in ,

Oyuncu ve Seslendirme Sanatçısı Kaya Akarsu Hayatını Kaybetti

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Kaya Akarsu yaşamını yitirdi. Akarsu, Gandalf ve Dumbledore gibi karakterleri seslendirmişti.

kaya akarsu ölüm
- Reklam -
- Reklam -

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Kaya Akarsu, 78 yaşında aramızdan ayrıldı. Sesiyle birçok karaktere hayat veren oyuncunun ölüm haberini Kültür ve Turizm Bakanlığı, sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

1942 doğumlu Kaya Akarsu, Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu. 1970 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’na girdi ve ardından çeşitli sinema ve dizi filmlerinde de rol aldı. Ankara’dan sonra 1995 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu’na atanan sanatçı, bazı televizyon programlarında sunuculuk da yaptı.

Kaya Akarsu en çok yaptığı seslendirmeler ile tanınıyordu. Özellikle Yüzüklerin Efendisi filmlerinden öncesini anlatan ve yine Peter Jackson’ın yönettiği Hobbit üçlemesinde Gandalf’ı ve Harry Potter serisinde de Albus Dumbledore karakterini seslendirmişti. Sinema filmi dışında öyküler de seslendirdi.

- Reklam -

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı da Twitter hesabından Kaya Akarsu’nun ölümünü “Tiyatro ve sinema sanatçısı Kaya Akarsu’nun vefatını üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz.” sözleriyle duyurdu. Oyuncunun ölüm nedeni ise henüz açıklanmadı.

- Reklam -

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt da sosyal medya üzerinden benzer bir taziye mesajı paylaştı:

“İstanbul Devlet Tiyatrosu emekli oyuncumuz, Türk tiyatrosunun ve sinemasının değerli ismi Kaya Akarsu’nun vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum.”

Kaya Akarsu sevilen ve çokça izlenen Akasya Durağı, Kurtlar Vadisi Pusu ve Çalıkuşu gibi dizilerde de rol aldı. Kral Lear, Guguk Kuşu, Kafesten Bir Kuş Uçtu ve Uyarca gibi birçok tiyatro oyununda sahneye çıktı. Harry Potter ve Hobbit filmlerinin yanı sıra Toy Story, Sevimli Canavarlar gibi yapımlarda da seslendirme sanatçısı olarak görev aldı.

Peki ya sizler Kaya Akarsu’nun rol aldığı yapımları veya tiyatro oyunlarını izlediniz mi? Seslendirme yaptığı hangi yapımları seviyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Twitter / T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Allah rahmet eylesin.

  2. Avatar for mete_hun mete_hun dedi ki:

    Seslendirme ustaları benim için çoğu oyuncudan ve birçok şarkıcıdan daha önde gelir öyle bir seslendirme yapar ki sanırsın film yabancı ise o kişinin Türkçe konuştuğunu veya Türk yapımı olup sesi sinemaya veya reklama iyi gitmeyip seslendirme ile oyuncu ses ahenki ile harikalar oluşturulabilir…Ben sese aşık birisiyim siyah beyaz yapımları seven birisi olarak. Yeşilçam ve Hollywood filmleri… Allah rahmet eylesin…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

American Gods 4. Sezon İptal Edildi

American Gods 4. Sezon İptal Edildi: Film Olarak Gelebilir

Russell Crowe Thor: Love and Thunder

Russell Crowe, Thor: Love and Thunder Kadrosuna Katıldı