in

Killers of the Flower Moon Krizi Çözüldü: Martin Scorsese’ye Apple Sponsor Oldu

Killers of the Flower Moon krizi çözüldü. Martin Scorsese’nin yeni filmi önce vizyona girecek, ardından da Apple TV+’taki yerini alacak.

Killer of the Flower Moon - Martin Scorsese
- Reklam -
- Reklam -

Leonardo Di Caprio ve Robert De Niro gibi isimleri kadrosunda bulunduran Martin Scorsese’nin sıradaki filmi Killers of the Flower Moon için sevindiren haberler geliyor. Apple’ın filme sponsor olmasıyla yapımın doğrudan dijital platformlar yerine öncelikle vizyona gireceği neredeyse kesinleşti.

Martin Scorsese uzun süredir çekmek istediği Killers of the Flower Moon filmi için sponsor arayışındaydı. Çünkü bu yapım, Scorsese’nin büyük bütçeli işlerinden birisi olmaya hazırlanıyordu. Paramount Pictures tarafından yapılacak olan film için sponsor arayışında olan Scorsese’ye, Apple destek çıkma kararı verdi. Apple aynı zamanda yapımın yaratıcı stüdyosu olarak da jeneriklerdeki yerini alacak ve sinema gösterimi sonrası yapımın dijital gösterim haklarını alacak.

Paramount Pictures Killers of the Flower Moon filminin sinema salonlarındaki dağıtımını üstlenirken Apple daha çok parasal anlamda katkı sağlayacak. Bunun yanı sıra film için olan anlaşmalar kapanmış değil; Scorsese Apple’ın yanında başka firmaların da desteklerini almaya devam edebilir.

- Reklam -

Killer of the Flower Moon Önce Sinemalara, Sonra Apple TV+’a Gelecek

Paramount aylardır film hakkında bir ileri bir geriye gidiyordu çünkü bütçe sürekli olarak 180 milyon dolarla, 200 milyon dolar arasında ayarlanmaya çalışılıyordu. Bir noktada olaylar öyle karıştı ki yapımın beyaz perdeye gelmeden Netflix gibi bir platformda yayınlanması dahi konuşuldu. Martin Scorsese, Netflix adına The Irishman’i çekip yayınladığı için bu olasılık giderek arttı. Ancak neyse ki sonrasında yeni filmi için sponsor bulmayı başardı.

Killers of the Flower Moon Martin Scorsese

Killers of the Flower Moon filminin baş rolünde Leonardo Di Caprio ve Robert De Niro’nun olacağı söyleniyor. Cinayet ve gizem temalarının işleneceği yapım, aslında David Grann’in aynı isimli kitabından uyarlanmakta. Kitap kurgulanmış bir olay örgüsüne sahip değil; 1920’lerin Oklahama eyaletinde geçen hikaye FBI’ın kurulduğu ilk yıllarda kurulma sebebini ve karşılaştığı vak’aları anlatıyor. Bu vak’aların başını çeken ise topraklarının altındaki petrol üzerinde yasal haklara sahip ve önceden de varlıklı olan Osage Kızılderililer üzerine art arda işlenen cinayetler.

- Reklam -

Leonardo Di Caprio 2013 yapımı The Wolf of Wall Street’ten bu yana Scorsese ile bir araya gelememişti. Yeni film için çekim tarihleri belli olmasa bile biraz daha uzayacak gibi görünüyor çünkü Di Caprio’nun çalışma takviminin bir süre daha dolu olduğu söylendi. Oscar ödüllü aktör, Adam McKay’ın Netflix için çektiği sıradaki Don’t Look Up filminde Jennifer Lawrence ile beraber yer  almaya hazırlanıyor. Di Caprio bu yapımın ardından Scorsese ile beraber çalışmalarına başlayacak.

Martin Scorsese Apple

Killers of the Flower Moon için henüz bir vizyon tarihi verilmese de yapımın 2021 yılı içerisinde beyaz perdeye gelmesi bekleniyor.

Peki siz filmin beyaz perdeye de gelecek olması kararını nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Sineklerin Tanrısı “Gerçek” Hikâyesi ile Sinemaya Geliyor

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Emre_Akkaya Emre_Akkaya dedi ki:

    Scorsese bizi bi sal artık ya. 200 milyon dolar bütçe nedir. Ülke bütçesi gibi bütçeyle sanat filmi yapıyorum kafasından hiç hoşlanmıyorum.

    10-20 milyona yapılmış ArtHouse filmler çok daha hoşuma gidiyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2019 Nebula Ödülleri Kazananları

2019 Nebula Ödülleri Kazananları Duyuruldu

Viking Mezarı Noveç Aile

Viking Mezarı Keşfettiler: Evlerini Restore Eden Norveçli Aileye Dev Sürpriz