in ,

Leonardo DiCaprio, Milyonlarca Dolarlık Yatla Yaptığı Tatil Sonrası ‘İklim Yalancılığı’ Eleştirilerinin Odağı Oldu

Leonardo DiCaprio, 110 milyon sterlinlik yatla yaptığı tatil sonrasında ‘iklim yalancılığı’ ile suçlandı. Amerikalı aktör, aktivist kimliğiyle de tanınıyordu.

leonardo dicaprio iklim yalancılığı
- Reklam -

Leonardo DiCaprio, iklim yalancılığı eleştirilerinin odağına oturdu. Aktivist kimliğiyle de tanınan Amerikalı aktör, 110 milyon sterlinlik bir yatla yaptığı tatil sonrasında bazı tepkileri üzerine çekti.

Beş adaylık sonrasında The Revenant ile Oscar Ödülü’ne kavuşan Leonardo DiCaprio, Inception, The Departed ve Titanic gibi birçok popüler filmin yıldızı olarak karşımıza çıkıyor. 47 yaşındaki oyuncunun öne çıkan bir başka kimliği ise iklim aktivistliği.

Özellikle geçen yılın sonunda Netflix’te yayına giren Adam McKay imzalı Don’t Look Up filmindeki bilim insanı rolü sonrasında, oyuncunun bu tarafı tekrar gündeme gelmiş ve bu rol seçiminin isabetli karar övgü toplamıştı.

- Reklam -

Filmin rüzgârları hâlâ esmeye devam ederken oyuncunun 110 milyon sterlin değerindeki bir yatla tatile çıkması, bazı eleştirileri beraberinde getirdi. Çevre dostu olmayan bu süperyat nedeniyle DiCaprio iklim yalancılığı ile suçlandı.

Leonardo DiCaprio İklim Zirvesi’nde Konuşma Gerçekleştirmişti: “Süperyat”a Tepki Gecikmedi

DiCaprio, 2 Kasım 2021 tarihinde İskoçya’nın Glasgow kentinde gerçekleştirilen COP26 Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde konuşmuştu. Dünya liderlerine seslenen aktör iklim krizi konusunda dayanışma içerisinde harekete geçme zamanının geldiğini aktarmıştı.

DiCaprio’nun iklim değişikliği konusundaki duruşuna rağmen The Vava II adını taşıyan süperyatta görüntülenmesi oyuncunun ağır şekilde eleştirilmesine neden oldu. Bahsi geçen yat, her 11 kilometrelik mesafede ortalama bir arabanın bir yılda ürettiği miktarda karbon üretiyor.

The Vava II yatının toplamda 6 masası bulunuyor ve üzerinde ayrıca bir helikopter pisti bulunuyor. Yatın yakıt deposunu doldurmak için ise 250 bin sterlini gözden çıkartmak gerekiyor.

Don't Look Up

- Reklam -

Amerikalı oyuncu, sevgilisi Camila Marrone’la beraber Karayipler’deki St. Barts adasının yakınında yılbaşından beri tatil yapıyor.

Çiftin tatil yaptığı The Vava II yatı, Birleşik Krallık’ta üretilen en büyük yat olma özelliğini de taşıyor. İkili yatta arkadaşlarıyla birlikte vakit geçiriyor. Yatın sahibiyse İsviçreli ilaç milyarderi Ernesto Bertarelli.

Toplamda 30 kişilik mürettebat ve 22 yolcu alabilen yat, içerisinde spor salonu, yüzme havuzu, sinema ve beach club barındırıyor.

Dicaprio Adı, Nesli Tükenmekte Olan Bir Ağaç Türüne Verilmişti

Öte yandan Dicaprio’nun bugüne dek iklim krizine odaklanan pek çok projeye toplamda 75 milyon sterlin bağış yaptığı tahmin ediliyor. Bununla birlikte yakın zamanda nesli tükenmekte olan bir ağaç türüne oyuncunun adından yola çıkarak Uvariopsis dicaprio adı verilmişti.

Siz bu mesele hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüzyılın Skandalı - Gabriel Garcia Marquez

Gabriel Garcia Marquez’in Gazete Yazıları “Yüzyılın Skandalı”nda Bir Araya Geliyor

II. Dünya Savaşı asker mektup posta

Geçmişin Hayaletleri: II. Dünya Savaşı’ndan Bir Asker Mektubu Adrese Ulaştı – “Yemekler Epey Kötü”