in

Kristen Stewart, Spencer Filminde Prenses Diana’yı Canlandıracak

Kristen Stewart, Prenses Diana rolüyle geliyor. Pablo Larraín’in yöneteceği Spencer adlı yapım, Prenses’in 90’ların başındaki dönemine odaklanacak.

Kristen Stewart Prenses Diana Spencer
- Reklam -
- Reklam -

Kristen Stewart, Prenses Diana Spencer rolüyle seyircinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Pablo Larraín’in yöneteceği Spencer filmi için çalışmalar hızlanıyor. Kristen Stewart’ın Prenses Diana’yı canlandıracağı kesinleşen filmin senaryosunu Steven Knight’ın hazırladı. Yapımın çekimlerine ise 2021’in ilk günlerinde başlanması planlanıyor.

Film 90’ların başlarında, Diana’nın Prens Charles’la olan evliliklerinin yolunda gitmediğine karar verdiği dönemde geçecek. Prens ve Prenses’in Noel tatilini geçirmek için Norfolk’taki Sandringham Sarayı’na gittikleri üç günü anlatan film Diana’nın kendisini bir gün Kraliçe olmasını sağlayacak evliliği bitirme sürecini anlatacak.

- Reklam -

Filmin yönetmeni Pablo Larraín (Jackie, Neruda) hanedan çiftinin hikâyesine peri masallarının zıttı olarak bakıyor:

“Bizim neslimizde herkes, en azından ben, peri masallarının ne olduğunu okuyup anlayarak büyüdük. Prens, prensesi bulur; onunla evlenir ve nihayetinde prenses kraliçe olur. Bu işin peri masalı kısmı. Birisi kraliçe olmamaya karar verip, ‘Hayır teşekkürler, kendim olmayı tercih ederim,’ dediğindeyse bu büyük, çok büyük bir karardır. Peri masalı tuzla buz olur. Ben bu karardan şoke olmuştum ve vermesinin de çok zor olduğunu düşündüm. Filmin kalbi bu noktada atacak.

“Bu kararı almaya nasıl ve neden karar verirsin? Elimizde milyonlarca insana hitap edecek evrensel bir hikâye olduğunu düşünüyoruz ve yapmak istediğimiz film de bu. Dünya çapındaki izleyicilere hitap edecek büyük bir eser yaratmak. Büyüleyici bir hayatın hikâyesini anlatmak.”

Kristen Stewart’ın geçmişi düşünüldüğünde rol için daha da ilginç bir seçim olduğu ortaya çıkıyor. Kariyerinin ilk yıllarında Twilight (Alacakaranlık) serisiyle ünün doruklarına çıkması ve sonrasında bu hayatı elinin tersiyle itip küçük bütçeli bağımsız filmlerde boy göstermesi Diana’nın tercihleriyle paralel.

“Kristen Stewart günümüzün en büyük aktörlerinden. Filmi kotarabilmek için gizem unsuruna ihtiyacımız olacak ve Kristen çok yönlü bir aktör. Kırılgan, gizemli ama nihayetinde çok güçlü bir hale bürünebiliyor, ihtiyacımız olan da bu. Senaryo ve karaktere yaklaşımını izlemesi keyif veriyor. Bence harika bir iş çıkartacak. Rol onun olduğu için çok mutluyuz. Yönetmen olarak sadece gözleriyle filmin dramatik ağırlığını kaldırabilen bir aktöre sahip olduğun zaman ihtiyacın olan çoğu şeye sahipsindir.”

Kristen Stewart Prenses Diana Spencer

- Reklam -

Spencer, Prenses Diana’nın Ölümünü Anlatmayacak

Larraín filmin Diana’nın hayatının en tartışmalı kısmıyla; ölümüyle ilgilenmeyeceğini de belirtiyor. Yapım daha çok eşiyle olan yıpranmış ilişkisi ve çocukları Prens William ile Prens Harry’e olan sarsılmaz sevgisine odaklanacak:

“Kraliyet Ailesi ve etraflarındaki kültür benim her zaman ilgimi çekti, Şili’de böyle bir kültür yok. Diana da sadece kadınlar için değil, milyonlarca insan için önemli bir ikondu. İnsanlar onun için empati duyuyorlardı. Biz de kimlikle ilgili bir film çekmeye karar verdik. Bir kadın kraliçe olmamaya nasıl karar verir, bunu inceledik. Diana yaşadığı kimlik bunalımlarından Charles’la tanışmadan önce olduğu kadın olmak istediğini fark ederek çıkan özel bir insan. Bunalımları kendini bulmasıyla alakalı, hayatta en önemli şeyin kendin olarak yaşamak olduğunu fark etmesiyle alakalı. Filmin adı bu yüzden Spencer, Charles’le tanışmadan önce sahip olduğu kızlık soyadı.  Filmin hikayesi çok kısıtlı, Sandringham’da geçen birkaç güne odaklanacak. 1992 Noel Arifesi, Noel ve Boxing Day’den ibaret. Diana’nın kim olduğunu ve ne yapacağını anlayacağız.

“Diana bizim hikayemizden yıllar sonra öldü, o konuya girmeyeceğiz. Hepimiz kaderini, ne olduğunu biliyoruz bu yüzden anlatmamıza gerek bile yok. Bu filmin küresel olarak büyük ilgi toplayabileceğini düşünüyoruz. Önümüzde sevilen, ikonlaşmış bir kadın ve elimizde güzel bir film yapmak için her şey var.”

Kristen Stewart

Spencer’ın kadrosunun geri kalanı henüz açıklanmış değil. Filmin çıkış tarihi net olmasa da, bir Noel hikayesi olduğu için 2021 Aralık ayı muhtemel duruyor.

Sizce Kristen Stewart, Prenses Diana için uygun bir isim mi? Filmin konusu ilginizi çekti mi? Kayıp Rıhtım Forum’da konuşalım.


* 2021 Oscar Ödül Töreni Koronavirüs Yüzünden Ertelendi

Kaynak: deadline

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Persepolis - Marjane Satrapi | Haftanın Kitabı #140

Persepolis – Marjane Satrapi | Haftanın Kitabı #140

Yazma Sanatı - Stephen King - Yeni Çeviri Baskı

Yazma Sanatı: Stephen King’in Kılavuz Niteliğindeki Eseri Yeni Çevirisi ile Çıktı