in

Léa Seydoux, Dune’un Devam Filmi için Kadroya Katıldı

Léa Seydoux, Dune Part 2 kadrosuna katıldı. Yıldız aktris Denis Villeneuve imzalı devam filminde Lady Margot karakterini canlandıracak.

Léa Seydoux, Dune Part 2 Oyuncu Kadrosunda
- Reklam -
- Reklam -

Léa Seydoux, Dune Part 2 filmine katılan yeni isim oldu. Merakla beklenen ve başında Denis Villeneuve’nün bulunduğu devam filmi hazırlıkları sürüyor.

Frank Herbert’ün aynı adlı bilimkurgu romanlarından uyarlanan ve yönetmenliğini Denis Villeneuve’ün üstlendiği Dune, geçen yılın sonbahar aylarında sinemalarda gösterime girdi ve hem izleyicilerden hem de eleştirmenlerden tam not aldı. Film, gezegenin çok rağbet gören ve Baharat olarak bilinen kaynağından yararlanmak için ailesiyle birlikte tehlikeli çöl gezegeni Arrakis’e seyahat eden Paul Atreides’in yolculuğunu anlatıyor.

İlk filmin gösterime girmesinden kısa bir süre sonra Warner Bros. ve Legendary Entertainment, Dune 2’nin geliştirme aşamasında olduğunu ve çıkış tarihinin 2023 sonbaharı olduğunu duyurdu. Devam filmi, Paul’ün bir Fremon kabilesiyle birlikte çölde bilinmeyen bir kadere doğru yola çıktığını gören büyük bir uçurumun hikâyesini kaldığı yerden devam ettirecek gibi gözüküyor.

- Reklam -

Denis Villeneuve, Dune 2 filminin yönetmeni olarak geri dönecek. Başrolde yer alan Timothée Chalamet ve Zendaya’nın da geri döneceği biliniyor. Dune Part 2’nun kadrosuna yeni oyuncular da eklenmeye devam ediyor ve aralarında Christopher Walken, Austin Butler ve Florence Pugh gibi isimler bulunuyor. Şimdi, yeni filmde rol alacağı belirtilen bir isim daha duyuruldu.

Léa Seydoux, Dune Part 2 Filminde Lady Margot Fenring Karakterini Canlandıracak

Léa Seydoux, Dune Part 2 Oyuncu Kadrosunda

Variety’nin haberine göre Léa Seydoux, Dune 2 macerasında Bene Gesserit adlı kadın topluluğunun bir üyesi olan Lady Margot Fenring rolünü üstlenecek. Karakterin yaklaşan filmdeki rolü gizemini koruyor olsa da, Lady Margot kitapta çok önemli bir rol oynayarak Lady Jessica’yı (Rebecca Ferguson) Arrakis’teki Atreides Hanesi’ni bekleyen korkunç kader konusunda uyaran isimdi. Leydi Margot’un eşi Kont Hasimir Fenring’in rolünü kimin canlandıracağı ise henüz açıklanmadı.

- Reklam -

Fransız aktris 2000’li yılların başından beri bir dizi başrol ve yardımcı rolde yer alsa da en çok No Time To Die’daki Madeleine Swann karakteriyle tanınıyor. Oyuncu en son David Cronenberg yönetmenliğindeki bilimkurgu korku filmi Crimes of the Future’da Viggo Mortensen ve Kristen Stewart ile başrolde yer aldı. Seydoux’nun Lady Margot’unun Dune 2’de ne kadar öne çıkacağı henüz belli değil, ancak devam filmi için çekimlerin bu yaz bitmeden başlaması bekleniyor.

Dune Part II, 20 Ekim 2023 tarihinde vizyonda olacak.

Dune’un devam filminden sizlerin beklentileri neler? Yeni katılan oyuncular hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Kont Hasimir Fenring karakterinde kim oynayacak acaba?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

7. Olimpos gökyüzü ve bilim festivali

Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali 7. Defa Kapıları Açmaya Hazırlanıyor: Kayıt Süreci Başladı

günışığı kitaplığı açıklama

Günışığı Kitaplığı, Hedef Gösterilen Kitapları Hakkında Açıklama Yaptı: “Suçlamalar Gerçek Dışı”