in

Mad Max Serisi ile Fury Road Arasındaki Simetrinin “Tanığı” Olun

Biri şiirsellikten mi söz etti?

Mad Max: Fury Road
- Reklam -

Mad Max: Fury Road içinde bulunduğumuz yılın en başarılı aksiyon filmlerinden biriydi. Yeni nesil izleyicilerin bir kısmının kendisiyle yıldızı barışmadı belki ama başta serinin eski hayranları olmak üzere dünya çapındaki pek çok sinemaseverin kalbinde taht kurdu bu yapım. Öyle ki dünyanın en saygın eleştirmenler topluluğu olan ve genellikle tercihini sanatsal filmlerden yana kullanan FIPRESCI (Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu) bile ona yılın filmi ödülünü layık görmekten çekinmedi.

Peki… filmin birbirinden çarpıcı ve hareketli aksiyon sahnelerini izlerken bazen sizin de karşı konulmaz bir déjà vu hissine kapıldığınız oldu mu? Cevabınız evetse tebrikler, tam bir fil(m) hafızanı var demektir. Çünkü George Miller son filmini sadece yönetmemiş, âdeta elleriyle dokumuş!

Aşağıda izleyeceğiniz video Fury Road ile 1979-1985 yılları arasında çekilen diğer Mad Max filmlerindeki sahnelerin birebir karşılaştırmasını içeriyor. İzlerken sahnelerin arasındaki benzerlikleri gördükçe insan hayrete düşüyor, sonrasındaysa yönetmene ve filme olan saygısı bir kat daha artıyor.

- Reklam -

İnsanın aklına hemen daha önce yayınladığımız Star Wars videosu geliyor elbette. O videoda da George Lucas’ın aynı yöntemi ilk üçleme ile ikinci üçleme arasında çok başarılı bir şekilde kullandığına tanık olmuştuk. İşte bu nedenle büyük yönetmen sıfatını hak ediyor ya bu ustalar…

- Reklam -

Lafı daha fazla uzatmıyor ve sizi George Miller’ın tanığı olamaya davet ediyorum…

Karşılaştırma videosunu BURAYA tıklayarak izleyebilirsiniz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Miller, zamanın teknik ve mali imkansızlıklarından ötürü asla çekemediği filmi seneler sonra çekmiş, desek yeridir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the wheel of time companion

Zaman Çarkı El Kitabı’ndan Thakan’dar Vadisi Görseli

conan o brien fallout 4

Conan O’Brien’dan Muhteşem Bir Fallout 4 Parodisi