in

Karayip Korsanları, Chernobyl Yazarıyla Yeniden Başlıyor

Disney’in geçtiğimiz sene baştan başlayacağını açıkladığı Karayip Korsanları serisi, Chernobyl dizisi yaratıcısının da katılımıyla yeniden yazılacak.

Karayip Korsanları
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz yıl Pirates of the Caribbean (Karayip Korsanları) serisine altıncı bir film beklenirken sürpriz bir kararla serinin sıfırlandığı haberi gelmiş ve başrolün Johnny Depp olmayacağı söylenmişti. Disney’in yeniden çevrim için Deadpool’un yazarları Rheet Reese ve Paul Wernick ile anlaştığı duyurulmuştu.

Söz konusu isimlerin geçtiğimiz şubat ayında projeden ayrıldıkları duyurulmuş ve o günden beri seriyle ilgili herhangi bir yeni haber paylaşılmamıştı. Şimdi de The Hollywood Reporter’ın verdiği bilgilere göre, yeni Karayip Korsanları macerası için Craig Mazin ve Ted Elliott ile anlaşıldı. Ted Elliott serinin önceki filmlerine de senaristlik yapan bir isim. Craig Mazin ise özellikle HBO için hazırladığı Chernobyl dizisiyle son dönemde adından sıkça söz ettirdi.

Yeni Karayip Korsanlarının Çıkış Tarihi Belli Değil

Craig Mazin farklı bir sinema geçmişine sahip. Kendisi Chernobyl dizisine başlamadan önce Scary Movie 3 & 4 ve The Hangover Part II & III gibi çılgın komedi filmleriyle tanınıyordu. Ayrıca Snow White and the Huntsman’ın devam filmi The Huntsman: Winter’s War’ın da (Avcı: Kış Savaşı) senaryosunu yazan isimlerden biri. Son olarak gelecek ay gösterime girecek ve Elizabeth Banks’ın yönettiği Charlie’s Angels filmin senaristleri arasında yer aldı.

- Reklam -

Korsanların bugüne kadar çekilen beş filmi toplamda 4.56 milyar dolarlık bir gişe hasılatı elde etti. Serinin 2017 yılında çıkan son filmi yaklaşık 800 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etmiş ve devam filmi geleceğine dair bir sonla tamamlanmıştı. Fakat filme dair yapılan eleştiriler ve gişede beklenen rakamın altında kalması, Disney’in devam eden seriyi sonlandırmasına sebep olmuştu.

- Reklam -

Son olarak Jerry Bruckheimer’ın bir kez daha yapımcı koltuğunda olacağı açıklandı. Kendisi en son Ang Lee’nin yönettiği ve Will Smith’in başrolünde oynadığı Gemini Man (İkizler Projesi) filminde yapımcılık görevini üstlenmişti. Fakat film hem eleştirmenler hem de izleyicilerden olumsuz tepkiler almış ve gişede de istediği başarıyı yakalayamamıştı.

Karayip Korsanları’nın yeni macerasının beyaz perdeye ne zaman geleceği henüz bilinmiyor.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Sparrow karakteri olmayacağına göre onun yerini aratmayacak bir karakter olmalı. Kadın başrol düşünüldüğüne dair bir kaç yazı okumuştum. Açıkcası benim pek hevesim yok bu film ile ilgili. Sparrow’dan sonra benim için Karayip Korsanları bitti.

  2. Avatar for Calypso Calypso dedi ki:

    İlk üç filmden sonra aynı tadı yakalayamadıklarını ve Johnny Depp’in de Sparrow karakterini rahatsız edecek derecede abartılı oynamaya başladığını düşünüyorum, özellikle dördüncü film hezimete uğratmıştı beni. Jack Sparrow ve Hector Barbossa olmadan Karayip Korsanları çekileceğini düşünmek kalbimi kırsa da devam filminden daha isabetli bir karar olmuş bence. Bir şans verip izlerim yeni filmi, bunu da önceki kadar severiz belki, neden olmasın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kimyasal

Geliştirilen Kimyasal, Kuraklığa Meydan Okuyacak

Mimesis

Karşılaştırmalı Edebiyatın Zirvesi Mimesis Raflarda