in

Mad Max: Fury Road’un Temellerinin 1999’da Atıldığını Biliyor muydunuz?

Mad Max serisinin son filmi Fury Road’un ilk eskizlerinin yönetmen George Miller tarafından ilk kez 1999’da kaleme alındığı ortaya çıktı.

Mad Max: Fury Road
- Reklam -
- Reklam -

Bundan yıllar önce yeni bir Mad Max filmi çekileceğini duyduğumuzda çılgınlar gibi sevinmiş, ama bir o kadar da endişelenmiştik. Bunun birçok sebebi vardı elbette: Mel Gibson’ın filmde almayacak olması, yıllar sonra çekilen devam filmlerinin kötü şöhreti ve tabii ki filmin öncülleriyle aynı tadı verip veremeyeceği korkusu…

Dile kolay, eski dostumuz Max Rockatansky’yi en son 1985’te görmüştük ve filmin yönetmeni George Miller bu süre içerisinde Neşeli Ayaklar (Happy Feet), Bebe (Babe) gibi aile filmleri çekmeye başlamıştı. Aynı sert, karanlık ve vurucu havayı vermeyi başarabilecek miydi acaba? Sonra tüm endişelerimizi Fury Road‘u izledikten sonra toprağa gömmüş ve Fury Road’u dilimizden düşürmez olmuştuk!

Şimdiyse filme dair yepyeni bir bilgi edindik. Filmin editörü Will McCrabb’ın Twitter’dan yayınladığı bir görsele bakılırsa Miller bu filmi 1999’dan beri tasarlıyormuş.

- Reklam -

Fury Road’u izlemiş olan okurlarımız filmin ilk hikâye eskizlerini gözler önüne seren bu görsele dikkatle baktığında Miller’ın hayallerinin ne kadar büyük bir kısmını gerçeğe dönüştürdüğünü görüp şaşıracaktır. Ölümsüz Joe’nun ilk kaba taslağı, Furiosa’nın tırı, beş eşinin karakterleri, kum fırtınası, bekaret kemerleri… hatta dikenli savaş arabaları bile filmde karşımıza çıkan araçlara çok çok yakın. Hepsinin en altındaki tarihse 15 Mart 1999.

- Reklam -

mad max fury road storyboard

Eh, ne diyelim? Filmin bu kadar başarılı olmasının ardındaki sebeplere bir de yıllanmasını ekleyebiliriz demek ki… Ekledik gitti!

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

titus groan ust

Titus Groan: Olağan Bir Fantazi

goofy jar jar binks

George Lucas: “Jar Jar Binks İçin İlham Kaynağı Goofy İdi”