in

Nuri Bilge Ceylan’ın Yeni Filmi Kuru Otlar Üstüne’de Çekimler Başladı

Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi Kuru Otlar Üstüne için çekimler başladı. Başarılı yönetmen gelecek yıl seyircisi ile buluşmaya hazırlanıyor.

kuru otlar üstüne - nuri bilge ceylan yeni film
- Reklam -
- Reklam -

Nuri Bilge Ceylan yeni filmi için çalışmalara başladı. Kuru Otlar Üstüne çekimleri başladı. Merakla beklenen yapımın başrollerinde Deniz Celiloğlu ve Merve Dizdar ikilisi yer alıyor.

Son olarak 2017 yılında Ahlat Ağacı filmi ile izleyicinin karşısına çıkan ve Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan Ceylan’ın yeni yapımı için çekimler Erzurum’da başladı.

Kuru Otlar Üstüne adlı film şimdiye dek Avrupa Konseyi’nin Eurimages Fonu’nda 470 bin avro ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 2 milyon TL’lik yapım desteği almaya hak kazanmıştı.

- Reklam -

Kuru Otlar Üstüne Filmi 2022 Yılında Vizyona Girecek

Yapımda 7. Koğuştaki Mucize, Son Çıkış, İçimdeki Balık, Ada ve Ev filmlerinde yer alan Deniz Celiloğlu’na Organik Aşk Hikâyeleri ve Eltilerin Savaşı gibi filmlerde boy gösteren Merve Dizdar eşlik ediyor.

Nuri Bilge Ceylan yeni filminde izleyiciyi yine Anadolu’nun ücra köylerinden birisine götürüyor. Yapım, bir köy öğretmeni olan ve İstanbul’a atanmayı bekleyen genç bir öğretmenin yaşamına odaklanıyor. Öğretmen Samet’in beklediği atama bir türlü gerçekleşmeyince umutlarını yitirmesi, ardından kendisi gibi öğretmen olan Nuray ile tanışması ve karanlık düşüncelerinden kurtulmak için harekete geçmesi konu alınıyor.

kuru otlar üstüne - nuri bilge ceylan yeni film

Arte France Cinéma’nın ortak yapımcılığında gerçekleştirilen filmin senaryosu üzerine Nuri Bilge Ceylan’ın iki yılı aşkın süredir çalıştığı biliniyor. Kuru Otlar Üstüne filminin net vizyon tarihi belli olmamış olsa da yapımın 2022 yılı içerisinde izleyici ile buluşması bekleniyor.

- Reklam -

1997 yılında Kasaba adlı filmle başladığı sinema yolculuğuna Mayıs Sıkıntısı, Uzak, İklimler, Üç Maymun, Bir Zamanlar Anadolu’da, Kış Uykusu ve Ahlat Ağacı filmleri ile devam eden Ceylan; yine iddialı bir yapımla seyircisine kavuşmayı bekliyor.

Kış Uykusu ile 67. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye, Bir Zamanlar Anadolu’da ile 64. Cannes Film Festivali Jüri Büyük Ödülü’ne, Üç Maymun ile 61. Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’ne layık görülen Nuri Bilge Ceylan; 4 yıllık bir aranın ardından bir kez daha beyaz perdede boy gösterecek.

Nuri Bilge Ceylan’a uzun yıllar birlikte çalıştığı yapımcısı Zeynep Atakan ile 2019 yılında yollarını ayırmıştı. Bu kararın Kuru Otlar Üstüne filminde nasıl bir karşılık bulacağını zaman gösterecek.

Filmden beklentilerinizi ve Nuri Bilge Ceylan sineması hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: T24

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for elhacGani elhacGani dedi ki:

    Bir Zamanlar Anadoluda’da olduğu gibi derin memleket meselelerini kurcalayan yeni çizgisinde mi kalacak, yoksa yeni bir manevrayla farklı sulara mı ilerleyecek merak içindeyim doğrusu? Bir diğer merak ettiğim şey: Zeki Demirkubuz’a ne oldu?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kanuni Sultan Süleyman Portresi

Kanuni Sultan Süleyman’ın Portresi Açık Artırmada 5 Milyon TL’ye Alıcı Buldu

Venom: Let There Be Carnage Çıkış Tarihi

Venom: Let There Be Carnage Çıkış Tarihi Bir Hafta Ertelendi