in

Martin Scorsese, Marvel Yorumlarına Yenisini Ekledi

Oscar ödüllü ünlü yönetmen Martin Scorsese, yaptığı son açıklamada Marvel filmlerine farklı bir tanımlama getirdi.

Martin Scorsese mcu aciklama
- Reklam -
- Reklam -

Ünlü yönetmen ve yapımcı Martin Scorsese, yaptığı açıklamalarla gündem olmaya devam ediyor.

Önümüzdeki birkaç hafta içinde yönetmenin Robert De Niro ve Joe Pesci’nin gibi yıldızların da yer aldığı son filmi The Irishman (İrlandalı) Netflix platformu üzerinden yayınlanacak. Scorsese’nin bu ay başında The Irishman için vermeye başladığı demeçlerde Marvel filmleri hakkında söyledikleri üzerine birçok kişi konuştu. Aslında kendini bir bakıma bu tuzağa düşürdü ve yeni çıkacak filminden ziyade sarf ettiği bu sözler ön plana çıkarıldı.

Yaptığı açıklamalar sonrası Marvel Sinematik Evreni’nin birçok oyuncusu, yönetmeni ve hatta Disney’in CEO’su Scorsese’nin söylemlerine karşılık verdi. Scorsese, ilk açıklamayı yaptığı andan itibaren gelen bu cevaplara karşılık herhangi bir söylemde bulunmadı veya kendini savunmaya çalışmadı. Ancak Francis Ford Coppola ve Ken Loach da dahil olmak üzere benzer görüşlere sahip saygın bazı yönetmenler tarafından desteklendi. Yine de, çizgi roman filmi kavramını birden fazla kez reddetmesine rağmen yönetmenin görüşleri biraz değişmiş olabilir.

- Reklam -

Ödüllü Yönetmen MCU’nun Yeni Bir Sanat Formu Olduğunu Söyledi

Martin Scorsese, geçtiğimiz günlerde Entertainment Weekly ile yeni filmi üzerine bir röportaj gerçekleştirdi. Yaptığı bu röportajda haliyle kendisine son dönemlerde yaşadığı çizgi roman filmleri üzerine devam eden tartışmalar hakkında da sorular soruldu. Oscar ödüllü yönetmen bu sefer verdiği cevapta, çizgi roman filmlerinin farklı bir sinema formu ya da tamamen yeni bir sanat formu olduğunu belirterek bakış açısında ufak bir düzeltme yaptı.

Yönetmen, çizgi roman filmleri için yeni bir sanat formu dese de bazı endişelerini dile getirdi. Gelecekte bu tarzda olmayan filmleri de gösterecek sinema salonlarının kalmasını umduğunu belirten Scorsese, bağımsız film yapımcılarının bu şekilde devam ederse 2 ya da 3 yıl sonra artık sinema filmi yapamayacaklarını iddia etti.

- Reklam -

Scorsese’nin endişeleri bir bakıma anlaşılabilir gözüküyor. Hollywood’daki birçok yapımcının uzun süredir tercih ettiği gösteri şekli süper kahraman temalı filmler ağırlıklı oluyor. Scorsese ve diğer birçok benzeri film yapımcısının yaratmakla ilgilendiği sinema, genellikle gişesi kesin dev bütçeli filmlerin lehine sık sık arenadan itiliyor.

Yönetmenin bu yeni çıkışına karşılık nasıl bir tepki geleceğini ilerleyen günlerde göreceğiz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Böyle bıçak gibi keskin bir şekilde görüşünü değiştirmesi; Marvel’ın elinde Scorsese’nin gizli bir kaseti mi var şekilde bir soru işareti oluştu kafamda.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

viper ay

Ay’da Su Arayışı Hız Kazandı

Ray Bradbury

Ray Bradbury’nin Cadılar Bayramı Ağacı Raflarda