in , ,

Oyuncu Köksal Engür Yaşamını Yitirdi: Leyla ile Mecnun’un Ak Sakallı Dede’sine Veda…

Köksal Engür hayatını kaybetti. Sinema, dizi ve tiyatro oyunculuğunun yanı sıra seslendirme de yapan usta isim 76 yaşındaydı.

Köksal Engür Hayatını Kaybetti: Usta Sanatçıya Veda
- Reklam -
- Reklam -

Köksal Engür hayatını kaybetti. Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı kimlikleriyle tanınan isim 76 yaşında aramızdan ayrıldı. Engür, son yıllarda en çok Leyla ile Mecnun dizisinin Ak Sakallı Dede’si rolüyle hafızalara kazınmıştı.

Leyla ile Mecnun’da Erdal Bakkal rolüyle yer alan Cengiz Bozkurt, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada sanatçının böbrek yetmezliğine bağlı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu:

“Köksal Engür abimizi böbrek yetmezliğine bağlı komplikasyonlar sebebiyle kaybettik. Cenazesine dair açıklamayı yarın yapacağız. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun.”

- Reklam -

Köksal Engür, 5 Mart 1946 tarihinde Kars’ta dünyaya geldi. Sanat hayatı ise 1956 yılında TRT Ankara Radyosu’nda katıldığı Çocuk Saati programı ile başladı. Kısa radyo tiyatroları ile deneyimlerine başlayan oyuncu, Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden 1969 yılında mezun oldu.

Köksal Engür Hayatını Kaybetti: Leyla ile Mecnun

Mezuniyetinin ardından TRT programlarına katılarak seslendirme çalışmalarının temelini atan sanatçı, Ankara’da birçok özel tiyatroda da rol aldı. Ankara Halkevi, Sahne 9, Ankara Deneme Sahnesi, Çağdaş Sahne, Hodri Meydan Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu ve Küçük Sahne gibi özel tiyatroların yanı sıra Bakırköy Belediye Tiyatrosu ile Devlet Opera ve Balesi yapımlarında kendisine yer buldu.

Köksal Engür Birçok İkonik Karaktere Sesiyle Hayat Vermişti

Engür, sadece tiyatroyla sınırlı kalmayıp, sinema ve dizi filmlerinde de kendini gösterdi. Leyla ile Mecnun dizisinde “Ak Sakallı Dede” ve “Karabasan” rollerinde, Ben de Özledim dizisinde ise kendisini canlandıran sanatçı, Beş Kardeş dizisinde ise Osman rolünü üstlendi.

- Reklam -

Engür sesiyle de birçok ikonik isme ve karaktere hayat verdi. Sanatçının sesi,  Robert de Niro, Al Pacino, Dustin Hoffman ve Robin Williams gibi Hollywood yıldızlarının yanı sıra, SüngerBob’un “Squidward Dokunaç”, Susam Sokağı’nın “Büdü” ve Red Kit’in “Lucky Luke” karakterleriyle de özdeşleşti.

Köksal Engür Vefat: Ünlü Sanatçı Yaşamını Yitirdi

1999 Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En İyi Erkek Oyuncusu” seçilen Engür, 2002’de “Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu” ödülüne layık görüldü. Ayrıca, 2005’te 16. Ankara Film Festivali’nde “Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülü de Engür’ün oldu.

Köksal Engür’ün kariyeri hakkında sizin görüşleriniz neler? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


Kayıp Rıhtım’ı Google Haberler üzerinden de takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    Mekanı cennet olsun. Nur içinde yatsın…

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Üzüldüm bu haber için, çok iyi bir oyuncuydu ve seslendirmendi bana göre :cry: Mekanı cennet, ruhu huzur içinde olsun :frowning:

  3. Avatar for fortknoxt fortknoxt dedi ki:

    Çok üzücü bir haber. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Sevdiğim bir oyuncuydu. :disappointed_relieved: :disappointed_relieved:

  4. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Kireçburnu Çakalları olarak öksüz kaldık. Huzur içinde uyu canım dedem.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Blue Lock 2. Sezon Onayı Aldı ve Yeni Anime Filmi Duyuruldu

Blue Lock’ın 2. Sezonu Resmen Onaylandı ve Nagi Odaklı Anime Filmi Duyuruldu

Mısır Tapınak Burç Çizimleri

Mısır’daki Esna Tapınağı’nda 2.220 Yıllık Burç Çizimleri Bulundu