in

Kill Bill 3 Hâlâ İhtimal Dahilinde: Quentin Tarantino Emeklilik Filmi Hakkında Konuştu

Kill Bill 3 filmi hâlâ gündemde. Emeklilik planları yapan Quentin Tarantino, çekeceği son sinema yapımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Kill Bill 3 Gelebilir: Quentin Tarantino Son Filmi emeklilik
- Reklam -
- Reklam -

Kill Bill 3 hâlâ Quentin Tarantino imzasıyla perdeye taşınabilir. Son filmi ile yönetmenlik kariyerini noktalamayı planlayan ünlü yönetmen, Roma Film Festivali’nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü ve geleceğe dair planlarından bahsetti.

14-24 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Roma Film Festivali’nde Tim Burton ile beraber Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü kucaklayan Tarantino, emeklilik planları ve gelecek hakkında konuştu.

Tarantino uzun süredir kültür dünyasını sinemaya veda edeceği sonuncu filminin ne olacağı ile meşgul ediyor. Oscarlı yönetmen son olarak 2019 yılında Once Upon a Time in Hollywood (Bir Zamanlar Hollywood’da) ile karşımıza çıkmıştı. Sinema yönetmenliği kariyerini toplam 10 film ile sınırlamaya karar veren Tarantino, son yapımı için uzun zamandır spekülasyonların ortasında kalıyor.

- Reklam -

Öyle ki bu zamana kadar +18 yaş sınırıyla gelmesi planlanan bir Star Trek filmi, korku türünde bir yapım, Adam Driver’lı bir Rambo filmi ve Reservoir Dogs yeniden çevrimi gibi pek çok ihtimal ortaya atıldı.

Bunlar arasından öne çıkan ihtimallerden birisi ise Kill Bill: Vol 3 filmiydi. Daha önce Uma Thurman ile yönetmenin bu ihtimali değerlendirdikleri de biliniyordu. Şimdi ise bu olasılık tekrar gündeme geldi.

Kill Bill 3 Filmi Quentin Tarantino’nun Emekliliğini İlan Edeceği Yapım Olabilir

Festivalde Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü İtalyan yönetmen Dario Argento’nun ellerinden alan Tarantino, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Usta yönetmen son filminin Kill Bill 3 olması ihtimaline karşın şu cevabı verdi:

“Neden olmasın? Bu üzerinde durduğum bir olasılık.”

Uma Thurman kill bill quentin tarantino

Öte yandan gönlünden geçen bir başka proje hakkında ise Tarantino şunları söyledi:

- Reklam -

“Çok eğlenceli bir Spaghetti Western filmi düşünüyorum. Çünkü filmde herkes bambaşka diller konuşacak. Meksikalı haydut İtalyanca, filmin başkahramanı İngilizce, kötücül şerif Almanca, bardaki Meksikalı kız İbranice konuşacak. Bu sayede hiçbir karakter aynı anda konuşamayacak ve herkes diğerinin sözünün bitmesini bekleyecek.”

Bu yapımın sadece bir fantaziden mi ibaret olduğu, yoksa Tarantino’nun ciddi planlarından biri mi olduğu ise şimdilik bilinmiyor. Kim bilir, belki de Spaghetti Western dünyasında geçen bir Kill Bill filmi izleyicilerin karşısına çıkar.

Tarantino, Yönetmen Olmaya Nasıl Karar Verdiğini ve İzlediği İlk Filmi de Anlattı

Tarantino bunlarla birlikte sinemada izlediğini hatırladığı ilk filmin Ralph Thomas’ın yönettiği ve Richard Johnson’ın oynadığı Deadlier Than the Male olduğunu kaydetti. Ünlü sanatçı bu yapımı izlediğinde 5 yaşında olduğunu söylüyor.

Oyunculuk dersleri aldığı sırada yönetmen olmak istediğini fark eden Tarantino, filmleri sınıfındaki diğer öğrencilerden daha çok sevdiğini söylüyor:

“Onlar yalnızca kendilerini düşünüyorlardı. Bense hem filmleri seviyor hem de onları önemsiyordum. Filmleri, yalnızca bir oyuncu olamayacak kadar çok seviyordum. Filmlerde oynamakla yetinmek istemiyordum. O filmin benim filmim olmasını istiyordum.”

Tüm bunlarla birlikte bir film eleştirisi kitabı yazmak ve bir dizi hazırlamak istediğini de söylemeden edemiyor. Başarılı isim son olarak Cliff Booth karakterine odaklanan Once Upon a Time in Hollywood romanı ile okurlarla buluşmuştu.

Sizce yönetmenin son filmi hangisi olacak? Beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

900 Yıllık Haçlı Kılıcı Amatör Dalgıç buldu

Amatör Dalgıç, Yanlışlıkla Haçlılardan Kalma 900 Yıllık Bir Kılıç Keşfetti

Halloween Kills Cadılar Bayramı Öldürür

Halloween Kills İncelemesi: Cadılar Bayramı Gerçekten Öldürür mü?