in ,

Kevin Spacey, Bir Kez Daha Cinsel Taciz ile Suçlandı

Kevin Spacey bir kez daha cinsel taciz suçlamalarıyla karşı karşıya. Ünlü aktörün İngiltere’de üç erkeği taciz ettiği gerekçesiyle dava edildiği öğrenildi.

kevin spacey cinsel taciz davası yeni
- Reklam -
- Reklam -

Kevin Spacey ismi bir kez daha cinsel taciz suçlamalarıyla birlikte anılıyor. Hollywood’un ünlü oyuncusu, İngiltere’de üç erkeği taciz ettiği gerekçesiyle dava edildi.

Davalardan birisi aktörün 2005 yılında Londra’da geçen bir olay sonucunda olduğu bilinirken diğer davacı ise 2008 yılında aktörün kendisini taciz ettiğini iddia ediyor.

2017 yılında aralarında üç erkeğin de bulunduğu cinsel taciz davasıyla adını duyuran Kevin Spacey yeni taciz suçlamalarıyla bir kez daha hakim karşısına çıkacak. “Karşılıklı rıza olmadan cinsel ilişkiye girmek” suçuyla yargılanan aktör, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmemişti.

- Reklam -

Crown Prosecution Service’in doğruladığı habere göre ünlü aktöre karşı 2005 yılından 2013 yılına kadar gerçekleşen taciz suçlamalarına ilişkin beş farklı dava açılmış durumda. Metropolitan Polisi’nin araştırmaları sonucunda davaların Spacey’nin Londra’da Old Vic tiyatrosunda yönetmenlik yaptığı 2004 ve 2013 yılları arasına denk geldiği söyleniyor. Crown Prosecution Service davaları resmi olarak incelemeye almış olsa da Spacey şu an için İngiltere’de olmadığı için tutuklama sürecine resmi olarak devam edemiyor.

kevin spacey yeni filmi ile sinema geri dönüyor

İngiltere Polisi Kevin Spacey ile İlgili Cinsel Taciz Suçlamalarını Doğruladı

Old Vic Tiyatrosu ise ayrı bir araştırma ile suçlamaları araştırdığı duyuruldu. Raporda Spacey’nin tiyatro bünyesinde artistik yönetmen olarak çalıştığı 11 yıl boyunca “konumu ile özellikle genç çalışan ve genç aktörlerin üzerinde baskı kurarak onların durumla ilgili konuşmalarını engellediği” söyleniyor. Bununla birlikte rapor suçlamaları tek tek doğrulayamadığını da ekliyor. Ancak bazı aktör ve çalışanlar sosyal medya platformları üzerinden durumu dile getirdi. Roberto Cavazos isimli aktör sosyal medyada Spacey ile “taciz sayılabilecek birkaç iğrenç karşı karşıya gelme durumunu” şu şekilde paylaşıyor:

- Reklam -

“Görünen o ki Bay Spacey’nin rahatça dokunabileceğini düşündüğü erkeklerin 30 yaşının altında olması gerekiyor.”

Oscar ödüllü Spacey 2016 yılında 11 yaşındaki bir erkek çocuğuna cinsel taciz suçlamasıyla dahil olduğu olaylar sonrasında oldukça hareketli bir dönemden geçmişti. İddialar sonrasında aktör, yıldızı olduğu ünlü Netflix yapımı House of Cards dizisinden çıkarılmıştı. Ancak davalar Spacey’nin lehine sonuçlanmış ve oyuncu, cinsel istismar ile uygunsuz davranış suçlamalarından aklanmıştı. 2019 yılında tarafına yapılan bütün suçlamalar da düşürülmüştü. Bunun üzerine ünlü oyuncu aktörlük kariyerine geri döndü ve yıllar sonrasında 1242 -Gateway to the West filminin kadrosunda yer alacağını doğruladı.

Siz Kevin Spacey’nin İngiltere’de açılan davaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: New York Times, Forbes

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İkili Yıldız Sistemleri, Uzaylılara Ev Sahipliği Yapıyor Olabilir

İkili Yıldız Sistemleri, Dünya Dışı Yaşam Formlarına Ev Sahipliği Yapıyor Olabilir

andor fragmanı star wars

Yeni Star Wars Dizisi “Andor”dan İlk Fragman Yayınlandı