in

Parkinson Teşhisi Konan Lars von Trier Yönetmenliğe Ara Verdiğini Açıkladı

Lars von Trier yönetmenliğe ara veriyor. Parkinson teşhisi konan Danimarkalı sanatçı, hastalığa adapde olması gerektiğini açıkladı.

Lars von Trier Yönetmenliğe Ara Verdi
- Reklam -
- Reklam -

Lars von Trier yönetmenlik kariyerine ara vermeye karar verdi. The Kingdom Exodus’un Venedik Film Festivali’ne uzaktan bağlantıyla katılan Danimarkalı sanatçı, hastalığa adapte olması gerektiği için çalışmalarına bir süreliğine devam etmeyeceğini söyledi.

Danimarkalı film yönetmeni ve senarist Lars von Trier, kırk yılı aşan bir süredir çektiği filmlerle adından söz ettiren bir isim. Tartışmalara da yol açan kariyerine Dancer in the Dark (Karanlıkta Dans), Dogville, Melancholia (Melankoli), Nymphomaniac ve Antichrist (Deccal) gibi birçok film sığdırdı.

Ünlü yönetmenin Parkinson hastalığına yakalandığını geçen ayın başlarında yapım şirketi duyurdu. Son projesini üzerinde çalıştığı ve morali yerinde olduğu söylenen yönetmenin Exodus’u tamamlayabilmek için tedavi gördüğü de belirtildi. Ancak son gelen haberler, von Trier sevenlerini üzecek türden oldu.

- Reklam -

Lars von Trier parkinson

Film yapımcısı, son çalışması The Kingdom Exodus’un prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali için Zoom üzerinden bir basın toplantısı yaptı. Von Trier, röportaj sırasında Parkinson hastalığının yaklaşık dört ay önce teşhis edildiğini, ancak daha uzun süredir hastalığa yakalanmış olduğunu açıkladı. Danimarkalı yönetmen, açıklamasında şunları söyledi:

“Bu, yönetmen olarak istediğim standardı karşılayamadığım anlamına geliyor çünkü hastaydım. Ayrıca bu durum The Kingdom Exodus oyuncuları için üzücü oldu ama bence iyi iş çıkardılar.”

Lars von Trier: “Buna Alışmam Lazım. Başka Ne Yapabilirim ki?”

Mevcut tıbbi durumu göz önüne alındığında bir sonraki adımda ne üzerinde çalışacağı sorulduğunda ise kariyerine bir süre ara vereceğine dair bir yanıt geldi.

“Biraz ara vereceğim ve ne yapabileceğimi görmeye çalışacağım. Fakat kesinlikle durumumun daha iyi olacağını umuyorum. Bu, tamamen yok edemeyeceğiniz türden bir hastalık. Yine de semptomlarla başa çıkmaya çalışabilirsiniz.”

- Reklam -

Hastalığa adapte olmaya çalışacağını da belirten yönetmen, konuyla ilgili son olarak şunları söyledi:

“Sadece buna alışmam ve başkalarının önünde bundan utanmamaya alışmam lazım. Çünkü başka ne yapabilirim ki?”

Lars von Trier the kingdom exodus

Von Trier’in Krallık serisinin üçüncü ve son sezonu olan The Kingdom Exodus, geçen perşembe günü Venedik’te, von Trier’in adı ekranda her göründüğünde veya adı geçtiğinde tezahürat yapan bir izleyici kalabalığının önünde prömiyerini yaptı. Gösterimde oyuncular Bodil Jørgensen, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro ve Ida Engvoli de hazır bulundu. Dizide bu isimler dışında Alexander Skarsgård, Mikael Persbrandt, Lars Mikkelsen, Tuva Novotny ve David Dencik gibi isimler de yer alıyor.

Lars von Trier’ın yönetmenliğe ara vermesi konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

polonya kadın vampir iskelet mezar

Polonya’da ‘Kadın Vampir’ İskeleti Bulundu: Mezardan Çıkmaması için Boğazına Orak Yerleştirilmiş

Dinozorlardan Bile Eski Canlı Fosili Tesadüfen Bulundu

Sahilde Yürüyüş Yaparken Tesadüf Eseri Dinozorlardan Bile Eski Bir Canlının Fosiline Rastladı