in

Cinsel İstismarla Suçlanan Kevin Spacey, 5 Yıl Sonra İlk Defa Büyük Bir Filmle Sinemaya Geri Dönüyor

Kevin Spacey sinema kariyerine geri dönüyor. Adı uzun süre cinsel istismar davalarında anılan ünlü aktör, Macar-Moğol yapımı bir filmle bir kez daha beyaz perdede olacak.

kevin spacey yeni filmi ile sinema geri dönüyor
- Reklam -
- Reklam -

Kevin Spacey sinema kariyerine geri dönmeye hazırlanıyor. Cinsel tacizle suçlanan Amerikalı aktör, Macar-Moğol ortaklığında bir yapımla bir kez daha izleyicilerle buluşacak. Bu rol, ünlü oyuncunun davalardan sonra yer aldığı ilk büyük yapım olacak.

1242: Gateway to the West adlı film, 1242 yılında geçiyor ve Moğol İmparatorluğu’nun batı bölümünün başkomutanı seçilen Cengiz Han’ın askeri komutan torunu Batu Han’ın hikayesini konu alıyor. Yapımca Spacey, Macaristan ve Avrupa’nın işgalini durduran Cesareani adlı din adamını oynuyor.

Tarihi drama türündeki filmin yönetmenliğini Underworld (2003) ve Korhatáros szerelem (2017) ile tanınan Macar sanatçı Péter Soós üstleniyor. Yapımın senaryosu ise Aron Horvath ve Joan Lane imzalarını taşıyor.

- Reklam -

Yapım, 17-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Cannes Film Festivali’nin Cannes Market kapsamında satın alınma ihtimaline sahip.

1242: Gateway to the West filmi Birleşik Krallık, Macaristan ve Moğolistan ortak yapımı olacak. Yapımın temel çekimleri Ekim 2022’de başlayacak. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Eric Roberys, Christopher Lambert ve Terence Stamp de rol alacak.

Kevin Spacey Cinsel İstismar Suçlamalarından Sonra İlk Defa Büyük Bir Yapımda Rol Oynayacak

1242: Gateway to the West, Kevin Spacey’nin 2017 yılında patlak veren cinsel istismar suçlamaların ardından oyuncunun yer alacağı ilk büyük yapım olarak kayıtlara geçiyor.

Hollywood’u sarsan ve #MeToo Hareketi’ni de başlatan Harvey Weinstein skandalı sonrası, Spacey’nin de geçmişinde onlarca erkeğe cinsel istismarda bulunduğu suçlamaları ortaya atılmıştı.

Oyuncu bu suçlamalarından ardından HBO dizisi House of Cards’tan kovulmuş; Ridley Scott imzalı All the Money in the World’deki sahnelerini de Christopher Plummer’a bırakmak durumunda kalmıştı.

kevin spacey yeni filmi

Spacey geçen ay avukatları aracılığıyla Rapp’in davasındaki (1986’da Rapp henüz reşit değilken verilen bir partide Spacey’nin onu istismar ettiğini öne sürdüğü) iddiaların gerçek dışı olduğunu kaydetmişti.

Spacey’nin avukatları, Rapp’in bahsettiği hadisenin hiçbir zaman gerçekleşmediğini belirtmişti.

- Reklam -

Suçlamalar sonrasında Spacey, bu ifadeleri duyduğunda “dehşetin de ötesinde” hissettiğini paylaşmış ve “böyle bir karşılaşmayı hiç hatırlamadığını” kaydetmişti.

Spacey Özür Dilemişti

Spacey sözlerine şunları da eklemişti:

“Eğer gerçekten Rapp’in tarif ettiği gibi davranmışsam, ona son derece uygunsuz kaçan bu davranışlar için içten özürlerimi borçluyum.”

Oyuncu 2018’de James Cox’ın Billionaire Boys Club filminde ABD sinemalarıyla sınırlı olmak üzere kısıtlı bir şekilde izleyicilerle buluşmuştu.

Spacey bununla birlikte Franco Nero’nun L’uomo che disegnò Dio filminde Robert Davi ve Faye Dunaway’le; Peter Five Eight’te ise Rebecca De Mornay’la birlikte oynamıştı.

Aktör son olarak 2022’de Hırvat yapımı Bilo jednom u Hrvatskoj filminde Hırvatistan’ın ilk cumhurbaşkanı Franjo Tudjman’ı canlandırmıştı.

Kevin Spacey’nin dönüşü hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

donald trump dijital içerik platformu TMTG plus

Donald Trump’tan Dijital İçerik Platformu Geliyor: Eski ABD Başkanı Netflix’e Rakip Olmaya Hazırlanıyor

Kraliçenin Kaprisi - Jean Echenoz

Fransız Yazar Jean Echenoz’un Öyküleri “Kraliçenin Kaprisi” ile Bir Kez Daha Raflarda