in

Lucasfilm, Disney Hamlesi Sonrası İlk Defa Farklı Bir Yapımla Sahada: Children of Blood and Bone

Gişede art arda çöküntüye uğrayan Star Wars filmlerinin ardından başka yapımlara yönelmeyi düşünen Lucasfilm, yeni bir proje için hazırlıklara başladı.

Children of Blood and Bone Lucasfilm
- Reklam -
- Reklam -

Hatırlanacağı üzere 2012’de Lucasfilm şirketini satın alan Disney’in, sadece firmanın büyük serisi olan Star Wars filmlerine ve 2021’de vizyona girmesi beklenen Indiana Jones yapımına odaklandığı düşünülüyordu. Gişede art arda çöküntüye uğrayan Star Wars filmlerinin ardından artık başka filmlere de yönelmeyi düşünen firmanın; Tomi Adeyemi’nin en çok satan romanı Children of Blood and Boneun uyarlaması olacak bir projeye başladığı söyleniyor.

kandan ve kemikten cocuklarDeadline’ın ulaştığı bilgilere göre Children of Blood and Bone (Kandan ve Kemikten Çocuklar) uyarlaması, aslında Fox 2000 şirketi tarafından geliştiriliyordu ancak Lucasfilm’in başkanı olan Kathleen Kennedy projeyi gözüne kestirdi. Ardından This is Us dizisiyle tanınan senarist Kay Oyegun ve projeyle önceden uğraşan Rick Famuyiwa ile senaryo üzerinde çalışmaya başladı. Bu proje gerçekleşirse, Lucasfilm’in 2012’den beri çıkarttığı ilk Star Wars’la bağlantısı olmayan filmi olacak. Fox 2000 ve Lucasfilm’in ortak etiketini taşıyarak yeni başarılara zemin hazırlayacağı düşünülen proje, Fox 2000’in başkan yardımcısı Emma Watts tarafından yönetiliyor.

Ülkemizde Hep Kitap tarafından yayımlanan Kandan ve Kemikten Çocuklar; tehlikelerle dolu Orïsha kentindeki büyüyü annesinin ölümünün ardından eski haline getirmek isteyen ve yaramaz bir prensesle güçlerini birleştiren genç kadın kahramanın gözünden, okuyucuyu bambaşka bir dünyayla buluşturuyor.

- Reklam -
- Reklam -

1200px Lucasfilm logo.svg

Kandan ve Kemikten Çocuklar’ın olası bir filmi tutar mı bilinmez ama yapılan yorumlara bakılarak Lucasfilm adı altında çıkan her şeyi izlemeye hazır bir kesimin olduğu apaçık ortada. Lucasfilm, bu aralık ayının 18’inde vizyona girecek Rise of The Skywalker ile birlikte bir süre Star Wars filmlerine ara verecek. Buna rağmen Star Wars evreniyle bağlantılı olacak dizileri The Mandalorian ve Rogue One filminin öncesini anlatacak başlıksız bir dizi; Disney’in çevrimiçi dizi platformu Disney+’da yayınlanacak. Ayrıca sıradaki Star Wars üçlemesi, Game of Thrones dizisinin yaratıcılarından D.B. Weiss ve David Benioff ikilisi tarafından çekilecek.
Kaynaklar: jedinews, ign, gizmodo

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Emoti Emoti dedi ki:

    Harika bir haber. Kitabı da çok sevmiştim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Beyaz Bir Gece

Ödüllü Kısa Film “Beyaz Bir Gece” Artık Çevrimiçi

Game of Thrones

Game of Thrones Yazarlarına 200 Milyon Dolarlık Netflix Ambargosu