in

Keanu Reeves: “Matrix Serisinin Trans Alegorisi Olduğunun Farkında Değildim”

Matrix serisinin yıldızı Keanu Reeves, Lily Wachowski’nin son açıklamalarını değerlendirdi. Oyuncu, filmlerdeki trans alegorisinden haberdar olmadığını belirtti.

matrix keanu reeves
- Reklam -
- Reklam -

The Matrix efsanesinin yaratıcılarından Lily Wachowski geçen günlerde meşhur film serisinin trans bireylerin yaşadıklarının bir metaforu olarak yazıldığını açıklamıştı. Filmin iki yazarı da serinin ilk üç filmi bittikten çok sonra trans olduklarını açıklamışlardı. Bu yeni söyleşinin başrol Keanu Reeves için de sürpriz olduğu ise şimdi ortaya çıktı.

Ünlü aktör çekimler sırasında veya sonrasında filmlerin cinsiyet kimlikleriyle ilgili derin anlamlarının farkında olmadığını belirtti:

“Lily’le hiç bu konuda konuşmadım, o bana hiç bundan bahsetmedi. Bence Matrix filmleri çok katmanlı eserler ve metaforik olarak bakıldığında herkes için başka anlamlar çıkabilir. Lily’nin bizimle bunları paylaşabilmesini çok hoş buluyorum.”

- Reklam -

The Matrix 4 Keanu Reeves - Carrie-Anne Moss

Serinin yeni filmi The Matrix 4, geçen şubat ayında San Fransisco’da çekilmeye başlanmıştı. Yapım ilerleyen günlerde Koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelendi. Yeni Matrix filmi Lily’nin translığını açıklamasının bir sonucu olarak daha cesur metaforlarla dolu olabilir. Keanu Reeves’e yeni filmde trans alegorilerinin olup olmadığı sorulduğunda gülerek cevap veriyor:

“Hayır. Yani, bilemiyorum. Bence film yorumlamaya açık olacaktır.”

Lily Wachowski: “Dönüşüm, Bilimkurgu Dünyalarında Çok Daha Kolay”

Filmlerin bir trans alegorisi olduğu teorileri ilk olarak 2012’de Lana Wachowski translığını açıkladığında ortaya çıkmıştı. Filmde Neo’nun simülasyondan uyanmasını sağlayan kırmızı hapın kırmızı östrojen hapları olabileceği belirtilmişti.

Lily Netflix’le yaptığı röportajda trans alegorisini şu sözlerle açıklamıştı:

- Reklam -

“İnsanların The Matrix filmlerinin trans metaforu olduğunu konuşması beni mutlu ediyor. O filmlerin trans insanlar için ne kadar anlamlı olduğunu biliyorum, yanıma gelip, ‘Filmlerin hayatımı kurtardı,’ diyenler de olmuştu. Anlattığınız konu dönüşümse, özellikle bir bilimkurgu dünyasındaysanız; imkansız gelen şeyler birden mümkünleşir. Bilimkurgu sadece hayal kurmak ve dünya yaratmak üzerinedir. Bu yüzden vücutlarında hapsolmuş hisseden insanlar için çok daha manalı.”

the matrix 4

Yeni Matrix filmi ertelemeler sonrasında Nisan 2022’de sinemalara gelecek. Keanu Reeves, Neo olarak başrolü yine üstlenecek. Reeves’la birlikte eski kadroda olan Carrie-Anne Moss’u Trinity rolünde tekrar göreceğiz. Jada Pinkett Smith de Niobe olarak ekranlara gelecek. Kadroya yeni katılan isimlerden de Yahya Abdul-Mateen II ve Neil Patrick Harris en dikkati çeken isimlerden. Filmle ilgili daha fazla bilgi geldikçe paylaşacağız.

Siz de The Matrix etrafında dönen yeni tartışmalar hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Matrix 4 ile Geri Dönmesi Olası 7 Tanıdık Yan Karakter

Kaynak: Pink News

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Leingrad Leingrad dedi ki:

    Biz de değildik keanucuğum.

  2. Avatar for Sevki_Can Sevki_Can dedi ki:

    Yok çünkü öyle bir şey :slight_smile:

  3. Avatar for ali1234512 ali1234512 dedi ki:

    Trinity ablamız normalde matrixe girdiğinde erkek olacakmış sonra stüdyo baskısı ile değiştirmişler.

  4. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Bu film daha erken yapılmalıydı oyuncular çok yaşlandı bence

  5. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Öyle bir şey var mıydı yahu?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Björk The Northman

Björk, The Northman Kadrosunda: Ünlü Müzisyen Viking Filminde Rol Alacak

The Crown

The Crown 4. Sezon Çıkış Tarihi Paylaşıldı