in

Karayip Korsanları Serisinin Kadın Başrolü Belli Oldu mu?

Karayip Korsanları, Jack Sparrow olmadan geri dönmeye hazırlanıyor. Sıfırlanacak Pirates of the Caribbean serisinin başrolünde ise bir kadın olacak.

Karayip Korsanları Pirates of the Caribbean Karen Gillan
- Reklam -
- Reklam -

Karayip Korsanları sıfırlanan film serisiyle bir kez daha beyaz perdeye dönmeye hazırlanıyor. Üstelik bu sefer Pirates of the Caribbean filmlerinin başrolünde Johnny Depp’in oynadığı Kaptan Jack Sparrow değil, bir kadın korsan olacak!

Aslında Karayip Korsanları serisinde bir kadın başrol olacağı söylentileri yeni değil. 2018 sonlarına doğru evrenin tamamen sıfırlanacağı ve sil baştan başlayacağı haberleri çıktıktan kısa bir süre sonra Disney’in seriyi bir kadın korsan başrolle çekmek istediği söylentileri çıkmıştı. Ancak o günden bu yana, birkaç detay haricinde herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Son olarak Deadpool’un yazarları Rheet Reese ve Paul Wernick’in 2019 başlarında serideki senaristlik görevlerinden ayrıldıkları ve yerine Chernobyl dizisi yaratıcısı Craig Mazin ile anlaşmaya varıldığı haberi gelmişti.

Karayip Korsanları Pirates of the Caribbean Karen Gillan

- Reklam -

Disney’in içişlerini bilen ve takip eden Daniel Richtman’ın kaynaklarına göre kadın başrol olayı kesinleşmiş durumda. Üstelik Disney stüdyoları şu sıralar yeniden çevrim için başrol arayışlarına başlamış bile. Halihazırda bu rol için düşündükleri ve anlaşmak istedikleri oyuncu da Guardians of the Galaxy, Avengers ve Jumanji film serilerinden tanınan başarılı oyuncu Karen Gillan. Şimdilik Gillan’ın stüdyo ile resmi olarak temasa geçip geçmediği bilinmemekle beraber, Disney kendisiyle oldukça ilgili gözüküyor.

Karayip Korsanları Başrolü Redd Karakterine Ait Olabilir

Ortaya atılan bir diğer iddia da stüdyonun rol için renk kadınları (women of color) düşünmesi. Karakter ve hikâye detayları saklandığı için henüz bir şey söylemek için erken. Ancak başrol için uzun süredir adı geçen karakter aslında oldukça bilinen bir isim. Kendisi Disneyland’ın cazibe kaynağı olan ve parkı ziyarete gelenlerle etkileşime giren Redd olacağı tahmin ediliyor. Hayranlar Gillan’ın adından bahsedildiği andan itibaren karaktere oldukça yakışacağını konuşmaya başladılar bile.

Karayip Korsanları Pirates of the Caribbean

- Reklam -

Serinin beklenen yapımıyla ilgili herhangi bir vizyon tarihi açıklanmadı. Koronavirüs salgını nedeniyle yeni maceranın bir süre daha gecikeceği tahmin ediliyor.

Karayip Korsanları, gişe hasılatı anlamında da tüm zamanların en başarılı film serilerinden biri. Şimdiye kadar yayınlanan 5 film toplamda dünya çapında 4.5 milyar doların üzerinde bir gişe hasılatı elde etti.

Alınan bu kararı sizler nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce Sparrow’un bugüne kadar üstlendiği başrolü bi kadın oyuncu benzer performansla ekrana yansıtabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Karayip Korsanları: Salazar’ın İntikamı Film İncelemesi

Kaynak: The Dis Insider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Kaptan @magicalbronze Kaptan Jack Sparrow diyecektiniz herhalde. :slight_smile:

    Önyargılı olmak istemiyorum ama Kaptan Jack Sparrow olmadan Karayip Korsanları aynı izleme keyfini vermez gibi.

  2. Avatar for MustafaYildiz MustafaYildiz dedi ki:

    Jack sparrow’un kadın hali olmak yerine özgün bir karakter olursa izlenebilir bir film çıkacağını düşünüyorum. Johnny Depp de cameo yapar. Mis gibi film. Çok muhteşem bir film olmaz ama izlenir.

  3. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Johnny Depp olmadan o filmin güzel olacağını sanmıyorum.

  4. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Jack Sparrow’suz bir Karayip Korsanları filmi nasıl olur bilemem ama tutup da evreni sıfırlamanın doğru olmadığını düşünüyorum. İyi düşünülmüş bir hamleden ziyade “yav acaba biz bu eski seriden nasıl kurtuluruz?” sorusunun cevabı gibi geliyor bana tüm bu curcuna.
    Devam filmi için farklı karakterlerle yeni bir senaryo yazılabilir, kademeli bir geçiş yapılabilir düşüncesindeyim şahsen, ki hikaye anlatımı için de doğru olan bu olurdu.
    Yine de bekleyip göreceğiz.

  5. Avatar for Yigit_berkin_Tosgun Yigit_berkin_Tosgun dedi ki:

    Ben karayıp korsanlarının koyubir hayranıolarak benim görüşüm bence filimi çocuk filmi yapacaklar jacksz yapamzlar zaten insanlar filmi Jack için izliyor sonra diyorlar neden bizim film tutmadı umarım film gişede başarı yakalayamaz ve filmi yayından kaldırırlar

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Black Mirror 6. Sezon Ne Zaman

Black Mirror 6. Sezon Salgın Sonrası Psikolojimiz Düzelene Kadar Rafa Kalktı

The Twilight Zone 2. sezon

The Twilight Zone 2. Sezon Kadrosu Şekilleniyor