in

Dune’un Yapımcısı Legendary Entertainment, Warner Bros. Discovery ile Yollarını Ayırabilir

Legendary Entertainment, Warner Bros. Discovery ile olan iş birliğini noktalamak istiyor. Dune, Godzilla gibi markaları elinde bulunduran şirket, kendisine yeni bir yuva arıyor.

Legendary Entertainment, Warner Bros. Discovery ayrılık
- Reklam -

Legendary Entertainment, Warner Bros. Discovery ile yolları ayırabilir. Birçok dev markayı elinde bulunduran yapım şirketi, filmlerinin dağıtımı için yeni bir ev arayışında.

Legendary Entertainment ile Warner Bros. Discovery arasındaki anlaşma süresinin sona ermesiyle Legendary cephesi yeni bir rotaya doğru yol alabilir. Uzun süren ortaklığın ardından, özellikle son üç yıldır iki şirket arasında bazı karmaşık durumlar ortaya çıkmıştı.

The Ankler’ın bildirdiğine göre yapım şirketi Sony ya da Paramount çatısı altına geçebilir. Henüz kesinleşmeyen haberler, aynı zamanda Warner Bros. Discovery ile görüşmelerin sürdüğünü de doğruluyor. Ancak ikilinin bir anlaşmaya varması pek de olası görülmüyor. Eğer ayrılık gerçekleşirse, bu yapım şirketinin 2013’teki ayrılıktan sonra stüdyoyla bağlarını ikinci defa kesmesi anlamına gelecek.

- Reklam -

Legendary Entertainment, Warner Bros. ile Yolları Ayırmaya Kararlı

Legendary Entertainment’ın bu hamlesinin ardında ise Warner Bros. bünyesinde yayına başlayan HBO Max var. WB, pandemi sürecinde filmleri vizyona sokmak yerine doğrudan kendi dijital platformunda göstermek için ciddi bir ısrarda bulunmuştu. Özellikle Denis Villeneuve’ün Dune ve ünlü canavar serisinin son halkası Godzilla vs. Kong gibi büyük yapımlarda, iki şirket anlaşmazlığa düşmüştü.

Warner Bros. ile çalışan Christopher Nolan da yeni filmi sinemayla birlikte HBO Max’te de göstermek isteyen şirketle yollarını ayırmaya karar vermişti.

Legendary Entertainment, Warner Bros. Discovery ayrılık kararı

Discovery ile birleştikten sonra yeniden yapılanma sürecine giden Warner Bros.’un, Legendary Entertainment ile olan ortaklığını kaybetmek; şirket için bir başka darbe olabilir.

WBD CEO’su David Zaslav, bir yandan sinemanın gelişmesine duyduğu bağlılığı dile getirirken diğer taraftan Batgirl gibi çekimleri tamamen sona ermiş projeleri bile doğrudan iptal etmesiyle tepki toplamıştı.

- Reklam -

Legendary Entertainment’ın stüdyodan ayrılma kararının nedeni resmi olarak açıklanmasa da, yapılan yorumlar WBD’deki HBO Max ısrarı ve şirketin birleşme sürecinde yaşadığı belirsiz süreçler olarak yorumlanıyor.

HBO Max Türkiye

Legendary Entertainment bünyesinde Dune serisi, MonsterVerse (King Kong, Godzilla) yapımları, Jurassic World ve Pacific Rim gibi gişe canavarı filmler bulunuyor.

Siz bu ayrılık hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Game Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kız kulesi restorasyon hali

Restorasyon Tamamlandıktan Sonra Kız Kulesi’nin Nasıl Görüneceği Ortaya Çıktı

elon musk yuzuklerin efendisi the rings of power yorum

Elon Musk’tan Yüzüklerin Efendisi Dizisine Sert Yorum: “Tolkien Mezarında Ters Döndü”