in ,

Mandıra Filozofu Filminin Çekildiği Çökertme Koyu Yangında Küle Döndü

Mandıra Filozofu filminin de çekildiği Muğla’nın Milas ilçesindeki Çökertme Koyu küle döndü. Bölgeden gelen fotoğraflar kan dondurdu.

mandıra filozofu çökertme koyu yangın
- Reklam -
- Reklam -

Mandıra Filozofu filminin çekildiği köy alevler arasında kaldı. Çökertme Koyu söndürülemeyen yangın sonrasında küle döndü. Filmin yönetmeni Müfit Can Saçıntı ve yapımcısı Birol Güven, paylaştıkları görsellerle bölgenin can yakan son hâlini gözler önüne serdi.

Türkiye 28 Temmuz 2021 tarihinde Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan ve ardından bütün Akdeniz bölgesini etkisi altına alan orman yangınları, etkisini hissettirmeye devam ediyor. Şimdiye dek Antalya, Aydın, Muğla, Mersin, Isparta, Hatay, Denizli ve Tunceli gibi illerde yaşanan yangın; zamanında kontrol altına alınamadığı için bölgeye ciddi hasar vermiş durumda.

Yangının etkisi altına aldığı ve kısa süre içerisinde küle çevirdiği yerler arasında, 2013 yılında Müfit Can Saçıntı’nın yönettiği ve Birol Güven’in hem kaleme aldığı hem de yapımcılığını üstlendiği Mandıra Filozofu filminin çekildiği Çökertme Koyu da yer alıyor.

- Reklam -

Yapımın oyuncu kadrosunda bu yılın mart ayında kaybettiğimiz Rasim Öztekin başta olmak üzere Müfit Can Saçıntı, Ayda Aksel, Eser Eyüboğlu, Begüm Öner ve İlyas İlbey gibi isimler yer alıyordu.

Mandıra Filozofu Filminin Çekildiği Çökertme Koyu Halkı Tahliye Ediliyor

Ormanlık alanda çıkan yangın, yeterli hava müdahalesinin yapılamaması sonucunda yerleşim yerlerine sıçramayı sürdürüyor. Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Çökertme yangına teslim olmuş durumda. Bölge halkı kara ve deniz yolu ile evlerinden tahliye ediliyor. Mandıra Filozofu filmi ekibi de yaşanan olaylara tepkili.

mandıra filozofu çökertme koyu yangın

Kırmızı Oda, Küçük Gelin ve Kral Yolu gibi yapımlarda yer alan aktör Arda Esen, son durumu Instagram hesabı üzerinden şu sözlerle paylaşıyor:

“Hepimize geçmiş olsun. Mandıra Filozofu filmine ev sahipliği yapan eşsiz güzellikteki Çökertme Koyu artık bir kül yığını. Cennetti, cehenneme döndü maalesef. Kelimeler kifayetsiz. Arayan soran tüm dostlarımıza teşekkür ederiz…”

Yapımcı Birol Güven, “Mandıra Filozofu’nun kulübesi maalesef artık bu halde,” ifadesini kullandı. Ardından şu sözlerle bir de video paylaştı:

- Reklam -

“Yanan bunca ağacın , hayvanın, mağdur olan bunca köylünün yanında bizim yok olan bir iki dekorumuzun gerçekten hiç önemi yok ama arayıp soranlar için Mandıra Filozofu koyunda son durum bu.”

mandıra filozofu çökertme koyu yangın

“Sırada Ne Var Hayat?”

Yönetmen Müfit Can Saçıntı’nın yorumu ise şöyle oldu:

“Rasim Abi öldü.

Mandıra Filozofu’nun kulübesi yandı, kül oldu.

Sırada ne var hayat?”

Türkiye’yi esir alan orman yangınlarının gidişatı hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Office Dizisi Test

Ne Kadar Sıkı Bir The Office Hayranısın? [TEST]

Emma Stone Disney Dava Cruella

Emma Stone da Disney’e Dava Açmaya Hazırlananlar Arasına Katılıyor