in

Lord of the Rings Finalinde Frodo’yu Katil Yapan Alternatif Peter Jackson Planı

Lord of the Rings film serisinin finalinde, yönetmen Peter Jackson’ın aklında başka bir plan varmış. Frodo neredeyse “katil” olacakmış!

Lord of the Rings Yüzüklerin Efendisi
- Reklam -
- Reklam -

Lord of the Rings serisi günümüzün en popüler film serilerinden birisi. Peter Jackson tarafından 2001 yılında beyaz perdeye uyarlanmaya başlayan Yüzüklerin Efendisi, dünya çapında kısa sürede ünlenmeyi başarmıştı. Yapım şimdilerde ise 2000 yılının fantazi türünü yeniden şekillendiren film serisi unvanıyla anılmakta.

Geçen günlerde ortaya çıkan bir bilgiye göre Peter Jackson, Lord of the Rings: Return of the King (Kralın Dönüşü) filminin ilk aşamaları sırasında yapım için farklı bir son düşünmüş. Bu sonda ise planı, izleyiciye Frodo Baggins’in katil oluşunu izletmekmiş.

2001 yılında Fellowship of the Ring (Yüzük Kardeşliği) ile başlayan LotR serüveni, 2003 yılında Return of the King (Kralın Dönüşü) ile birlikte son bulmuştu. Üstelik Kralın Dönüşü aday olarak gösterildiği 11 Akademi Ödülü’nün de sahibi olmayı başarmıştı. Üçlemenin kadrosunda ise Elijah Wood, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, Sean Astin, John Rhys-Davies ve Ian McKellen gibi sevilen oyuncular bulunuyordu.

- Reklam -

Lord of the Rings Gollum

Return of the King filmi, Hobbit Frodo’nun hikâyesine onu artık huzura kavuşturan, acı-tatlı bir son veriyordu. Ancak Frodo’nun huzura kavuşmadan önce geçmesi gereken son bir zorlu sınavı kalmıştı. Üçleme boyunca Frodo, Yüzük tarafından baştan çıkarılmamak için mücadele etmişti. Nihayetinde Frodo filmin finalinde, yüzüğü yok edebilecek tek gücü barındıran Hüküm Dağı’na ulaşmıştı. Burada ise Andy Serkis’in canlandırdığı Gollum’un saldırısına uğruyordu.

Lord of the Rings Finalinde Peter Jackson Neredeyse Frodo’yu Katil Edecekmiş

Yüzük tarafından baştan çıkarılan Frodo, Gollum’la mücadeleye girmesinin ardından yüzüğü bırakmak ve hem Gollum’u hem de yüzüğü Hüküm Dağı’nın alevleri içerisine terk etmek zorunda kalıyordu. Frodo sonradan iyileşirken, bu sahnede Gollum’a veda ediliyordu. Edinilen yeni bilgilere göre yapımın sonu için Peter Jackson’ın bambaşka planları varmış.

Winter is Coming’in ulaştığı Peter Jackson biyografisinde yer alan bilgiye göre Jackson ve ekibinin LotR’un sonu için yapmış olduğu plan biraz daha farklıymış. Bu alternatifte Frodo, Gollum’u dağın kenarından kendi elleriyle itiyormuş. Jackson bu olayı “açık açık cinayet” olarak tanımlıyor.

- Reklam -

Olayın en can alıcı yanı şu: Jackson bu sonu ayrıca çektiklerini ancak hiçbir yerde yayınlamadıklarını söylüyor. Sebep olarak ise J.R.R Tolkien’in yarattığı karakterlerin belirli özelliklerinin olduğunu ve bunu yapmanın yazarın anısına saygısızlık olacağını belirtiyor.

Lord of the Rings Frodo

Hayranlar her ne kadar filmin yayınlanmış sonunun olabilecek en iyi son olduğunu söyleseler de, büyük bir çoğunluk diğer sonu da alternatif olarak görmek istiyor. Önümüzdeki günlerde bu sahnenin bir şekilde yayınlanıp yayınlanmayacağı ise henüz belli değil.

Siz bu ihtimal hakkında ne diyorsunuz? Film uyarlamasının sonunda Frodo’yu böyle bir sahnenin ortasında görmek ister miydiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın!


* The Lord of the Rings: Gollum Oyunu Hakkında İlk Detaylar

Kaynak: Screen Rant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for mit mit dedi ki:

    Öf be Jackson… Hobbit’teki doğaçlama saçmalıklarını Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde minimum seviyede tuttuğun için her haberde biraz daha şükrediyorum :sweat_smile:

  2. Avatar for silence silence dedi ki:

    @mit Katılıyorum. Ben filmin mevcut sonunu da hiç sevemedim. Kitaptaki son daha güzeldi. Ayrıca Sauron’un kitaptaki gidişi daha güzeldi. Devasa bir şekil haline gelip tehdit savuracakken bir rüzgar alıp götürüyordu son kitapta. (Kitapları okuyanlar Sauron ve Saruman’ın ölümsüz olduklarını bilirler. Artık Orta Dünya’yı tehdit edemeyecek güçsüz bir ruh durumuna düşmüşlerdir.) Son kitapta Shire savaşından önce bir savaş daha vardı. Bütün orklar kaçmadı, kalanlar savaştı ve Hobbitlerden birisi ölme tehlikesi bile geçirdi. Neyse yazarsak çok şey var.

  3. Avatar for 0TheLastStar0 0TheLastStar0 dedi ki:

    Zaten filmler oldukça uzun, extended versiyonları bile. Tom bombadil’e bile yer vermemişler. Kitaplarda çok fazla olay var ve birazını feda etmek zorunda kalmışlar

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fantastic Four Stan Lee ve Jack Kirby Marvel Klasikleri #1

Stan Lee ve Jack Kirby’den Fantastic Four: Marvel Büyüsü!

Koronavirüs Müzik

Koronavirüs Protein Yapısı Müziğe Dönüştürüldü