in

Killers of the Flower Moon: Martin Scorsese’nin Yeni Filmi Western Türünde Olacak

Killers of the Flower Moon filmi Western türünde olacak! Martin Scorsese’nin Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro’lu yeni işinde ana tema ortaya çıktı.

Killers of the Flower Moon - Martin Scorsese
- Reklam -
- Reklam -

77 yaşındaki başarılı yönetmen Martin Scorsese, yeni filmi Killers of the Flower Moon için ilk duyuruyu geçen aylarda yapmıştı. Yönetmenin sıradaki filminin türü de belli oldu. Scorsese imzalı bir Western’e hazır olun!

The Irishman ile 2019’un en çok konuşulan işlerinden birisinin altına imzasını atan Martin Scorsese, 92. Oscar Ödülleri’nden devasa kadrosuna (Al Pacino, Joe Pesci ve Robert De Niro) rağmen eli boş dönmüştü. Görünüşe bakılırsa ünlü yönetmen yeni filmi Killers of the Flower Moon ile de gövde gösterisi gibi bir kadro ile izleyicilerin karşısına çıkacak.

Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro ikilisini bir araya getiren Scorsese filminin ürü ise Western olarak açıklandı.

- Reklam -

Killers of the Flower Moon - Martin Scorsese

Killers of the Flower Moon filmiyle birlikte Scorsese, Leanardo DiCaprio ile altıncı defa buluşuyor. Bu ikiliyi daha önce Gangs of New York, The Aviator, The Departed, Shutter Island ve The Wolf of Wall Street yapımlarında görmüştük. Diğer tarafta ise Scorsese’nin bir başka favori aktörü Robert De Niro bulunuyor. De Niro, filmde William Hale karakteriyle karşımıza çıkacak.

De Niro ve DiCaprio, daha önce 1993 tarihinde Michael Caton-Jones tarafından çekilen This Boy’s Life filmine bir araya gelmişti.

Film, David Grann’in Killers of the Flower Moon Kitabından Uyarlanıyor

Film, The Lost City of Z (Kayıp Şehir Z) adlı dram / tarihi kurgu temalı filme kaynaklık eden eserin yazarı David Grann’ın, aynı adlı romanından uyarlanıyor. Kitap orijinal dilinde 2017 yılında yayımlandı. Eserin Türkçe çevirisi ise henüz gündemde yok.

Grann’in kitabı 1920 ve 1925 seneleri arasındaki dönemde, Osage yerlilerinin bölgesinde geçiyor. Arazide bulunan petrol kaynakları için sistematik şekilde katledilen yerlilere odaklanan film; tüm bunları araştıran kişinin ölümü sonrası FBI’ın davayı alması ile yeni bir boyut kazanıyor. Komplolar ve cinayet kitabın ana ruhunu oluşturuyor.

Killers of the Flower Moon - Martin Scorsese

- Reklam -

Filmin görüntü yönetmeni koltuğunda ise Martin Scorsese’nin oldukça iyi tanıdığı bir isim, Rodrigo Prieto var. Prieto daha önce Scorsese ile The Wolf of Wall Street, Silence ve The Irishman filmlerinde çalışmıştı.

Filmde yer alacak kovboyların hem atları hem de arabalarının olacak olması ise yapıma dair açıklanan bir başka detay. Beyaz insanlar, Avrupalılar ve Osage yerlileri arasındaki çekişme ve dallanıp budaklanan yeraltı dünyası, filmin ilgi çekici yanlarından bazıları.

Filmin senaryosu ise Oscar ödüllü senarist Eric Rothun kaleminden çıkıyor. Kendisini Forrest Gump, The Insider ve The Curious Case of Benjamin Button gibi filmlerden tanıyoruz.

Martin Scorsese

Killers of the Flower Moon filminin çekimleri önümüzdeki mart ayında başlayacak. Yapımın vizyon tarihi için ise en iyi tahmin 2021 yılını gösteriyor.

Scorsese’nin yeni filmine dair sizin beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Martin Scorsese, Joker Filmini Yorumladı

Kaynak: Indie Wire

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Paul Auster

Paul Auster: Söyleşi Tadında Edebiyat İçin Bir Seçki

My Hero Academia - Heroes Rising Boku No Hero Academia

My Hero Academia: Heroes Rising Fragmanı Yayınlandı