in

Kevin Feige ve Patty Jenkins’in Star Wars Film Projeleri İptal Edildi

Kevin Feige ve Patty Jenkins tarafından hazırlanacak Star Wars filmleri belirsiz bir tarihe kadar rafa kaldırıldı.

Kevin Feige ve Patty Jenkins'in Star Wars Filmi İptal Edildi
- Reklam -
- Reklam -

Kevin Feige ve Patty Jenkins’in Lucasfilm çatısı altında kameraya alacağı iki Star Wars filmi süresiz bir şekilde rafa kaldırıldı.

Bilimkurgu sevenlerin büyük bir ilgiyle takip ettiği Star Wars evreni hareketli günlerden geçiyor. The Mandalorian’ın 3. sezonu Disney+ üzerinden izleyiciler ile buluşmaya başlamışken, yapımcı Jon Favreau ise 4. sezon senaryosunun şimdiden hazır olduğunu söylemişti. Disney+ üzerinden yayınlanan The Book of Boba Fett, Obi-Wan Kenobi ve Andor gibi iyi izleyici kitlesine ulaşan yapımlara rağmen Star Wars, uzun zamandır beyaz perdeye yeni bir film taşımıyor. Ancak bu Lucasfilm’in denemediği manasına gelmiyor.

2020 yılının aralık ayında Lucasfilm yöneticisi Kathleen Kennedy Wonder Woman filmlerinin yönetmeni Patty Jenkins’in yeni Star Wars filmini yöneteceğini ve Rogue Squadron’ın bir başka macerasını beyaz perdeye taşıyacaklarını duyurmuştu. Yapım aşamasına bir türlü geçilemeyen filmin çıkış tarihi Eylül 2022’den Aralık 2023’e ertelenmişti. Ancak şimdi Variety’nin haberine göre film aktif yapım aşamasından kaldırılarak belirsiz bir süre boyunca rafa kaldırıldı. Bu ifade genellikle filmin iptal edildiği anlamına geliyor.

- Reklam -

Kevin Feige Tarafından Hazırlanan Star Wars Filmi Marvel Sinematik Evreni Takvimi Yüzünden Yarıda Kaldı

Kevin Feige ve Patty Jenkins'in Star Wars Filmi İptal Edildi

Diğer tarafta ise 2019 yılında Marvel patronu Kevin Feige’nin Star Wars evrenine dahil olacağı bilgisi paylaşıldı. Senaryo yazarı Michael Waldron’un 2022 yılında Marvel yöneticisinin dahil olduğu bir projeye başladığını söylemesi de projenin geliştirilme aşamasının devam ettiğinin habercisiydi. Ancak Marvel Sinematik Evreni’nin yeni fazı duyurması ve 19 yapımın izleyicilerle buluşmasının açıklanmasıyla Feige’nin takvimi oldukça doldu. Michael Waldron’un ise Avengers: Secret Wars’un senaryosunu kaleme alması da Star Wars projesini yavaşlattı. Bu nedenle Patty Jenkins ile birlikte Marvel yöneticisi Kevin Feige’nin de Lucasfilm bünyesinde aktif devam eden herhangi bir yapımda yer almadığı açıklandı.

Variety, Lucasfilm’e konu ile ilgili ulaşmaya çalıştıklarını ancak stüdyonun cevao vermediğini söyledi.

Sharmeen Obaid-Chinoy Yönetmenliğinde Yeni Bir Star Wars Filmi Gelebilir

Kevin Feige ve Patty Jenkins’in projelerinin süresiz rafa kaldırılmasıyla Star Wars evrenini beyaz perdeye taşıyacak tek isim olarak Taika Waititi gösteriliyor. En son Thor: Love and Thunder filmiyle izleyicileriyle buluşan yönetmen “herkesin sevebileceği” bir Star Wars projesi üzerinde çalışıyor. Ancak Waititi’nin yönetmenliğindeki bir filmin en erken 2025 yılında vizyona girebileceği öngörülüyor. Ayrıca son çıkan haberle birlikte Waititi’nin kendi filminde başrol oynamak istediği de çıkan söylentiler arasında.

- Reklam -

Kevin Feige ve Patty Jenkins'in Star Wars Filmi İptal Edildi

Hayranları sevindirebilecek bir söylenti ise iki defa Oscar ödülünü kazanan Sharmeen Obaid-Chinoy’un bir Star Wars filmi çekmek için Lucasfilm ile görüştüğü yönünde. Watchmen dizisinin yazarı Damon Lindelof ve Counterpart yapımının yazarı Justin Britt-Gibson’un da bu film için senaryoyu kaleme alacağı iddia ediliyor.

Siz Lucasfilm’in Kevin Feige ve Patty Jenkins projelerini iptal etmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Andy Serkis Yeni Yüzüklerin Efendisi Filmleri

Andy Serkis, Yeni “Yüzüklerin Efendisi” Filmlerine Katılmaya Sıcak Baksa da Bir Şartı Var

Cadılar, Ebeler ve Hemşireler - Barbara Ehrenreich ve Deirdre English

Kadın Şifacıların Tarihini Sayfalara Taşıyan “Cadılar, Ebeler ve Hemşireler” Yeniden Türkçe Raflarında