in

“Dune” ve “Godzilla”nın Yapımcısı Legendary Entertainment, Warner Bros.’tan Ayrılarak Sony ile Anlaştı

Legendary Entertainment, Warner Bros. ile yıllar süren ortaklığını sonlandırdı. “Dune”, “Gozdilla” ve “Jurassic World” gibi filmlerin yapımcısı, artık Sony ile çalışacak.

Legendary Entertainment, Sony Anlaşma
- Reklam -
- Reklam -

Legendary Entertainment, Warner Bros.’un dijital yayın politikalarında düştüğü anlaşmazlığın ardından şirketle yollarını ayırdı. Dune, Godzilla ve Jurassic World gibi büyük gişe filmlerinin yapımcısı artık Sony Pictures ile çalışacak.

Geçen eylül ayında Legendary Entertainment’ın yeni bir ev arayışında olduğu gündeme taşınmıştı. Portföyünde Dune, Godzilla, Jurassic World, Pacific Rim, Clash of the Titans gibi gişe canavarı filmler bulunan yapım şirketi; yeni bir dağıtımcıyla anlaştı.

Amerikan film şirketi, WBD ile yolları ayırdıktan sonra Sony Pictures ile dünya çapında dağıtım için uzun zamanlı bir ortaklığa imza attı.

- Reklam -

Yeni anlaşma kapsamında Sony Pictures, Legendary’nin yakın dönemde vizyona girecek sinema filmlerinin pazarlamasını ve dağıtımını üstlenecek. Ancak bu anlaşma, Dune filminin ikinci bölümünü şimdilik kapsamayacak. Çöl Gezegeni’nin devam filmi 3 Kasım 2023’te, yine WBD ile izleyicilerin karşısına çıkacak.

Legendary Entertainment, Filmlerinin Dağıtım Hakkı için Sony Pictures ile Anlaşmaya Vardı

Yapılan basın açıklamasında Sony ile Legendary şirketlerinin sinemanın filmler için uzun vadeli doğru yer olduğu konusuna dikkat çekildi.

Bu vurgu, yapım şirketinin 2020’nin sonlarında Warner Bros.’un Godzilla vs. Kong ve Dune filmlerini gösterime girdikleri gün HBO MAX’e de çıkartma kararı nedeniyle yapıldı.

Godzilla vs. Kong dünya çapında 470 milyon dolar hasılat yaparken Dune da 401 milyon doları gördü. Bu gelirler, pandemi döneminde ve filmlerin vizyonla birlikte dijitalde de çıkmasına rağmen elde edilmesi yönüyle de ayrı bir değer taşıyor.

Legendary Entertainment Sony WB

Sony Pictures Motion Picture Group’un başkanları Josh Greenstein ve Sanford Panitch, yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bu iş için sinema salonu konusundaki kararlılığımız ve vizyonumuzla tamamen aynı çizgide, karşılıklı yarar sağlayacak bir ortaklık kurmak nadir bulunan bir fırsat. Legendary’nin yaratıcı dehası ve gücü çok yüksek. Çalışmalarını dünyanın dört bir yanındaki sinema salonlarına taşımayı dört gözle bekliyoruz.”

Anlaşmanın bir parçası olarak Legendary East, Çin’deki tüm pazarlama ve dağıtım faaliyetlerini kendisi yürütecek. Sony Pictures, piyasaya sürdüğü filmleri ev eğlencesi ve TV dağıtımını da yönetecek. Legendary, hem bugün hem de gelecekteki projeler için çeşitli akış platformlarının dağıtım hakkını elinde tutuyor.

Dune‘un yapımcısı geçmişte Netflix, Universal ve Sony ile çeşitli projelerde ortak çalışmıştı. Şirket, 2018’deki birleşme öncesinde Universal ile 5 yıllık bir anlaşma imzalamış ve 2014’te Warner Bros. ile bir başka ayrılık yaşamıştı.

- Reklam -

“Sinema Deneyimi” Vurgusu Yapıldı

Legendary CEO’su Joshua Grode ise şunları kaydetti:

“İçerik yelpazemizi genişletmeye devam ederken, Tony, Tom, Sanford, Josh ve olağanüstü Sony ekibinin geri kalanıyla bu ilişkiyi geliştirmekten heyecan duyuyoruz. Sony’nin sinema salonlarındaki dağıtıma olan bağlılığı, Legendary’nin filmlerinden en yüksek değeri en iyi şekilde nasıl elde edeceğimize ilişkin vizyonumuzla örtüşüyor. Mary Parent’ın bir araya getirdiği inanılmaz film listesi, sinema deneyimi için tasarlandı ve şirketin büyümesinin bu sonraki aşamasında Sony ile ortaklığımız için heyecanlıyız.”

Legendary Entertainment, Sony Anlaşma

Grode sözlerine şöyle devam etti:

“Uzun yıllardır Legendary’nin değerli bir ortağı olan Warner Bros. Pictures’a da minnettarız ve Warner/Discovery’deki yetenekli yöneticilerle çalışmalarımıza devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Sony Pictures Motion Picture Group’un başkanı ve CEO’su Tom Rothman ise şöyle konuştu:

“Legendary, efsanevi bir şirket ve beyaz perdedeki filmlere olan bağlılığımıza Josh ve Mary’nin güçlü geçmişini eklediğimiz için heyecanlı ve şanslıyız.”

Şirketin son filmleri arasında Pokemon: Detective Pikachu ve Millie Bobby Brown’lı Enola Holmes ve Enola Holmes 2 de yer alıyor.

Siz bu yeni ortaklık hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Doğru bir karar olmuş, son yıllarda WB yeni ceo’su yüzünden kendi yaptıkları filmlerin kalitesinde belirgin bir düşüş vardı. Üstüne bir de başka film yapım şirketlerinin filmlerini böyle stratejik hatalarla seyirciyle buluşturma sorunları yaşatınca son birkaç aydır iyice eleştirilmeye başlanmıştı, umarım filmlerin gösteriminde bir sorun yaşatmaz Sony :slightly_smiling_face:

  2. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Umarım Legendary’nin Gundam filmine bu haberden sonra güncelleme gelir. Epeydir haber gelmiyor.

  3. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Tenet filmini doğrudan stream’e koymak istemeleri ve Dune filmine ilk filmin hasılatı bütçesini aştığı ana dek sequel onayı vermemeleri bu karara etkili oldu diye düşünüyorum.

  4. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Haklı olabilirsiniz, umarım sonuç iyi olur biz seyirciler açısından.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı - TÜYAP

2 Yıllık Aranın Ardından “Tüyap Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı” Kapılarını Açmaya Hazırlanıyor

Time Dergisine Göre 2022'nin En İyi 10 Oyunu

Time Dergisi 2022’nin En İyi 10 Oyununu Belirledi: İlk sırada God of War: Ragnarök Yer Alıyor