in ,

Keanu Reeves’in Adı Mantarları Öldüren Kimyasal Bir Bileşiğe Verildi

Keanu Reeves’in ismi mantarlar için son derece ölümcül bir bileşiğe verildi. Bilim insanları, bu kararın oyuncunun ‘ölümcül rollerine’ bir atıf olduğunu söylüyor.

Keanu Reeves Ölümcül Kimyasal Bileşen
- Reklam -
- Reklam -

Keanu Reeves’in adı mantarları öldüren kimyasal bir bileşiğe verildi. Bilim insanları yeni keşfettikleri bu bileşik Keanumisin ismini uygun gördü.

58 yaşındaki Kanadalı aktör Keanu Reeves, bugüne dek The Matrix, John Wick ve Constantine gibi yapımlarda rol aldı. Oyuncunun aksiyon dolu kariyeri, şimdi bilim dünyası tarafından da ölümsüzleştiriliyor.

Almanya’daki bilim insanları, “son derece ölümcül rollerde oynadığı için” Keanu Reeves’in adını lipopeptit bakteri cinsinde görülen mantarları öldüren etkisiyle dikkat çeken bir kimyasal bileşiğe verme kararı aldı.

- Reklam -

Yıldız aktör, bu haberi “oldukça havalı ve gerçeküstü” sözleriyle karşıladı. John Wick: Chapter 4 filminin tanıtımı için Reddit’teki soru – cevap etkinliğine katılan Reeves’e ölümcül bir moleküle kendi adının verilmesi hakkında ne düşündüğü soruldu.

Keanu Reeves, Ölümcül Bakteriye Kendi Adının Konmasına Yanıt Verdi

“Hey Keanu, Almanya’daki araştırmacılar, bazı bakteriler tarafından doğal olarak üretilen ve mantarları öldürmede çok etkili olan bir bileşik buldular ve ona senin adını verdiler: Keanumisin. Bu konuda ne düşünüyorsun?”

Reeves, kimyasal bileşene kendi adını konmasını şu şekilde yorumladı:

“Adını John Wick koymalıydılar. Ama bu oldukça havalı ve benim için gerçeküstü. Teşekkürler bilim insanları! İyi şanslar ve bize yardım ettiğiniz için teşekküre deriz.”

Keanu Reeves Ölümcül Kimyasal Bileşeni

Geçen ay, Almanya’daki Leibniz Enstitüsü Biyo Pilot Tesisi’nden bilim insanları, yeni keşfedilen bir lipopeptit tipindeki bileşiğe Keanumisin adını verdiklerini açıkladılar.

Lipopeptitler güçlü mantar öldürücü özelliklerine sahip oldukları için antibiyotik olarak da kullanılıyorlar.

Araştırmacılar, maddenin hem bitki mantar hastalıklarına hem de insan patojenik mantarlara karşı etkili olduğunu buldu.

Çalışmanın başyazarı Sebastian Götze, ismin ardındaki düşünce sürecini açıklarken şunları söyledi:

- Reklam -

“Lipopeptitler o kadar etkili bir şekilde öldürüyor ki onlara Keanu Reeves’in adını verdik. O da rollerinde son derece ölümcül.”

“Doğal Bir Çözüm Alternatifi”

Yeni keşfedilen lipopeptit tipindeki bileşiğin, gri küf çürümesini tetikleyen ve her yıl büyük hasat kayıplarına neden olan zararlı bitki Botrytis cinerea’ya karşı etkili olduğu kaydedildi.

Başta çilekler ve olgunlaşmamış üzümler olmak üzere 200’den fazla meyve ve sebze türü, bu mantardan etkileniyor.

Keanumisin - Keanu Reeves

Keanumisin, mantarın büyümesini önemli ölçüde engelleyen bir yapıya sahip.

Araştırmacılar, bileşiğin bitkiler için zararsız olduğunu, bu nedenle kimyasal böcek ilaçlarına çevre dostu ve doğal bir alternatif olabileceğini de sözlerine ekliyor.

Keanu Reeves’in bir kez daha silahlar kuşanacağı John Wick 4 filmi Türkiye’de 24 Mart 2023 tarihinde vizyona girecek.

Siz bilim insanlarının Keanumisin tercihi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Daily Mail

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Pedro Pascal ismini verselerdi ya. :smile:

  2. Avatar for nefarrias_bredd nefarrias_bredd dedi ki:

    Öhöm. Seviyeyi yükseltmek adına mesajımı editleyip biyoloji alanındaki isimlendirme ilginçliklerinden bahsetmek isterim.

    Biyolojide, özellikle moleküler biyoloji ve taksonomi gibi alanlar vahşi batı tadında olduğu için, şakalı komikli isimler gırla gidiyor. Mesela kirpi sonic proteini. Ya da yedisizoğlu geni. Biyologlar baya eğleniyor :roll_eyes:

    Utanç

    Keanumisin

    Keanu misin daa :melting_face:

    Bir gün buradan kürekle kovalanacağım gibi ama hadi bakalım.

  3. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Ben olsam John Wick ismini verirdim :joy:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gece Bekçisi - Louise Erdrich

Louise Erdrich’in 2021 Pulitzer Ödüllü Romanı “Gece Bekçisi” Türkçede

Öte Dünyalar - Tatyana Tolstaya | Haftanın Kitabı #260

Öte Dünyalar – Tatyana Tolstaya | Haftanın Kitabı #260