in

Liv Tyler “Captain America 4” Filmi ile Marvel Sinematik Evreni’ne Geri Dönüyor

Liv Tyler, Marvel Sinematik Evreni’ne yıllar sonra geri dönüyor. Ünlü oyuncu “Captain America 4” filminin kadrosuna katıldı.

Liv Tyler Captain America 4 Filmi ile Marvel'a Dönüyor
- Reklam -
- Reklam -

Liv Tyler, Captain America 4 filminin kadrosuna katıldı. Ünlü oyuncu 16 yıl önce The Incredible Hulk filminde canlandırdığı karakteri yeni Marvel Sinematik Evreni filminde yeniden oynayacak.

2008 yılında vizyona giren ve Edward Norton’ın Bruce Banner karakterine hayat verdiği The Incredible Hulk yapımı, Iron Man sonrası Marvel’ın ikinci yapımı olarak dikkat çekmişti. Liv Tyler da bu filmde Betty Ross karakterini canlandırmıştı. Ancak Tyler’ın karakteri MCU bünyesinde devamlılık göstermemiş, Bruce Banner’ı ise daha sonrasında Mark Ruffalo oynamıştı.

The Hollywood Reporter’ın haberine göre Liv Tyler, Marvel evrenine Betty Ross karakterinin alternatif bir versiyonunu canlandırmak üzere geri dönüyor. Thaddeus “Thunderbolt” Ross’un kızı olarak Captain America 4: New World Order kadrosuna katılan Tyler’ın senaryoda nasıl önemi olacağı ise henüz belirsiz.

- Reklam -

Peter Jackson’ın Yüzüklerin Efendisi üçlemesi ve Armageddon filmleriyle büyük beğeni toplayan Liv Tyler’ın uzun süre sonra Marvel’a dönmesi hayranları heyecanlandırdı. Hollywood’un başarılı oyuncusu aynı zamanda HBO’nun sevilen dizisi The Leftovers’da Meg karakterini canlandırmış ve Fox kanalında yayınlanan 9-1-1: Lone Star dizisinin kadrosunda da yer almıştı.

Liv Tyler Captain America 4 Filmi ile Marvel'a Dönüyor

Diğer yandan Liv Tyler’ın Marvel bünyesine daha erken katılacağı söylentileri de çıkmıştı. Disney’in D23 Expo bünyesinde She-Hulk dizisini açıklamasının ardından dizinin başrolü Jennifer Walters’ı Liv Tyler’ın oynayacağı iddia edilmişti. Ancak haber bir süre sonra bu haber yalanlanmış ve She-Hulk rolüne Tatiana Maslany getirilmişti.

Liv Tyler’ın da Dahil Olduğu “Captain America 4: New World Order”, Steve Roger’sız İlk Maceraya Hazırlanıyor

Captain America’nın dördüncü filmi ilk üç filmin aksine Steve Rogers’ı değil kalkanın yeni sahibi Sam Wilson’ı beyaz perdeye taşıyor. Disney+ üzerinden izleyicilerle buluşan The Falcon and the Winter Soldier mini serisi Sam Wilson’ın yeni unvanına alışma sürecini işlemişti.

2024 yılında vizyona girmesi beklenen New World Order filmi Wilson’ın yeni maceralarını konu alacak. Antonie Mackie’nin Sam Wilson ile başrolünde yer aldığı filmin yönetmenliğini ise The Cloverfield Paradox filmine imza atan Julius Onah yapacak. Malcolm Spellman ve Dalan Musson’un senaryosunu yazdığı yapımda William Hurt’ün 2022 yılında vefat etmesinden sonra Thunderbolt karakterini Harrison Ford üstlenecek.

Liv Tyler’ın Yeniden Canlandıracağı Betty Ross Kimdir?

Liv Tyler Captain America 4 Filmi ile Marvel'a Dönüyor

- Reklam -

Tyler’ın ekrana taşıdığı Elizabeth “Betty” Ross karakteri Marvel evreni içinde önemli bir rol üstleniyor. Bruce Banner’ın sevgilisi olarak Hulk’ın getirdiği yıkımdan en çok etkilenen karakterler arasında. Ross, 1973 tarihli Steve Englehart ve Herb Trimpe tarafından yazılıp çizilen Incredible Hulk 168. sayısında, Ant-Man and the Wasp: Quantumania’da beyaz perdeye taşınan MODOK’un kendisini kaçırarak Bruce Banner’ın maruz kaldığı radyasyondan daha fazlasına maruz bırakmasıyla insan-kuş karışımı bir yaratık olan Harpy’ye dönüşmüştü. Daha sonrasında Hulk’ın en büyük düşmanlarından birisi haline gelen Ross, Bruce Banner ile romantik bir ilişki de yaşamıştı.

Yeni dönem çizgi romanlarda ise Betty Ross’un hikâyesi Red She-Hulk olarak devam etti. Red She-Hulk 2009 yılında çıkan Hulk çizgi roman serisinin 15. sayısında Hells Kitchen’da Domino’yu avlayan bir grup paralı asker arasında okurların karşısına çıktı. Ancak karakterin gerçek kimliği Greg Pak’ın yazdığı ve Paul Pelletier’in çizdiği Incredible Hulk serisinin 609. sayısına kadar gizli kaldı.

Red She-Hulk

Gerçek kimliğinin açığa çıkmasından sonra Hulk ile birlikte çalışan Red She-Hulk, Chaos War ve Fear Itself gibi serilerde kahramanların dünyayı kurtarmasına yardım etti. 2014 yılında Doc Green tarafından mutasyonunun iyileştirilse de geçmişinden kurtulamadı. Güncel serilerde çok sinirlendiği anlarda Red She-Hulk yerine MODOK’un getirdiği Harpy formunun daha güçlü bir versiyonu olan Red Harpy’e dönüşen Ross, Bruce Banner ile birlikte kötülüğe karşı savaşıyor.

Siz Liv Tyler’ın Marvel’a dönüşü hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Papaların Karanlık Tarihi - Brenda Ralph Lewis | Haftanın Kitabı #263

Papaların Karanlık Tarihi – Brenda Ralph Lewis | Haftanın Kitabı #263

Bungou Stray Dogs 5. sezon onayı

Bungou Stray Dogs Animesi 5. Sezon Onayını Aldı ve Yayın Tarihi Açıklandı