in

Mank Fragmanı: David Fincher’dan Yeni Netflix Filmi

Mank fragmanı paylaşıldı. David Fincher tarafından yönetilen ve Netflix’te yayınlanacak filmin başrolünde Gary Oldman bulunuyor.

mank filmi
- Reklam -
- Reklam -

Yeni David Fincher filmi Mank fragmanı paylaşıldı. Netflix’te yayınlanacak ve başrolünü Gary Oldman’ın üstlendiği filmi Citizen Kane’in senaristi Herman Mankiewicz’i anlatıyor.

Fight Club, Se7en, Gone Girl ve Zodiac gibi filmlerin başındaki isim olan ünlü yönetmen David Fincher, uzun bir aranın ardından yeni sinema filmi Mank ile geri dönüyor. Yönetmenin yeni Netflix filmi aslında 90’lı yıllarda babası Jack Fincher tarafından yazılmıştı. Ancak baba Fincher’ın 2003’te ölmeden önce filmi beyaz perdeye getirme çabaları başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Nihayet, bunca yılın ardından film gösterime girmek için gün sayıyor.

Mank, Oscar ödüllü Herman J. Mankiewicz’in hikâyesini ve efsanevi yönetmen Orson Welles ile olan mücadelesini konu ediniyor. İkili Citizen Kane (Yurttaş Kane) filminde birlikte çalışmış ve Mankiewicz de filmin senaryosunu üstlenmişti. Senaryosuyla da büyük takdir toplamıştı. Filme konu olan isim, En İyi Özgün Senaryo Akademi Ödülü’nü de bu yapımla kazanmıştı.

- Reklam -

Mank’ın eylül ayında yayınlanan ilk görsellerinden sonra nihayet uzun soluklu ilk fragmanı da paylaşıldı. Hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Mank Fragmanı | Türkçe Altyazılı İZLE

YouTube video

Mank tamamen siyah beyaz görüntülerden oluşacak. Yayınlanan yeni fragmanı, genellikle karanlık ve psikolojik gerilim filmleriyle tanınan Fincher’ın, bu filmde alışılmadık derecede eğlenceli bir ruh hali içinde olduğunu gösteriyor. Yönetmen, en ünlü sahne arkası masallarından birini anlatırken aynı zamanda klasik Hollywood’u şişirme fırsatını da kullanıyor.

Akademi Ödüllü Gary Oldman’ın başrolünde olduğu filmde Amanda Seyfried, Lily Collins, Arliss Howard, Tom Pelphrey, Sam Troughton, Ferdinand Kingsley, Tuppence Middleton, Tom Burke ve Charles Dance gibi isimler yer alıyor.

- Reklam -

Son olarak yayınlanan fragmanla birlikte filmin afişinin de paylaşıldığını belirtelim.

mank david fincher afiş

Fincher’ın yönetmenliğini üstlendiği Mank, kasım ayında bazı sinemalarda gösterime girecek. Ardından 4 Aralık 2020 tarihinde Netflix kütüphanesindeki yerini alacak. Filmin dijital platformlara gelmeden önce birkaç sinema salonunda gösterilme sebebi ise, Oscar’a aday olabilme şansını elde etmek için yapılıyor.

Citizen Kane (Yurttaş Kane) filmini izlemiş miydiniz? Yapımın arkasındaki önemli isimlerden birisi olan Herman Mankiewicz’in yaşamını konu edinen fimin ilk fragmanını nasıl buldunuz? Yayınlanan fragmanla ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.


* Kazuo Ishiguro, Akira Kurosawa’nın Ikiru Filminin Yeniden Çevrimini Yazıyor: Living Geliyor

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dune Sapkınları - Frank Herbert

Dune Sapkınları: Frank Herbert’ün Kült Bilimkurgu Serisinde 5. Kitap Türkçede

David Bowie

David Bowie Kehanetleri: “İnternet Şimdiki Zamanı Temsil Ediyor” (1999)