in

Pixar Filmi Luca, Stephen King Eserinden İlham Almış

Luca, Stephen King eserlerinden ilham alan yapımlar arasına katıldı. Yeni Pixar animasyonu, köklerinde korkunun usta ismine uzanıyor.

luca stephen king ilham pixar
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Pixar filmi Luca, ilham kaynakları arasında beklenmedik bir ismin eserini taşıyor. Korku ve gerilimin usta yazarı Stephen King, kültür dünyasına ilham vermeye devam ediyor.

Kurgu ürünü birçok film ve animasyonun birbirlerini etkilediği yadsınamaz bir gerçek. Ele alınan temalar, çoğu yapımı benzer temeller üzerine kuruyor.

Yakın zamanda vizyona giren Disney ve Pixar ortak yapımı olan Luca filminin ilham aldığı ise, animasyonlarda pek karşımıza çıkmayan bir kaynak. Yapımcılarının belirttiğine göre Luca, Stephen King’in bir kısa hikâyesinden ilham alınarak hazırlandı.

- Reklam -

Yönetmenliğini Enrico Casarosa’nın yaptığı Luca, insan formunu alabilen iki deniz canavarının hikâyesini ve arkadaşlığını anlatıyor.

Daha önce oyuncakların, arabaların ve robotların dünyalarına bizi konuk eden Pixar, şimdi açık denizlerden insanların dünyasına keşfe çıkan deniz canavarlarının hayatına davet ediyor.

Animasyon, Luca ve Alberto isimli iki deniz canavarının bir sahil kasabası olan Portorossada bir yazı nasıl geçirdiklerini konu alıyor.

luca pixar

Portorosso kıyılarında yaşayan Luca’nın anne ve babası su yüzeyinden korktukları için Lucanın çıkmasını istemiyor. Her gününün aynı geçmesinden bıkan Luca, bir gün su yüzeyine pek çok kez çıkmış bir diğer deniz canavarı Alberto ile tanışıyor. Yüzeye çıkıp tamamen kuruduğunda insan formunu aldığını fark eden Luca, Alberto ile gerçek formlarını kasaba sakinlerinden saklamaya çalışarak insanların dünyasını keşfetmek üzere yola koyuluyor.

Pixar Filmi Luca ile Stephen King Uyarlaması Stand by Me Arasındaki Bağlantı

İnsan ırkını yok etmek için çabalayan kötü karakterlerin ve süper kahramanların olmadığı bu animasyon sadece eğlenirken sırlarını saklamaya çalışan iki deniz canavarının hikâyesi. Animasyonu diğerlerinden farklı kılan bir diğer özelliği ise Stephen King ile bağlantısının bulunması.

- Reklam -

Film için yapılan bir etkinlikte ifade edilene göre, Stephen King’in Ceset (The Body) isimli kısa hikâyesinden uyarlanan 1986 yapımı Stand By Me (Benimle Kal) filminin, animasyonun hikâyesinde büyük etkisi olmuş.

stand by me stephen king

Rob Reiner’ın yönetmenliğini yaptığı Benimle Kal, 1959 yazında Gordie, Chris, Teddy ve Vern isimli dört çocuğun kayıp bir bedeni aramalarını konu alıyor. Bu arayış boyunca arkadaşlığın anlamını ve doğru olan için çabalamanın önemini öğrendikleri hikâye, en iyi Stephen King uyarlamalarından biri sayılıyor.

Stand by Me filminde anlatılan bu arkadaşlığa benzer izler, Luca ve Alberto’nun zorluklarla olan mücadelelerinde de görülüyor.

18 Haziran 2021 tarihinde vizyona giren Disney ve Pixar ortak yapımı Luca filminin Türkiye’de gösterim tarihi 3 Eylül 2021.

Sizler bu bağlantı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Movie Web

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

thomas taylor malamander söyleşi

Malamander ve Gargantis Yazarı Thomas Taylor, Türk Okurlarıyla Buluşuyor

Saygı 2. sezon çekimleri

Saygı’nın 2. Sezon Çekimleri Başladı: Ercüment Çözer’in Maceraları Devam Ediyor