in

Marvel, Corona Virüsü Sebebiyle Black Widow Filmini Erteleyebilir

Marvel Stüdyoları, heyecanla beklenen Black Widow filminin vizyon tarihini Corona Virüsü sebebiyle ileriye atabilir.

black widow marvel 2020 corona virüsü
- Reklam -
- Reklam -

Marvel Stüydoları, başta Black Widow olmak üzere gelecek yapımlarının vizyon tarihlerini Corona Virüsü yüzünden erteleyecek gibi gözüküyor.

Corona Virüsü modern yaşamı her yönden etkilemeye devam ediyor. Hükûmetler özellikle virüsün daha hızlı yayılmasını engellemek için bir dizi önlemler alıyorlar ve anlaşılır bir şekilde en kötüsüne hazırlanıyorlar. Şu anlık alınan bu önlemler sayesinde potansiyel olarak virüsün daha az kişiye bulaşmasını umut ediyorlar.

Şimdilik Çin, virüsün kendi ülkelerinde yayılmasını önemli ölçüde durdurduklarını açıklasa da kesin olarak bir önlemin alınabildiği söylenemez. Son olarak Amerika’da ulusal tehdit ilan edilen virüs, İtalya’da da lise ve üniversitelerin tamamının kapatılmasına yol açmıştı. Yetkililer, Koronavirüs’e sahip olduklarını düşünen insanlara kendilerini toplumdan izole etmeleri çağrısı yapılıyor. Ancak bunun ne kadar işe yaradığı da meçhul. Bu süreçte sadece hükûmetler ve bireyler değil, büyük şirketler de bu durumdan ciddi şekilde etkileniyorlar.

- Reklam -

Son olarak vizyon yarihi 10 Nisan 2020 olarak bilinen 25. James Bond macerası No Time to Die (Ölmek İçin Zaman Yok), virüs tehdidi sebebiyle tam 7 ay sonrasına, 25 Kasım 2020 tarihine ertelendi. Bu ertelemenin filme yaklaşık 300 milyon dolar gibi bir maddi zarar getirmesi bekleniyor.

No Time to Die - James Bond Film Süresi

Marvel Sinematik Evreni’ne Ait Tüm Filmlerin Vizyon Tarihleri Değişebilir

Disney de Londra’da büyük bir Disney+ etkinliğini iptal etti ve Çin’de hâlâ binlerce sinema salonu kapalı durumda. Mission Impossible gibi birçok filmin çekimleri iptal edildi. Sonuç olarak yaz mevsiminin belirsizliği nedeniyle birçok stüdyo sinema filmlerini ertelemek için görüşmeler yapmakta ve yeni yol haritası çıkartmaktalar. Uzun süreli takvimde bir ya da iki filme sahip olan şirketler için bu durum büyük bir etki yaratmayacak olsa da Marvel gibi büyük şirketlerin başında büyük bir sorun var gibi görünüyor.

Marvel Sinematik Evreni’nin 24. filmi olan Black Widow için vizyon tarihi 24 Nisan 2020 olarak planlanıyor. Ancak şirket yetkililerinin filmin vizyon tarihini ertelemek için görüşmelerde bulunduğu biliniyor. MGM’nin en önemli yapımlarından No Time to Die için vizyon tarihini ertelemek daha kolaydı çünkü tek bir film için şirket maddi kayba rağmen böyle bir esnekliğe sahipti. Ancak Marvel’ın sinema ve Disney+’da gelecek dizilerinin birbirleriyle bağlantılı olduğu biliniyor. Bu nedenle tek bir vizyon tarihinin ertelenmesi bile şirketin özenle oluşturduğu yayın planının bozulması anlamına geliyor. Böyle bir durumda bu tarz erteleme yıllara varan bir takvim değişimine yol açabilir.

- Reklam -

Black Widow Marvel Corona

Özellikle çıkış yaptığı ve iyi gelir elde ettiği ilk ülkelerden Çin’in durumuyla şirketin gelir kaybı zaten bayağı bir yüksekken, iptal edilen gala ve etkinlikleri de düşünürsek filmin ileri bir tarihe ertelenmesi No Time to Die’a göre Marvel’a çok daha büyük bir maddi zarar sağlayacak.

Peki ya sizler Koronavirüs’ün dünyadaki son durumuna ne diyorsunuz? Sizce filmin çıkış tarihinin genel olarak değiştirilmesi doğru bir karar olacak mı? Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Corona Virüsü Sonrası Çin’de Hava Kirliliği Azaldı

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Last of Us HBO Dizi

The Last of Us Televizyon Dizisi Oluyor

Londra Kitap Fuarı Corona Virüsü

Londra ve Paris Kitap Fuarları, Corona Virüsü Nedeniyle İptal Edildi