in ,

Kemal Sunal, Matrix’te Oynasaydı… Çarpıcı Bir Deepfake Örneği | İZLE

Kemal Sunal, Matrix filminde oynasaydı nasıl olurdu? İkonik İnek Şabak karakteri, deepfake teknolojisi ile Keanu Reeves’in Neo’suna monte edildi.

kemal sunal matrix deepfake
- Reklam -
- Reklam -

Kemal Sunal, dünyaca ünlü The Matrix filminde oynasaydı ortaya nasıl bir tablo çıkardı dersiniz? Deepfake teknolojisi son yıllarda giderek yaygınlaşıyor. Türkiye’de de bunun dikkat çekici örneklerine rastlamak mümkün. YouTube’da bulunan CAPSMAN34 kanalı da yaptıkları deepfake videoları ile tanınıyor. Kanalın son videosu ise KEMAL SUNAL MATRİX oldu.

Öncelikle hiç fikri olmayanlar için deepfake teknolojisini tanımlayalım. Dijital ortamda gerçekleştirilen bu teknolojide, mevcut bir görüntü ya da videoda bulunan bir kişi, yapay sinir ağları aracılığıyla başka bir kişinin görüntüsü ile değiştirilir. Makine öğrenme tekniklerinin de sıklıkla kullanıldığı bu medya türünde üst üste konan görüntülerle birlikte birisinin yüzüne, başka bir kişinin yüzünü yerleştirmek mümkün hale gelir. “Deep learning” (derin öğrenme) ve “fake” (sahte) sözcüklerinden türetilmiş bir kelimedir.

Sahte haberlerde, aldatmacalarda, intikam için hazırlanan videolarda da kullanıldığı için kimi kesimlerce tehlikeli de bulunan deepfake; sinema ve televizyon dünyasında da yavaş yavaş kendisini göstermeye başladı. İşin karanlık boyutunu bir yana bırakınca kültür, sanat ve teknoloji alanlarında deepfake sıklıkla karşımıza çıkıyor.

- Reklam -

kemal sunal matrix deepfake

Geçen aylarda, yine Kemal Sunal’ın yüzü ve mimikleri kullanılarak hazırlanan bir banka reklamı, sosyal medyayı ikiye bölmüştü. Şimdi ise bu defa tepki çekmekten çok ilgiyle izlenecek bir materyal ortaya çıktı: “Kemal Sunal Matrix”

“Kemal Sunal The Matrix Filminde Yer Alsaydı?” Sorusu Deepfake Teknolojisi ile Yanıt Buldu | İZLE

126 bin takipçiye sahip olan CAPSMAN34 adlı YouTube sayfası, Kemal Sunal’ı The Matrix filminde Keanu Reeves’in canlandırdığı Neo karakterine montajlıyor. 5 dakika 41 saniyelik video, kendi içerisinde bir hikâyeye de sahip.

- Reklam -

Kısa sürede 70 binden fazla izlenen videoda, Neo yerine ikonik İnek Şaban karakterini izliyoruz.

YouTube video

Wachowski Kardeşler imzası ile ilk olarak Mart 1999 yılında karşımıza çıkan Matrix, yıllar içerisinde kült bir yapım haline gelmişti. Şu günlerde The Matrix 4 için çalışmaların sürdüğünü de hatırlatalım.

Kanalda İbrahim Tatlıses’in The Godfatherda, Cüneyt Arkın’ın Terminator’da yer bulduğu pek çok dikkat çekici video yer alıyor.

Siz bu montajı nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lycaeninae Lycaeninae dedi ki:

    Harika!:clap:t6::sparkles: Ne kadar mutlu oldum böyle bir birleşme gördüğüme anlatamam.

  2. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Dövüş sahneleri çok iyiydi. :joy:

  3. Avatar for Davram Davram dedi ki:

    Yılanoğlu ne ya? Hahahahaha

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2021 Uluslararası Booker Ödülü Kazananı David Diop At Night All Blood is Black

2021 Uluslararası Booker Ödülü Kazananı David Diop Oldu

Cesur Yeni Pigya Dergisi

Distopya ile Mizahı Buluşturan Cesur Yeni Pigya Dergisi Çıktı