in ,

Marvel Studios’un Daredevil ve Punisher’ı Sinematik Evren Dışında Tutma Nedeni Ortaya Çıktı

Marvel Studios, Daredevil ve Punisher gibi karakterleri bilerek sinematik evren dışında tutuyordu. Peki bunu yapmalarındaki asıl amaç neydi?

Marvel Studios Daredevil ve Punisher
- Reklam -
- Reklam -

Marvel Studios, Daredevil, Punisher, Blade ve Ghost Rider gibi karakterlerini bugüne dek bilerek sinematik evren dışında tutuyordu. Yeni yayımlanan bir kitap ile, bunun nedeni de anlaşılmış oldu.

Marvel Sinematik Evreni, dördüncü aşamasıyla birlikte Disney+ için geliştirilen dizileriyle giderek genişlemeye devam ediyor. Ancak yine de, sevilen birçok karaktere sahip olan evrende daha önce Netflix yapımlarında da kullanılan Daredevil ve Punisher gibi karakterlerin bariz bir eksikliği göze çarpıyor. Uzun süredir neden MCU’da yer almadıkları merak edilen karakterler ile ilgili farklı teoriler vardı. Örneğin Marvel Studios’un daha renkli ve canlı karakterlerin yapımlarını tercih ettiği ve karanlık karakterleriyle ilgilenmediğini, bu yüzden karakterlerin MCU’da uyarlanmak yerine Netflix’te kullanıldığı düşünüldü. Ancak görünüşe göre Marvel Studios, Daredevil, Punisher, Ghost Rider ve daha fazla karakteri kullanma şansına bile sahip olmadı.

Bilindiği üzere Marvel Entertainment yıllar içinde birçok karakterinin film haklarını farklı stüdyolara sattı. Zaman geçtikçe ve yapımlarla ilgili sözleşmede belirtilen süreçlerde filmler yapılmadıkça, yapım hakları yine Marvel’a döndü. Elbette Marvel’ın sahibi olduğu Disney şirketinin Fox’un eğlence sektörünü satın alması ile asıl beklenen bazı karakterler doğrudan evine dönmüş oldu.

- Reklam -

Herkes, Daredevil ve Punisher gibi yapımların da benzer bir nedenden dolayı MCU’da yer almadığını düşündü. Fakat The Story of Marvel Studios: The Making of the Cinematic Universe adlı yeni kitap sayesinde sürecin öyle olmadığı anlaşıldı.

Marvel Studios, Daredevil ve Punisher Gibi Karakterleri MCU’da İstedi

Marvel Studios Daredevil Punisher Ghost Rider

Kitapta yazılana göre Marvel Entertainment’ın Marvel Studios’a bu karakterlere erişim iznini vermekten kasten kaçındığı ortaya çıktı. Stüdyo film geliştirme sürecine başladığı yıllarda özellikle başkanı konumundaki Kevin Feige, bu karakterleri de MCU’ya katmaya oldukça hevesliydi. Fakat Marvel Entertainment’ın üst düzey yöneticileri, film tarafının başarılı Avengers karakterlerine ve Guardians of the Galaxy karakterlerine odaklanmasını istedi ve bu nedenle onları gölgede bırakacak farklı karakterleri stüdyoya vermek istemedi. Bunun yerine MCU’dan tamamen ayrı ve “planlı bir TV imparatorluğu” kurmak istedi.

- Reklam -

Kitapta yazılana göre, stüdyo söz konusu karakterleri de seriye dahil etmek istemesine rağmen, bu karakterler üzerinde hiçbir hakka sahip değildiler. Bunun yerine Marvel Entertainment farklı yolu seçti. Örneğin Ghost Rider’ı Agents of S.H.I.E.L.D.’da gösterdi ve daha sonrasında bir solo dizi hazırlayacağını açıkladı. Diğer karakterleri farklı akış dizilerine yerleştirildi. Netflix’le yapılan anlaşmalar sonucu Jessica Jones, Daredevil ve Punisher gibi karakterlere evrenden bağımsız solo diziler hazırlandı. Ancak 2019 yılında Kevin Feige’nin MCU üzerinde tam bir kontrol kazanması ve Disney+’ın da devreye girmesiyle birlikte işler değişti. Marvel Entertainment işlerinin tamamı iptal edildi ve bazıları kanon sayılmaktan çıkarıldı.

2021’in başında WandaVision ile başlayan MCU’nun dizi serüveni artık Marvel dünyasının tek çizelgesi olarak kabul ediliyor. Şimdilik resmi bir onay olmasa bile Daredevil’in tam kadro bu evrene katılacağı söyleniyor. Ayrıca Mahershala Ali’nin başrolde olduğu bir Blade filmi geliştirilme süreci de devam ediyor.

Peki ya sizler karakterlerin bu tarz bir nedenden dolayı MCU dışında tutulmasını mantıklı buluyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Games Radar

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Bence mantıklı olmuş, konu itibariyle o sinematik evren ile pek alakalı durmuyorlar. Daha çok, kendi öykülerinde gerçek yaşama dokunan birer kesit gibi duruyorlar bana göre.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Halyna Hutchins'in Ölümü

Halyna Hutchins’in Ölümüyle Sonuçlanan Kazadan Sonra ‘Setlerde Gerçek Silahlar Yasaklansın’ Kampanyası

Dune Part Two 2

Dune: Part Two Onaylandı ve Vizyon Tarihi Belli Oldu