in ,

Studio Ghibli ve Star Wars’un Yapımcısı Lucasfilm’den Gizemli Bir Ortak Proje Geliyor

Lucasfilm ve Studio Ghibli, gizemli bir proje için birlikte çalışıyor. Star Wars’un yapımcısı ile Hayao Miyazaki’nin kurucusu olduğu anime şirketi hayranları heyecanlandırmayı başardı.

Lucasfilm Studio Ghibli ortak proje
- Reklam -
- Reklam -

Lucasfilm ve Studio Ghibli’den ortak proje yolda. Star Wars serisinin yapımcı şirketi ile Hayao Miyazaki’nin kurucusu olduğu ünlü anime filmlerini hazırlayan stüdyo, henüz isimsiz bir proje için kolları sıvamış durumdalar.

Spirited Away (Ruhların Kaçışı), Howl’s Moving Castle (Yürüyen Şato) ve Princess Mononoke gibi filmlerin arkasındaki efsanevi Japon animasyon stüdyosu Studi Ghibli, kısa bir süre önce Twitter hesabı üzerinden Lucasfilm ile bir iş birliğinde bulunduğunu belli eden paylaşımda bulundu. Resmi Star Wars Twitter sayfası da Studio Ghibli’nin paylaşımını ReTweet yaptı.

15 saniyelik tanıtım, sadece Lucasfilm ve Studio Ghibli logolarını gösteriyor. Şu anlık başka herhangi bir şey bulunmuyor. Ne bir başka görüntü, ne bir karakter, ne de bir ses, ne de bir açıklama var.

- Reklam -
YouTube video

Buna rağmen, bu kısacık tanıtım bile hayranları heyecanlandırmaya yetti. Herhangi bir açıklama yapılmasa da, ikilinin bir anime filmi üzerinde çalışacağı söylentileri şimdiden en çok konuşulan söylentiler arasında yer alıyor. Bilindiği üzere Lucasfilm, daha önce Star Wars: Visions adında farklı anime stüdyolarıyla çalıştığı bir mini antoloji projesi hazırlamıştı. Sevilen anime antolojisinin yeni bir sezonunun da gelecek bahar aylarında Disney Plus üzerinde yayınlanması bekleniyor. Kısa film tadında olan projelerin ardından, şimdi iki dev firmanın uzun metrajlı bir film üzerinde çalışabileceği düşünülüyor. Yine de henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.

Ghibli’nin paylaşımı sonrası birçok farklı firma hem Lucasfilm’e hem de ünlü anime şirketine konuyla ilgili ulaşmaya çalışsa da henüz bir yanıt alabilmiş değiller. Ancak söz konusu teaser sonrası, yakın zamanda daha detaylı bir açıklamanın geleceği tahmin ediliyor.

Lucasfilm Studio Ghibli

Lucasfilm ve Studio Ghibli, Uzun Metrajlı Bir Star Wars Filmi Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Studio Ghibli’nin kendine has anime tarzı ve Star Wars evreninin uçsuz bucaksız genişliği göz önüne alındığında, ortaya çıkacak işin nasıl bir şey olacağı hakkında hayranların teoriler üretmeye başlaması ve heyecanlanması elbette şaşılacak bir durum değil.

- Reklam -

Konuyla ilgili benzer tek iş olan Star Wars: Visions, hayranlardan ve eleştirmenlerden genel olarak olumlu eleştiriler almıştı. Bunların çoğu, hikâyeli seriyi tamamen yeni bir tür altında hayal etme çabalarına odaklıydı. Övgülere rağmen bazıları da gösterinin değişen tonunu ve anime sosuna bulanmış senaryo stilini eleştirdi.

Star Wars: Visions Fragmanı

Star Wars: Visions 2. sezon için konuşan sorumlu isim James Waugh, bir sonraki bölüm serisinin animeden daha fazlasını içereceğini doğruladı ve batı tarzı animasyonunun da yeni bölümlerde yer alacağını ima etti. Waugh’a göre söz konusu antoloji, bir bakıma farklı içerik oluşturucuların Star Wars’u kendi benzersiz kültürel perspektiflerinden göstermelerine izin veren bir ’alt marka’ görevi taşıyor.

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: CNET

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kevin Conroy: Batman'in Sesi Hayatını Kaybetti

30 Yılı Aşkın Süredir Batman’i Seslendiren Kevin Conroy 66 Yaşında Hayatını Kaybetti

Yeni Avatar Çizgi Dizisi Toprak Bükücü Odaklı Olacak

Aang’in Gençlik Yıllarını Anlatacak Yeni “Avatar: The Last Airbender” Filmi 2025’te Yayınlanacak