in

Kit Harington, Jon Snow Rolü Sonrası: “Dünyanın Daha Fazla Maskülen Karaktere İhtiyacı Yok”

Kit Harington, Game of Thrones dizisindeki Jon Snow rolü sonrası “klasik, güçlü erkek karakterlerden” soğuduğunu açıkladı.

Kit Harington Jon Snow Maskülen
- Reklam -
- Reklam -

Kit Harington Game of Thrones dizisindeki Jon Snow rolüne benzeyen karakterlere artık bir ilgisi kalmadığını açıkladı. Ünlü aktöre göre Snow’un temsil ettiği güçlü erkek tipinin artık dünyaya sunulmasına gerek yok.

Harington konuya dair düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

“Erkeklerin duygusal bir problemi olduğunu düşünüyorum. Bir engelimiz var ve o engel İkinci Dünya Savaşı’ndan geliyor, büyükbabadan babaya, babadan oğula aktarılan bir engel. Hislerimizle ilgili konuşmak istemiyoruz çünkü bu zayıflık işareti gibi geliyor. Maskülen değilmiş gibi geliyor. Kahraman, sessiz bir erkeği canlandırdıktan sonra bu tarz rolleri hiç istemediğimi fark ettim. Dünyanın daha fazla maskülinite görmeye ihtiyacı yok.”

- Reklam -

Harington 2018’in aralık ayında Game of Thrones’taki popüler karakter Jon Snow’u tekrar canlandırma niyeti olmadığını da açıklamıştı:

“Geri dönüp Jon Snow’u tekrar oynamak ister miyim? Hayatta olmaz. Ben Game of Thrones’un ilk bölümünden beri dizideydim, hayatımın neredeyse 10 yılı Jon Snow’la geçti. Bu bir aktörün kariyeri için son derece sıra dışı. O aileyi bırakmak büyük ve duygusal bir dönemdi.”

Kit Harington Jon Snow Maskülen

Harington Game of Thrones sonrası başka roller almakta hızlı davranmadı. Geçen sene Netflix’in antoloji dizisi Criminal UK’de bir yan rol oynayan aktör önümüzdeki yıllarda Marvel Sinematik Evreni’ne katılacak. Ünlü oyuncu Chloê Zhao’nun yönettiği The Eternals filmi için imzayı attı.

- Reklam -

Kit Harington, Game of Thrones Sonrası Oyunculuğa Devam Etmek Konusunda Tereddüt Etmiş

Jon Snow rolü sonrası aktörlüğe devam edip etmeme konusunda şüpheler yaşayan Harington izolasyon döneminin kararını vermede yardımcı olduğunu düşünüyor:

“İlginç bir dönemdi, izolasyonda kalmak malum dizinin etkisinden kurtulmamı sağladı. Dizi bittiğinde aktörlük yapmak istediğime emin değildim, izolasyon bittiğindeyse düşüncelerim değişmişti. Zanaatımı özlemiştim, yaptığım işi özlemiştim. Benim için önemli bir keşif oldu.”

Kit Harington Criminal Uk
Criminal Uk

Kit Harington’ın Game of Thrones’tan rol arkadaşı Richard Madden’le birlikte boy göstereceği The Eternals herhangi bir erteleme almazsa 12 Şubat 2021’de sinemalara gelecek.

Kit Harington’ın maskülen karakterlerle ilgili düşüncelerine katılıyor musunuz? Jon Snow’u gelecek Game of Thrones yan dizilerinde görmek ister miydiniz? Peki sizce aktör MCU’ya yakışır mı? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.


* Jon Snow’un Hayali Harry Potter Olmakmış

Kaynak: Indıe Wire

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Erkekler ağlamaz sil göz yaşını…
    Maskülen karaktere artık gerek yok yazısı okuyunca hemen aklıma şu sahne geldi;

    Arif : Karışık var mı ?
    Garavel : Var
    Arif: Yükle !

    Not: Bana göre en maskülen karakter Polat Alemdar’dır. İkinci sırada Memati var. Aksini düşünmek riyakarlıktır sapkınlıktır (şaka yapıyorum istediğinizi düşünebilirsiniz)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Venedik Gizli Servisi - Ioanna Iordanou

Venedik Gizli Servisi: Ioanna Iordanou, Casusluğun Rönesans’taki Yansımalarını İnceliyor

Peacemaker Dizi Hbo Max John Cena

Peacemaker Kendi Dizisine Kavuşuyor: HBO Max Yapımında Başrol John Cena