight’ın serüvenlerinin işlendiği dizi, 80’li yılların en iyi yapımları arasında yer alıyor. Başrolünde David Hasselhoff’un yer aldığı yapımda Edward Mulhare, Richard Basehart ve Patricia McPherson gibi isimler bulunuyor.

Kara Şimşek Film - Knight Rider

Ülkemizde Türkçe dublajlı olarak TRT kanallarında, Teleon’da, MeltemTV ve EgeTV’de yer bulan yapım, hâlâ reklam filmlerine konu olacak kadar popüler.

Kara Şimşek (Knight Rider) Filmi James Wan Yönetmenliğinde Gelecek

Saw, The Conjuring, Fast & Furious 7 ve Aquaman filmleri ile tanınan yönetmen ve yapımcı James Wan, yeni Kara Şimşek yapımının başına geçecek isim olarak açıklandı.

Filmin nasıl bir konu işleyeceği ise şimdilik açıklanmadı. Yapımın senarist koltuğunda ise T.J. Fixman ismini görüyoruz. Kendisini bu zamana kadar çeşitli video oyunların senaryoları ile tanıdık.

- Reklam -

Kara Şimşek Film - Knight Rider

Kara Şimşek, ilk yayınlandığı dönemden beri popülerliğini korudu. Sonraki yıllar çeşitli yan diziler, kitaplar, oyunlar ve çizgi romanlar ile evrenini genişletti. Hatta 2008 yılında NBC diziye 1 sezonluk bir geri dönüş de yaptı. Ancak kanal, beklenen izlenme oranlarını yakalayamayınca yapımı iptal etti.

Yapıma dair öğrenilen son bilgiler ise filmin günümüzde geçecek ve orijinal dizide de işlenen “düzen karşıtı havanın” korunacağı yönünde.

Kara Şimşek filminin oyuncu kadrosu, vizyon tarihi ya da yayınlanacağı platform ise şimdilik belli değil.

Kara Şimşek Giriş Jeneriği | İZLE

YouTube video

Peki siz bu ikonik diziyi beğenenlerden misiniz? Knight Rider evreninin yeni bir film ile birlikte genişleyecek olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* The Exorcist Filmi Hakkında 20 Şaşırtıcı Gerçek

Kaynak: SyFy

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Akşama doğru -ya da akşam, hatırlayamadım :thinking:- yayınlanan bölümleri takip etmeye çalışırdım. Güzel bir ikili vardı. Karizmatik sürücü ve onun süper bilgisayarlı arabası gibi değildi. KITT de dizinin bir karakteriydi. İnsan ve zeki makine, suça ve suçlulara karşı omuz omuza mücadele ediyor gibi bir havası vardı. Bu yönüyle daha bir sıcak, daha bir sempatik bir serüven dizisiydi.

    David Hasselhoff yıllarca filmi yapılsın diye uğraşmıştı. Hatta bir zaman, Orlando Bloom verdiği bir röportajda diziyi sevdiğini söyleyince Hasselhoff abimiz “varlığıyla projeye onay verdirecek yıldız oyuncu mu buldum” umuduna kapılmıştı. Baba oğul macerası mı olur, oğul KITT’i teslim alıp maceraya mı çıkar; o türden olası senaryolar döndü. Bloom’sa, seviyorduk işte, diyerek projeyle ilgilenmediğini belirtmişti.

    Senarist ne çıkarır, bilemem. Ama en azından, James Wan’ın işin kendine düşen kısmını gerektiği gibi yapar.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Seksenler için muhteşem bir film ve teknolojiydi. Hele ki o günün çocukları ve gençleri için. Ancak bugünler için nasıl bir şey yapılır, bugünkü zamanda konuşan bir arabayla suçlu kovalamacayı kaç kişi beğenir bilmiyorum. 2008’ de Mustangli bir dizisi çıkmıştı ama tutmamıştı sanırım. İzler miyim? Tabiiki izlerim. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Umbrella Academy 2. Sezon İncelemesi

The Umbrella Academy 2. Sezon İncelemesi: Yeni Zaman Çizgisi, Yeni Hargreaves’ler

Trollhunters: Rise of the Titans: Guillermo del Toro

Trollhunters: Rise of the Titans: Guillermo del Toro’nun Tales of Arcadia Serisi Tamamlanıyor