in

Martin Scorsese, The Irishman’in Telefondan İzlenmesini İstemiyor

Yılın en çok konuşulan filmlerinden The Irishman, Netflix’teki yerini aldı. Martin Scorsese de seyircilerden filmi telefondan izlememelerini rica etti.

Martin Scorsese
- Reklam -
- Reklam -

27 Kasım’da Netflix kütüphanesindeki yerini alan usta yönetmen Martin Scorsese imzalı The Irishman, ilk günden beri çok konuşulmaya devam ediyor. Hem oyuncu kadrosu hem de dikkat çeken konusuyla film, yıla damgasını vuracak gibi görünüyor.

Scorsese, filmi yayına girmeden önce pek çok açıklamasıyla gündeme gelmişti. Bunlardan birisi de süper kahraman filmlerinin sinema yapımı sayılamayacağı yönündeki sözleriydi. Tüm bunlar geride kalıp The Irishman ekranlara geldiğinde; Scorsese konuşmaya devam etti.

3.5 saati aşan süresiyle uzun bir yapım olan The Irishman, bu nedenle dağıtımını üstlenecek şirket bulamamış ve Netflix ile anlaşmıştı. Dijital yayıncılığın dev ismi Netflix’in ise izlenme oranlarının kayda değer kısmı mobil araçlardan sağlanıyor. Scorsese, işte tam da bu noktada söze girdi.

- Reklam -

the irishman netflix gorselleri

Popcorn with Peter Travers adlı programa katılan yönetmen, izleyicilere bir öneride bulundu.

Scorsese: “Lütfen Filmimi Telefondan İzlemeyin”

“Filmi izleyecek olursanız, lütfen telefondan izlemeyin. Bir ihtimal, büyük ekranlı bir tabletten izleyebilirsiniz. Bu, benim filmim diye söylemiyorum. The Irishman’in ilginç bir anlatımı var, beni her defasında içine çekmeyi başarıyor. Eğlenceli bir şekilde, bu filmin nasıl izlenebileceğine dair her detayı masaya yatırdım. Elbette doğrusu bunu sinemada izlemek olurdu. Biliyorum, çok uzun. Kalkıp tuvalete gitmek isteyeceksiniz, anlıyorum. Evde filmi izlemek için bir gecenizi ya da öğleden sonranızı ayırır; telefona bakmayacağınızı ya da çok fazla kalkmayacağınızı bilirseniz işe yarayabilir.”
Sohbetin ilerleyen kısmında, Scorsese’ye özellikle telefonlara uygun filmler yapmak üzerine bir soru soruluyor. Scorsese’nin yanıtı ise şu şekilde:
“Bunun nasıl yapılacağını bilmiyorum. Keşke yapabilsem, ama nasıl olur bilmiyorum.”
the irishman film gorselleri

77 yaşındaki usta yönetmenin endişeleri son derece anlaşılır düzeyde. Taxi Driver, Goodfellas, The Departed ve Gangs of New York gibi sinema tarihinde bol bol konuşulan filmlere imza atan Scorsese, yeni bir mecrada bu kadar büyük bir projeyi yayına sokarken huzursuz hissetmekte son derece haklı.

- Reklam -

Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci ve Harvey Keitel gibi isimleri bünyesinde buluşturan The Irishman filmi, Charles Brandt imzalı I Heard You Paint Houses kitabından uyarlandı. Eser, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki organize suç dünyasını gözler önüne sermesiyle de biliniyor.

Martin Scorsese ile “The Irishman”e Dair Yapılan Sohbeti Aşağıdan İzleyebilirsiniz

YouTube video

Peki ya siz filmi izleyebildiniz mi? Yapım hakkındaki görüşlerinizi ve Scorsese’nin açıklamalarına dair düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Güz Film Festivallerine Detaylı Bir Bakış: 2019 Yılı Nasıl Geçti?

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Onu, filmi Netflix’e vermeden önce düşünecektiniz bay Scorsese. İstediğim yerden izlerim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Güz Film Festivallerine Detaylı Bir Bakış: 2019 Yılı Nasıl Geçti?

Güz Film Festivallerine Detaylı Bir Bakış: 2019 Yılı Nasıl Geçti?

Doctor Who

Doctor Who 12. Sezon Yayın Tarihi Yeni Fragmanla Duyuruldu