in

Kim Ki-duk, Covid-19 Nedeniyle Yaşamını Yitirdi: Güney Koreli Yönetmene Veda

Kim Ki-duk, Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Güney Koreli ünlü yönetmen 59 yaşında, Letonya’da hayatını kaybetti.

Kim Ki-duk
- Reklam -
- Reklam -

Güney Koreli yönetmen Kim Ki-duk, Covid-19 nedeniyle Letonya’da yaşamını yitirdi. Boş Ev (Bin-Jip), Fedakâr Kız (Samaria) ve Acı’(Pieta) gibi filmleri ine tanınan 59 yaşındaki ünlü yönetmen, Koronavirüs komplikasyonları nedeniyle aramızdan ayrıldı.

20 Kasım tarihinde Letonya’ya gelen yönetmen, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Letonya’nın Jurnala şehrine yerleşmeyi planlayan, burada ev ve oturma izni almayı isteyen Ki-duk; daha önceden hazırlanan bir toplantıya katılmayınca dikkatleri üzerine çekti. Endişelenen arkadaşları endişelenip ülkedeki hastaneleri aramaya başladı.

Letonya’nın başkenti Riga’da düzenlenen belgesel film festivali ArtDocFest’in yöneticisi Vitaliy Manskiy’nin, Delfi haber portalına aktardığına göre; kişisel verilerin korunmasına yönelik hazırlanan sıkı kurallar nedeniyle yönetmeni arayışlarının bir hayli zaman aldığı öğrenildi.

- Reklam -

Manskiy, ayrıca Kim Ki-duk’un çevirmeni Darya Krutova’nın da bu haberi doğruladığını aktardı. Ancak bunların dışında henüz yönetmenin ölüm haberi resmi bir kaynak tarafından doğrulanmış değil.

Kim Ki-duk, Güney Kore Sinemasının Önemli Temsilcileri Arasında Yer Alıyor

Lee Chang-dong (Beoning / Şüphe),Jae-young Kwak (Yeopgijeogin geunyeo / Hırçın Sevgilim) ve Park Chan-wook (Ah-ga-ssi / Hizmetçi) ile birlikte Güney Kore Sineması‘nı çağımızda başarıyla temsil eden yönetmenler arasında bulunan Kim Ki-duk; dünya çapında 60’tan fazla ödül kazanırken 50 de adaylık almayı bildi. Yönetmen, Berlin Uluslararası Film Festivali, Venedik Film Festivali ve Cannes Film Festivali gibi saygın festivallerce ödüllendirildi.

1996 yılından beri çektiği filmlerle adından söz ettiren Ki-duk, son olarak 2019 yılında Din adlı filmi yazıp yönetmişti.

- Reklam -

Kim Ki-duk

Hiç sinema eğitimi almayan yönetmen, aynı şekilde herhangi bir yönetmenin yanında asistan olarak da çalışmadı. Kendine has hikâye anlatma tekniğini beyaz perdeye taşıyan Kim Ki-duk, aynı zamanda yaptığı resimlerle de tanınıyor.

Peki siz Kim Ki-Duk sinemasını sevenlerden miydiniz? Favori filminiz hangisiydi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Sputnik

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Falcon and the Winter Soldier Fragman

The Falcon and the Winter Soldier Fragmanı: Captain America Sonrası Yeni Dönem

wandavision inceleme

WandaVision Yeni Fragmanı: Zihin Taşı Geri Dönüyor