in

Lilly Wachowski: “Umarım Yeni Matrix Orijinalinden Daha İyi Olur”

Orijinal Matrix üçlemesinin iki yönetmeninden biri olan Lilly Wachowski, yeni Matrix filmi hakkında konuştu ve bazı konulara açıklık getirdi.

Matrix
- Reklam -
- Reklam -

Showtime kanalı için hazırladığı yeni dizisi Work in Progress için, dizi yönetmeni Tim Mason ve senaryoyu birlikte yazdığı Abby McEnany ile birlikte Televizyon Eleştirmenleri Birliği etkinliğine katılan Lilly Wachowski, etkinlik sonrası kendisine Warner Bros.’un yeni projesi ve birkaç yıldır üzerinde çalışılan yeni Matrix filmiyle ilgili sorular da yöneltildi.

Lilly, orijinal Matrix üçlemesini kardeşi Lana Wachowski ile birlikte yarattı, birlikte yazdı ve aynı şekilde beraber yönetti. Fakat ne yazık ki yeni filmle herhangi bir ilişiğinin olmadığını da bu etkinlikte resmi olarak doğruladı. İlginç bir şekilde 1999 yılında her şeyi başlatan filme göre daha iyi bir sonuç beklediğini de belirtti.

matrix

- Reklam -

Wachowski Kardeşler Yeni Matrix’te Olmayacaklar

Keanu Reeves’ın başrolünde oynadığı John Wick filmlerinin yönetmeni olarak da tanıdığımız Chad Stahelski’nin eski bir röportajda verdiği bilgiler yanlış anlaşılmış ve Wachowski Kardeşler’in yeni Matrix’te de olacağı, en azından yapımcı şeklinde görüleceği duyuruları çıkmıştı. Hatırlarsanız biz de bunu haberleştirmiştik. Fakat daha sonra Stahelski konuya açıklık getirmiş, bu dediklerinde tamamen varsayımsal bir şekilde konuştuğunu ve Wachowski’lerin gerçekten dahil olup olmayacağını bilmediğini açıklamıştı.

Geçtiğimiz gün katıldığı etkinlikle Lilly Wachowski net bir şekilde yeni Matrix projesinde yer almayacağına açıklık getirmiş oldu. Slahs Film’e konuşan Lilly, Showtime için hazırladığı Work in Progress için çalıştığını ve Matrix filmine ayıracak vaktinin olmadığını söyledi.

Kısaca “Eh, şu anda biraz meşgulüm,” dedi.

- Reklam -

Aslında bu tarz bir yaklaşım mantıklı gözüküyor. Wachowski’ler orijinal üçlemeyi istedikleri gibi çektiler ve söylemek istediklerini tamamladılar. Ardından Speed Racer, Cloud Atlas, Jupiter Ascending gibi akıllarındaki birçok fikri beyaz perdeye aktardılar. Netflix için yaptıkları Sense8 ile şimdi de Lilly’nin üzerinde çalıştığı Work in Progress dizisiyle de televizyon için de bir şeyler yapmaya devam ediyorlar. Kısaca, geçmişte takılı kalmıyor, ilerliyorlar. Öyle ya da böyle, genel kanı olarak efsane görülen bir seriyle tanınan bu ikili kendi adını yeniden yapımla neden kirletsin ki? Çünkü ne yapsalar da her zaman ilk üçlemeyle karşılaştırılacak ve muhtemelen orijinal yapımlar galip gelecek.

Lilly Wachowski
Lilly Wachowski

Lilly, Yeni Matrix’in Daha İyi Olabileceğini Düşünüyor

Matrix, Wachowski Kardeşler için kişisel bir filmdi. Ve ilk filmin çıkışından bu yana tam 20 yıl geçti. Her ne kadar yukarıda söylediklerimiz kendileri için mantıklı bir açıklama olsa da Lilly aynı zamanda Warner Bros.’un yeni Matrix filmini desteklediğini de belirtti.
“Hikâyeler dünyaya sizin tarafınızdan yayıldığında ve sonra size farklı şekillerde geri döndüğünde mutlu oluyorum. Demek istediğim, hikâye anlatıcılığının konusu tam da bu. Ben daha büyük bir şeyin parçasıyım. Böyle şeyler üzerinde bir mülkiyete sahip değilim. O yüzden birilerinin bu konuda anlatmak istediği hikâyeyi duymak için sabırsızlanıyorum. Umarım orijinalinden çok daha iyi olacaktır.”
Bizleri yanlış yönlendiren Chad Stahelski’nin yönetmenliğini üstlendiği John Wick 4, 21 Mayıs 2021’de sinemalarda olacak. Yeni Matrix’i destekleyen ama içinde olmayacağını belirten pek sevgili Lilly Wachowski’nin yeni dizisi Work in Progress de 8 Aralık 2019’da Showtime’da görücüye çıkacak.

Sizce Lilly Wachowski’nin “zaman bulamama” meselesi bir bahane olabilir mi? Ne olursa olsun, eğer gerçekten yeni Matrix’e dahil olmak isteseydi ve bunu Warner Bros.’la paylaşsaydı muhtemelen şu anda projede yer alıyor olurdu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Kahramanın Yolculuğu Ekseninde Harry Potter, Matrix ve Dahası

* Matrix Kodunun Sırrı Açığa Çıktı

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Orijinal Matrix gibi olmaz

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Kusura bakmasın ama özgün halinden asla daha iyi olamaz. Zaten şahsen istediğim şey ilkinden daha iyi olması değil özgün hikayeyi daha ileri taşıması, bir şeyler eklemesi.

  3. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Eğer projeyi beğenseydi kesin yer alırdı. Bence beğenmemiş ve fena patlayacağını biliyor. O yüzden de bulaşmak istemiyor.

  4. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Orijinalini geçen bir yapım hatırlamıyorum bugüne kadar.

  5. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    High Hops 20 karakter.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Franky Zapata

Fransız Mucit Franky Zapata, Manş Denizi’ni Uçan Kaykayı ile Geçti

Çizgi Roman Savunma Mekanizmaları

Çizgi Roman Dünyasında Savunma Mekanizmaları