in

Mank: David Fincher’ın Netflix Filmine İlk Bakış

Mank filminden ilk bakış görselleri paylaşıldı. Netflix ekranlarına gelecek David Fincher filmi, Citizen Kane’in senaristi Herman Mankiewicz’i anlatıyor.

Mank - David Fincher Netflix Film
- Reklam -
- Reklam -

Yönetmen David Fincher’ın yeni filmi Mank için ilk görüntüler paylaşıldı. Orson Welles’in yönettiği Citizen Kane filminin senaristlerinden olan Herman Mankiewicz’in yaşamını konu alan yapım, önümüzdeki günlerde Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

Tamamı siyah beyaz olarak çekilen Mank filmi Citizen Kane’in beyin ekibinden Herman Mankiewicz’e odaklanıyor. Yapımdan ilk görseller ise Twitter üzerinden paylaşıldı.

Yapımın senaryosu ise 2003 yılından önceye dayanıyor. David Fincher’ın 1997 tarihli The Game adlı yapımından sonra üzerine odaklanmak istediği Mank, çeşitli engeller nedeniyle bir türlü hayata geçememişti. Nihayet yıllardır sanatçının kişisel arşivinde bekleyen bu proje izleyicilerin karşısına geçmeye hazırlanıyor.

- Reklam -

Mank - David Fincher Netflix Film

Mank’in başrolünde Harry Potter, The Dark Knight, Darkest Hour ve Tinker Tailor Soldier Spy gibi yapımlardan tanıdığımız Gary Oldman yer alıyor. Oldman yapımda Herman Mankiewicz’e hayat verecek.

David Fincher İmzalı Mank Filminden İlk Görseller Paylaşıldı

Oldman’a bu filmde eşlik edecek oyuncu kadrosundan öne çıkan isimler ise şu şekilde: Amanda Seyfried, Lily Collins, Tom Burke, Charles Dance, Tuppence Middleton, Arliss Howard, Joseph Cross, Ferdinand Kingsley, Jamie McShane, Sam Troughton, Toby Leonard Moore ve Tom Pelphrey.

Yönetmen Orson Welles rolünde ise Tom Burke yer alacak. Burke geçen yıl The Souvenir ile adından söz ettirmeyi başarmıştı. Les Misérables ile iyi bir çıkış yapan Amanda Seyfried ise Susan Kane karakterine ilham olan Marion Davies’i canlandıracak.

Mank - David Fincher Netflix Film

- Reklam -

David Fincher imzalı Mank filmi sonbahar mevsimi sona ermeden Netflix’teki yerini alacak. Yapımın, dijital ortam öncesi sinemalara girip girmeyeceği ise hâlâ netlik kazanmış değil. Bu karar sonrası filmin yayın tarihinin de ortaya çıkacağı öngörülüyor.

Seven, Zodiac, Gone Girl, The Social Network, The Girl with the Dragon Tattoo, Panic Room Fight Club ve Alien 3 filmlerinin altında imzası olan David Fincher’ın yeni yapımı merakla bekleniyor.

Mank - David Fincher Netflix Film

David Fincher Netflix Film

Peki siz sinema dünyasının ikonik yapımı Citizen Kane (Yurttaş Kane) filmini izlemiş miydiniz? O yapımın arkasındaki isimlerden birisi olan Herman Mankiewicz’in yaşamını merak ediyor musunuz? Mank’ten beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Tenet İncelemesi: Sinemanın Altın Çocuğu Sizi Kuantum Soğuk Savaşına Çağırıyor

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İhsan Oktay Anar - Rabnuma

İhsan Oktay Anar İmzalı “Rabnuma” Öyküsü (1985) | OKU

2020 Dragon Awards Kazananları

2020 Dragon Awards Kazananları Açıklandı